Túlóra : 16óránál több megy adóba?
egy japán cégnél dolgozok, 16óra túlórázást kötelezhet a munka adó,ez ok.azt is 100%-os pótlékkal de ha bemegyek többször akkor az már megy adóba ??
Kedves válasz adók,aki ezt tudja,kérem írja le hogy jól tudom-e.előre is köszönöm.
A kérdést én sem nagyon értem, csak sejtem.
Lehet, hogy az illető arra utalt, hogy ha többet túlórázik, akkor a több adóelőleg levonása miatt igazából nem fog többet/sokkal többet hazavinni, mintha nem tenné.
Ezt így megmondani nehéz, hiszen függ a bruttó bér összegétől, a különböző adókedvezmény jogosultságtól, stb.
Mennyi az alapbéred 8 órára?
Hogyan számolják el a túlórát?
A lényeg:
Ha többet keresel, akkor a nettó béred nő. Mindenképpen. Hogy milyen mértékben az nyilván nem mindegy, de ráfizetni, ingyen dolgozni biztosan nem fogsz ezzel.
16 túlórára 14800 forint körüli bruttó bér jár körülbelül a fenti adatok szerint.
Ahogy számolom ilyen alacsony bér mellett jár a teljes adójóváírás, így a fenti bérnövekmény kb. kétharmadát kézhez is kapod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!