Könyvelők! Segítséget kérnék?
Állásra jelentkeznék, azt nem árulom el hova:D legyen annyi elég hogy, hogy számítógép karbantartás vállalkozások részére, és értékesítés is.
A feladatom lenne ha felvesznek: könyvelés előkészítése, és számlázás is.
Mi az a számlázás? Így erről még nem halottam. Illetve a könyvelés előkészítése mit takarhat? Bizonylatok rendezését, adminisztrációt?
Nem tudom hogy jelentkezek -e még tanulok, de ez részmunkaidős és jó lenne nagyon, viszont a könyvelést is papír alapon vettük még csak. Csak szeptembertől fogunk gépi könyvelést csinálni.
Ezenkívűl ugyebár nekünk megvannak a gazdasági események és azokat könyveljük.
Valaki kérem segítsen aki tud.
A számlázás azt jelenti, hogy te fogod kiállítani a számlákat a vevőknek.
A könyvelés előkészítése pedig azt, hogy összekészíted a bizonylatokat-kimenő, bejövő számlák (átutalásos, kp), bank, egyéb bizonylatok- a könyvelőnek.
Ahogyan az első válaszoló írta:
Könyvelés előkészítése = a könyvelési bizonylatokat szétválogatod: készpénzes, átutalásos, bejövő, kimenő, egyéb és a bank-kivonatokat dátum és sorszám szerint sorbarakod. A kontírozást valószínűleg nem fogják rád osztani. De ha ügyes vagy, akkor egy idő után meg fogják mutatni, hogyan kell kezelni a könyvelő-programot, és esetleg (ha valaki ki-kontírozta) utána a rögzítést is rád bízzák.
Számlázás = a számlázó programot megmutatják, hogyan működik, és a saját kimenő (bevételi) számláik elkészítését azzal te fogod készíteni.
Mindenképpen add be a jelentkezésedet, mert az egy dolog, hogy most amíg tanulod, csak kézzel könyvelsz, de a gyakorlatban egy kicsit másképpen megy, ezért sokat tanulhatsz ott.
Sok sikert!
Köszi a válaszokat.
Én is úgy gondolom hogy sokat tanulhatnék+részmunkaidő miatt tanulni is tudnék és lenne egy kis pénzem is.
A gondom az hogy én tudok könyvelni, vagy épp eredménykimutatást megcsinálni, de ezeket nem bizonylatokról csináljuk így életemben nem láttam még bizonylatot, és ezért kicsit tartok ettől a munkakörtől, viszont itt kell elkezdeni. Mivel nem láttam még ilyen bizonylatot nem is értem hogy milyen egy készpénzes, vagy átutalásos.
Ezetleg tudnátok küldeni hogy hogy néz ki egy ilyen bizonylat? nagyon nagyon megköszönném ha küldenétek!!
Az önléletrajz kész, de parázok hogy nem tudom megcsinálni a feladatot. Még nem küldtem el, mert nem tudom milyen benyomást kelt ha hétvégén vagy ünnepnapon küldöm, ugyhogy várok még az elküldésig, nehogy rossz benyomást keltsek ezzel. És kérnek bérigényt, szerintetek mennyit írjak bele 94.000nak a felét? Viszont 47.000 bruttóba hát....eléggé alacsony...(Pécs)
És számlázást se tudom hogy kell csinálni. Egyáltalán ezt megmutatják más iskolákba? Vagy a munkahelyen láttatok ti is először ilyet?
Gáz ha pályakezdő vagyok, szakmai gyakorlat nélkül?
Estin tanulok, és senki nem vesz fel gyakorlatra, mindenhol azt mondják hogy csak nappalisokat vállalnak, tehát gyakorlatot csak munkahelyen tudnák szerezni...ez van
Írjatok légyszi, és mégegyszer köszönöm aki válaszolt, bocsika hogy így összevissza írtam de annyi kérdésem lenne még...
Dehogynem láttál már bizonylatot. Amikor vásárolsz a boltban pl. műszaki cikket és áfá-s számlát kérsz, (nem elégedsz meg a pénztárgépi nyugtával), no az már egy ilyen bizonylat. Ha megnézed, van rajta egy olyan rublika, hogy : fizetés módja, ahova beírják, hogy készpénz, vagy átutalás.
Amikor szét kell válogatni a bizonylatokat, először ezt kell megnézni, mert külön adagba kell őket rakni. Aztán az egyes adagokat dátum szerint sorba-rakod.
A számlázástól ne félj, mert ahány számlázó program, annyiféle működés, tehát azt biztosan meg fogják mutatni.
Abban a törzsadatok közé már biztosan be van táplálva a lista, hogy kiknek a részére kell elkészíteni. Ezek igen egyszerűen működő programok, szinte elrontani sem lehet.
Másrészt még egy gyakorlott munkatárs mellé is odaülnek (jobb helyeken) egy pár órahosszára legalább, hogy elmagyarázzák azt a rendszert, amit ők kialakítottak maguknak, tehát biztosan nem úgy történik, hogy beültetnek az asztal mögé, elébed rakják a munkát, és otthagynak. Ha bolondok volnának!!
Ne parázz! Add be a jelentkezésedet, bízz benne, hogy te vagy a nyerő, a többi meg jön magától.
Most áruld el: mit veszíthetsz? De ha nem is próbálod meg, akkor mit hiszel, hogyan fognak rád találni?
Előző vagyok!
Bérigény: a bttó 94.000.- Ft a szakképzettséggel rendelkező alkalmazott kötelező minimálbére! De ha jól emlékszem, te most még tanulsz abban az iskolában, ahol az ide szükséges szakképesítést megkapd. Tehát nem vagy még szakképzett!
És ugy-e - lásd be - te is jópárszor leírtad, hogy ezt sem tudod, azt sem tudod, stb. Persze, elkölteni nem sok, de megdolgozni érte annál többet kell. Tanulásban is és teljesítményben is.
Ne hidd hogy azért kérdeztem rá mert 200E fizetés szeretnék már most, csak hát...47.000ft ért dolgozni 1 hónapig, ráadásul bruttóba, szerintem jogos hogy kevésnek tartom, mindenki annak tartaná, ráadásul nekem ezért be is kell utazni. Viszont miért ne járna a garantált bérminimum? :
"A garantált bérminimum a legalább középfokú iskolai végzettséget, középfokú szakképzettséget igénylő munkakörben foglalkoztatott munkavállalót illeti meg"
vagyis: "legalább középfokú iskolai végzettség" az érettségi is. Nem kötelező jeleggel érettségi+szakképzettséget jelent ez?
Szóval nem értelek, ez megilleti az érettségizetteket is! Vagyis engem is.
Am szerinted mennyit bérigénykénem lenne bruttó 10.000?:D
Én nem nem betanított munkásként lennék ott (bár hozzáteszem az se lenne szégyen) annyi miatt van gondom hogy nem láttam még bizonylatot. A könyvelést sem anyám hasába tanultam meg, hanem LÁTTAM hogy kell, gyakoroltam, tanultam, és sokat. Sajna nem láttam bizonylatot, ez viszont nem jelenti azt hogy nem értenék a számvitelhez.
Kedves kérdező!
Ahogy elnézem, a gyakorlatban igazán használható válaszokat egyedül tőlem kaptál, mégis mindenki mást felpontoztál, csak engem nem. De ez nem baj. De hogy még pont az én fejemet osztod ki, amikor a bérigényedről ejtek néhány szót, ezt már nem vártam volna tőled.
Kérj amennyit akarsz. Tőlem kérhetsz a napi 4 órás munkaviszonyra akár 200 ezret is, szerencsére nem én fogom kifizetni.
Hát minden jót neked!
Az áfás szlárol: áfás szlát nem láttam még, vagyis nem kértem még, elég a blokk.
internetes Könyvrendelésnél viszont ráírják tényleg hogy kp.-val fizettem, de az nem áfás szla(?)
Igazad van feladom max elutasítanak, bérigénynek.
ne hari hogy elébb kicsit nyers voltam veled
Az első 3 válaszadót felpontoztam, így téged is,nem? Ment a zöld kéz. De akkor majd most is nyomok rá egyet, jó?
De pont azt írtam hogy nem 200.000 akarok kérni, poénből írtam oda, direkt egy magas összeget, 50-55E írtam az önéletrajzba bruttóba.
Ne haragudj meg ha ugy érezted hogy "osztalak" mert nem, de úgy vettem ki mintha betanított munkásként akarnák odamenni. Ami kicsit kiverte a biztosítékot nálam azért mert ebben az évben pld nagyon sokat sőt rengeteget tanultam, és mivel úgy éreztem hogy arra célzol h betanított munkásként akarnék odamenni, és ennyi tanulás után ez eléggé sértő volt (lett volna.) De lehet hogy félreértettem vagy az miatt van mert nem szóban kommunikálunk.
A zöld kéz meg az elő 3 válaszadónak ment, mivel nem írják ki a nevet, azt hittem benne vagy az első 3-ban, de persze mindenkinek a hozzászolása nagyon hasznos. Nem akartalak ezzel megbántani. A válaszaid nagyon nagyon nagyon hasznosak voltak...
Sajnálom a félreértést:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!