Táppénzes papír ezt semmissé teszi?
Felmondtam,jelenleg táppénzen vagyok.Kaptam egy felmondó levelet amiben ez áll: "E körben felhívom szíves figyelmét,arra,hogy a munkából való távolmaradása a munkaviszony jogszerűtlen megszüntetésének minősül,mely kártérítési kötelezettslget von maga után."
Vagyis akkor kell e majd fizetnem,vagy elengednek a nélkül.
Már értesültek róla,2.hete vagyok táppénzen.
Április 18.-án írtam meg a felmondásom,de a romló állapotom miatt 20.-án már nem tudtam menni,ezzel tisztában van mindenki a cégnél.
És ma jött a pípír.
Kérdés, hogyan mondtál fel.
HA azonnal hatállyal, akkor édesmindegy a keresőképtelenség, a jogviszonyod megszűnt, attól a naptól kezdve táppénz sem jár.
Ha van felmondási időd, akkor az le kell töltened. Nyilván ha beteg vagy, a keresőképtelenséget igazolnod kell a munkáltató felé. Az, hogy tisztában vannak vele, nem elég.
Kézzel írott formában kérték tőlel,amit meg is írtam és a felettesemnek oda adtam,ő továbbította.Ha minden igaz le kellene dolgoznom az 1 hónapot,mert most május 18.-áig van az,hogy megszűnik a jogviszonyom.(Igaz fizikailag képtelen lennék 1 napot is ledolgozni,nem hogy egy egész hónapot,de ez lényegtelen.)
Szóval midnenki tisztában volt a felmondásommal ami írásos formátumban került a vezetőséghez.
Felmondtal, van felmondasi idod. Tappenzen vagy jelenleg. Azt irod nem tudsz dolgozni.
Akkor szepen jelzed a munkaltatonak hogy a betegseged okan nem tudod ledolgozni a felmondasi idodet. Ok ebbe beletorodnek, mast nem is tehetnek. Te meg mondjuk 2hetente leadodod nekik a tp papirt. Aztan ha lejar a 30nap megszunik a munkaviszony.
Értem,köszönöm!
Annyi,hogy a házi orvosom még nem akarja oda adni a táppénzes papírom(a 2 hetit),mert még folyamatban van néhány vizsgálatom a megyei kórházban.
Így sajnos nem tudok vinni papírt még.
Itt valami nagyon nem kerek. Ha felmondtál, és azt is tudják, hogy keresőképtelen lettél a felmondási időd alatt, akkor miért is küld egy felmondó levelet menet közben a céged? Ha minden korrekt volt a két fél részéről, akkor ilyen az életben nem történhet meg.
Nincs még valami a történetben, amit elfelejtettél megemlíteni... ?
Nem mindent leírtam ami történt.
Ez az utolsó bejegyzése a felmondási levelemnek.
Esetleg ha szeretnéd elküldhetem a dokumentumot,hátha akkor jobb rálátásod lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!