Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Könyvelők! Segítséget kérnék?

Könyvelők! Segítséget kérnék?

Figyelt kérdés

Állásra jelentkeznék, azt nem árulom el hova:D legyen annyi elég hogy, hogy számítógép karbantartás vállalkozások részére, és értékesítés is.

A feladatom lenne ha felvesznek: könyvelés előkészítése, és számlázás is.

Mi az a számlázás? Így erről még nem halottam. Illetve a könyvelés előkészítése mit takarhat? Bizonylatok rendezését, adminisztrációt?

Nem tudom hogy jelentkezek -e még tanulok, de ez részmunkaidős és jó lenne nagyon, viszont a könyvelést is papír alapon vettük még csak. Csak szeptembertől fogunk gépi könyvelést csinálni.

Ezenkívűl ugyebár nekünk megvannak a gazdasági események és azokat könyveljük.

Valaki kérem segítsen aki tud.

2011. jún. 11. 23:08
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Bocsánat, hogy közbeszólok, és ne haragudj meg miatta, de többször is írod, hogy "tudsz" könyvelni, és ez könyvelőként egy kicsit sérti a fülemet.

Lehet, hogy az iskolai példákat-amik típusfeladatok-megoldod helyesen, de a gyakorlat az teljesen más. Amit tanulsz, arra lesz jó, hogy az alapjaid meg legyenek az induláshoz, de könyvelni attól még most nem tudsz. Főleg, hogy írod, hogy még nem láttál bizonylatot, ami a könyvelés alapja, mert az alapján rögzíted a gazdasági eseményeket.

2011. jún. 13. 07:55
 12/24 anonim ***** válasza:
Ráadásul azt írod, hogy szeptembertől fogtok gépi könyvelést csinálni. Tehát most még tanulod a szakmát. Ezért még jelenleg nem számítasz szakképzettnek, a képzésed folyamatban van. A bruttó 94.000.- Ft/hó a munkáltató részéről feléd nem kötelező addig, amíg a bizonyítvány nincs a kezdben.
2011. jún. 13. 09:00
 13/24 A kérdező kommentje:

Szerintem mindenki így kezdi. Attól hogy vannak hiányosságok (mivel az iskolában nem fognak olyan jól felkészíteni mint egy könyvelőirodába,és sztem ez mindenkire vonatkozik) a későbbiekben ezt simán be tudom hozni. És sztem könyvelési hiányosságok mindenkinek vannak, még a könyvelőnek is, hiszen mindig lehetnek olyan esetek amivel még nem találkoztál, szerintem.

Bár nem hiszem hogy hogy a bizonylatok előkészítése vagy a számlázás akkor nagyon nehéz lenne, meg lehet tanulni, de mivel még nem találkoztam ilyennel és senki nem mutatta meg, én nem láttam ilyet.

Lehet hogy még a gyakorlatban nem csináltam ilyet, de szerintem ez a szakma már alapból ilyen hogy folyamatossan kell tanulni. És az iskolával nem ér véget.

Nem tudom miért zavar ha azt mondom hogy tudok könyvelni(?), de végülis igazad van egyrészt tanulok, másrészt ezt egy élet is kevés megtanulni, mégis sokan mondják hogy "tudok".

De ha zavar akkor ok, nem ezt használom majd:)

2011. jún. 13. 09:17
 14/24 A kérdező kommentje:

A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 09:00

Már miért ne?

Akinek megvan az érettségije annak már a 94.000bérminimum jár, erre eseteket is tudok, miért gondolod hogy az érettségizetteknek ez nem járna?

2011. jún. 13. 09:21
 15/24 A kérdező kommentje:

A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 09:00

Estleg nagyravágyónak tűnők?Azért nézd meg ennek részmunkaidőbe a nettó fizetésést, ez nagyon kevés ám, viszont megpályáztam, de azért mégis, engem is meg lehet érteni, mert bizony kevés, és lehetne több. még az az 50-55 bruttóba is kevésnek találom, főként az utazás miatt, mert NEM 10 km utazom hanem sokkal többet.

2011. jún. 13. 09:27
 16/24 anonim ***** válasza:

És mi van, ha ez nem egy könyvelőiroda. Azt írod, hogy a feladat lenne: számítógép karbantartás és értékesítés vállalkozások terén. Utána írtad, hogy könyvelés előkészítése és számlázás.

A számítógép karbantartásra van szakképesítésed?

2011. jún. 13. 09:29
 17/24 A kérdező kommentje:

A számítógép karbantartása nem az én feladatom lenne, a vállalkozás alapvetően ezzel foglalkozik.

Ez asszisztensi feladat, és könyvelő munkájának segítése lenne az alapvető feladat. A tevékenységhez mint pld karbantartás nem az én feladatom, különben ehhez nem is értek, erre megvannak az emberek akik gondolom szakképzettek vagy értenek hozzá, am érettségit és pü, vagy szvi ismereteket kérnek hozzá. Ez megvan, tanultam, gépi könyvelést nem, nem tudom az mennyire hátrány, de mivel pld kontírozást nem hinném hogy rámbíznak, szerintem nagyrészt papírmunkát végzek,+alapvető gépi(?), a tartalmasabb gépi dolgokat még nem hiszem. Esetleg majd később

Tehát még mindig ugyanazt tudom mondani és egyébként is, nem csak példát tudok hozni hogy érettségivel megkapják a 94.000 hanem ez le is van írva, miért nem járna szerinted?

Mert még nem vagyok szakképzett? de elég az érettségi is hogy megkapjam a g.bérm., nem???

2011. jún. 13. 09:52
 18/24 A kérdező kommentje:
és ez nem könyvelőiroda, igen jól írtad
2011. jún. 13. 09:52
 19/24 anonim ***** válasza:

"Akinek megvan az érettségije annak már a 94.000bérminimum jár"

Ez alapján nem jár, ugyanis a garantált bérminimum nem attól függ, hogy mi a végzettséged. Attól függ, hogy a betöltött munkakör mit kíván. Mondok két szélsőséges példát:

1. Diplomával elmész egyszerű segédmunkásnak, akkor minimálbért kapsz, hiába van magasabb szintű képzettséged.

2. Nincs meg a kellő végzettséged, de olyan munkakörben tevékenykedsz, ami magasabb szintű képzettséget igényel. A garantált bérminimumot ekkor kötelező kifizetni.

Szóval, hogy megkapod a garantált bérminimumot a munkakör-besorolásodtól fog függeni.

2011. jún. 13. 11:17
 20/24 A kérdező kommentje:

utolsó!

Kösz a választ.

Csak azt mondom amit olvastam, bár igazad van, erre így nem gondoltam. Akkor az én esetemben akkor jár - gondolom én - ha a végzettség már a kezemben lesz.

Úristen! ilyen kevés pénzt. Nem vagyok nagyravágyó, de akkor elvileg annyit kaphatok, mit egy diákmunkás, némelyik még jobban is vannak fizetve. Hát felfogom akkor úgy mint tanulópénzt, mert ez kb az utazásomat fedezné, ha az utazásmat nem fedezné a MA. :( Na mindegy. Kösz mindenkinek a segítséget

2011. jún. 13. 19:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!