Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Túlóra : 16óránál több megy...

Túlóra : 16óránál több megy adóba?

Figyelt kérdés

egy japán cégnél dolgozok, 16óra túlórázást kötelezhet a munka adó,ez ok.azt is 100%-os pótlékkal de ha bemegyek többször akkor az már megy adóba ??

Kedves válasz adók,aki ezt tudja,kérem írja le hogy jól tudom-e.előre is köszönöm.

2011. júl. 29. 15:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nem értem egészen a kérdést. Az adót a bruttó jövedelmed alapján számítják. Akármilyen módon is áll az össze. Túlórára nem jár adókedvezmény, a cég sem számít, ha itthon van a telephelye.
2011. júl. 31. 19:52
 2/13 anonim ***** válasza:

A kérdést én sem nagyon értem, csak sejtem.

Lehet, hogy az illető arra utalt, hogy ha többet túlórázik, akkor a több adóelőleg levonása miatt igazából nem fog többet/sokkal többet hazavinni, mintha nem tenné.

Ezt így megmondani nehéz, hiszen függ a bruttó bér összegétől, a különböző adókedvezmény jogosultságtól, stb.

2011. aug. 1. 07:39
 3/13 A kérdező kommentje:
igen,erre lennék kiváncsi,szóval ez függ a kedvezmény...stb től.szóval sok az ilyen tényező ami befolyásolja?
2011. aug. 1. 14:33
 4/13 anonim ***** válasza:
Attól függ mennyi az alapbér. Magasabb bruttó bérhez mindenkor magasabb nettó tartozik. Ha viszont abban a tartományban van az alapbéred, ahol elkezd megszűnni az adójóváírás, akkor jársz a legrosszabbul, mert a bérnövekmény felét bukod. De mivel a túlórára van pótlék az valamelyest ellensúlyoz.
2011. aug. 1. 15:40
 5/13 A kérdező kommentje:
arra lennék kiváncsi hogy ha 16óránál többet túlórázok,az meg éri-e? ki fizetik rendesen vagy megy adóba ?
2011. aug. 5. 12:59
 6/13 anonim ***** válasza:

Mennyi az alapbéred 8 órára?

Hogyan számolják el a túlórát?

2011. aug. 5. 14:53
 7/13 anonim ***** válasza:

A lényeg:

Ha többet keresel, akkor a nettó béred nő. Mindenképpen. Hogy milyen mértékben az nyilván nem mindegy, de ráfizetni, ingyen dolgozni biztosan nem fogsz ezzel.

2011. aug. 5. 14:54
 8/13 A kérdező kommentje:
bruttó 80ezer Ft az alap bér.és a túlórát 100%-os pótlékkal
2011. aug. 5. 19:19
 9/13 anonim ***** válasza:

16 túlórára 14800 forint körüli bruttó bér jár körülbelül a fenti adatok szerint.

Ahogy számolom ilyen alacsony bér mellett jár a teljes adójóváírás, így a fenti bérnövekmény kb. kétharmadát kézhez is kapod.

2011. aug. 7. 12:56
 10/13 A kérdező kommentje:
szóval akár mennyit túlórázok,ingyen úgyse dolgozok??
2011. aug. 27. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!