Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Az ajándéklevéllel kapott...

Az ajándéklevéllel kapott ingatlan, tehát ajándékozott ingatlanhoz hozzáférhet behajtó, ha az ajándékozás megkötésének a pillanatában nem volt adósság?

Figyelt kérdés
okt. 11. 12:10
1 2 3 4 5
 1/46 A kérdező kommentje:

Tehát olyan ingatlan, amely haszonélvezettel van, anyám javára.

Az ingatlant nem terheli semmilyen kölcsön, sem adósság. Viszont én vettem fel kreditkártyás garancia nékküli kölcsönöket, kb 5 éve. Utána megbetegettem, nem tudtam fizetni. Az átírás megtörtént már vagy 10 éve.

A lakas nekem lett ajandekozva.

okt. 11. 12:17
 2/46 anonim ***** válasza:
83%
Teljesen mindegy hogyan jutottál hozzá az ingatlanhoz: vetted vagy ajándékba kaptad. Van ingatlan a neveden, így a végrehajtó megterhelheti.
okt. 11. 12:25
 3/46 A kérdező kommentje:
Nem terhelheti meg mert haszonélvezet van rajta.
okt. 11. 14:31
 4/46 anonim ***** válasza:
77%
De megterhelheti.
okt. 11. 16:25
 5/46 A kérdező kommentje:
Attól függ mit ír a szerződésben
okt. 11. 17:57
 6/46 krwkco ***** válasza:
89%

"Nem terhelheti meg mert haszonélvezet van rajta."

A tulajdonjogot el is árverezheti haszonélvezettel terhelten, fillérekért.

okt. 11. 19:15
 7/46 A kérdező kommentje:
Ha a szerződésben be van foglalva, hogy a lakás nem terhelhető semmi kölcsönnel, nem árverezhető emiatt, amíg él a haszonélvező
okt. 11. 20:24
 8/46 A kérdező kommentje:
Ha be van írva a klauzula, hogy nem képezheti behajtás tárgyát
okt. 11. 20:25
 9/46 krwkco ***** válasza:
100%

"Ha a szerződésben be van foglalva, hogy a lakás nem terhelhető semmi kölcsönnel, nem árverezhető emiatt, amíg él a haszonélvező"

"Ha be van írva a klauzula, hogy nem képezheti behajtás tárgyát"

Merthogy két magánember szerződése korlátozhatja egy bírósági végrehajtó jogosultságait, amikor egy jogerős végzést hajt végre?

Szerinted?

okt. 11. 20:36
 10/46 A kérdező kommentje:

Az közjegyző által van hitelesítve.

Nem akármilyen megállapodás

okt. 11. 20:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!