Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Munkáltatói felmondás esetén...

Munkáltatói felmondás esetén levonhatják a túlfizetett Cafeteriát az utolsó béremből?

Figyelt kérdés

Év elején kaptam az összes Cafeteriát SZÉP kártyára. A túlfizetett összeget le akarják vonni a béremből. Jogszerű ez?

Illetve honnantól kezdődik a túlfizetés? A felmondás napjáig jár a Cafeteria, vagy a 3 hónapos felmondási idő végéig?

2023. ápr. 24. 14:24
 1/7 anonim ***** válasza:
75%
Jogos.
2023. ápr. 24. 14:27
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Mit ír erre vonatkozóan a szerződésed?

Voltam olyan munkahelyen, ahol a felmondási időre is megkaptam, olyan is volt, hogy nem.

2023. ápr. 24. 14:28
 3/7 anonim ***** válasza:

Azt viszont nem tudom hog neddig jár cafi.

Mivel ez nem kötelező igy szerintem ameddig akarjak, szal a felmondas napjaig

2023. ápr. 24. 14:28
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
A béren kívüli juttatások feltételrendszerét a munkáltató határozza meg, amit belső szabályzatba foglal. Nem tudjuk, hogy a Te munkáltatód belső szabályzata erre vonatkozóan mit ír elő, ugyanis munkáltatónként ez teljesen eltérő is lehet.
2023. ápr. 24. 17:58
 5/7 anonim ***** válasza:
A mi szabályzatunk szerint időarányosan jár. Tehát azt a részt, amit arra az időre kaptóunk, amikor már nem fogunk ott dolgozni, levonják a bérünkből, amihez írásban "annak idején" hozzá is járultunk.
2023. ápr. 24. 17:59
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ezt szerintem teljes mértékben a munkahely dönti el, hiszen ez egy választható forma, így nem lehet őket jogilag, bíróságon megtámadni.

Az, hogy levonják a béredből, szerintem nem meglepő. Év kellős közepe van, nem kevés plusz pénzről lehet szó. Akkor lepődtem volna meg, ha azt mondod, hogy elengedték neked. SZÉP kártyáról pedig nem tudnak összeget visszavonni. Emiatt kicsit bosszantó lehet, hiszen kb. a készpénzedet tetted át egy olyan kártyára, amit limitáltan tudsz használni. Nem is értem a logikát, minek utalják át év elején, miközben számos felmondás van év közben.

Az, hogy meddig adják, szintén cége válogatja. Van, ahol próbaidő alatt sem jár, de van, ahol próbaidő után megadják a 3 hónapra visszamenőlegesen is. Általában felmondás alatt már semmilyen juttatást nem szoktak adni a munkavállalóknak, de erről szabadon dönthetnek. Kérdd meg a HR-t, hogy mutasson írásos szabályozást erre, vagy nézd meg a saját belsős juttatási/munkaügyi szabályzatot, hiszen elérhetővé kell tenniük mindent számotokra.

2023. ápr. 24. 17:59
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mert az ugyanúgy bér, juttatás, amivel tartozol a cégnek ha megszűnik a jogviszony. Szerződés egyébként rögzíti.
2023. ápr. 24. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!