Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi a túlóra kiszámításának módja?

Mi a túlóra kiszámításának módja?

Figyelt kérdés

Tudja valaki, hogy hogy számítják a túlórát? Van bruttó mondjuk 168.000 Ft, amit keres XY. Volt 1 túlórája a hónapban (és mondjuk ez nem a pihenőnapjára esett). Úgy számolják ki akkor a túlórát, hogy megnézik hogy órát dolgozott a hónapban (tegyük fel hogy 21 napot és napi 8 órát, azaz 168 órát), elosztják ezzel a 168.000-et, az 168.000/168= bruttó 1000 Ft/óra? És ennek veszik a 150%-át?

Tehát akkor jobban megéri túlórázni 20 munkanapos hónapokban, de a legjobb februárban (hisz akkor nem 168 órát dolgozik a polgár, hanem kevesebbet, és kisebb számmal elosztva a bruttó bért nagyobb órabér jön ki)?

2011. júl. 6. 07:23
 1/3 anonim ***** válasza:

Jo kerdes! En is kivancsi vagyok...

Nem lehet, hogy az ev atlagat veszik? Tehat 12 havi jovedelem / 1750 ora?

(Ha jol tudom meg, a hetvege az 200%, a hetkoznapi tulora meg 150%.)

2011. júl. 6. 08:36
 2/3 A kérdező kommentje:
Elképzelhető, de nem tudom sajnos.
2011. júl. 6. 08:44
 3/3 A kérdező kommentje:
Valaki esetleg? :)
2017. szept. 12. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!