Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mennyire legális úgy kiállítan...

Mennyire legális úgy kiállítani egy bérjegyzéket, hogy a fizetés nem történt meg?

Figyelt kérdés

Nem utalták el a fizetésem, viszont kaptam egy olyan bérpapírt amelyen az átutalt összegnél szerepel a fizetésem összege.

Egy ilyen könyvelő aki ezt így kiállította mennyire vonható felelősségre?

Neki tisztában kell lenni azzal, hogy amúgy a fizetés nem történt meg ha nem ő utal hanem a főnök?

2023. jan. 25. 20:08
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
2023. febr. 1. 15:01
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

"Hányszor kell még leírni, attól, hogy a dolgozó béréből levont közterhet a munkáltató nem fizeti be az államnak, még a dolgozót hátrány nem érheti.

A munkáltató ugyanis készfizető kezesként felel a dolgozó béréből levont összegekért. "

Ahha, hát hogyne!

A törvény szerint!

Készfizető kezes mit is jelent igazából?

Mikor van szerepe?

A BEHAJTÁSNÁL!

Na megsúgom, hogy mire BEHAJTÁSIG jutna az ügy, addigra már nincs működő cég csak zárolt üres bankszámlák, a cégnek meg egyébként sem volt vagyona, és az ügyvezető is eltűnt!

Na ilyenkor ki lesz a készfizető? (nemhogy a kezes).

SENKI!

Az állam kártalanít szerinted? Hol van leírva? SEHOL!

Ez egy jogi zsákutca!

Annyira nem képesek, hogy a nyugdíjfolyósítóhoz adatokat továbbítsanak!

Na olvasgass kicsit:

[link]

[link]

[link]

2023. febr. 1. 15:34
 13/31 anonim ***** válasza:
93%

"Készfizető kezes mit is jelent igazából?"

Azt jelenti, hogy a levont SZJA előleget, valamint járulékot, amit a dolgozó bruttó béréből von le a munkáltató, ha nem fizeti tovább az államnak, akkor a munkáltatón hajtják be. Ugyanis ezek az összegek a munkáltató adószámlájára kerülnek felkönyvelésre a NAV által, nem pedig a dolgozók adószámlájára. Ha eddig ezt nem tudtad volna...

"Mikor van szerepe?

A BEHAJTÁSNÁL!"

Pontosan. Vagyis a munkáltatón hajtják be, nem pedig a dolgozón.

"Na megsúgom, hogy mire BEHAJTÁSIG jutna az ügy, addigra már nincs működő cég csak zárolt üres bankszámlák, a cégnek meg egyébként sem volt vagyona, és az ügyvezető is eltűnt!"

Na megsúgom, hogy éppen ezért nem érheti hátrány a dolgozót. Ha nincs vagyon, amiből behajthatná az állam a követelését, akkor behajthatatlanként kezeli azt az összeget egészen addig, amíg el nem évül a munkáltató tartozása az állam felé. Amikor elévült, letörli a NAV a nyilvántartásából.

"Az állam kártalanít szerinted? Hol van leírva? SEHOL!"

Nyilván nem kártalanítja a dolgozókat, mivel nem is érte őket ilyen esetben kár.

"Annyira nem képesek, hogy a nyugdíjfolyósítóhoz adatokat továbbítsanak!"

Elég régóta nem kell már a nyugdíjfolyósítóhoz adatokat továbbítani, ugyanis a NAV-hoz kell a bejelentéseket megtenni, és a havi számfejtett és kifizetett bérekről is a NAV-nak kell a bevallást benyújtani.

Abban az esetben, ha a dolgozó nyugellátás iránti igényt nyújt be a nyugdíjbiztosítási szervhez, ez a szerv a NAV-tól kér adatszolgáltatást a jövedelmekre arra az időszakra vonatkozóan, amikortól már nem neki kellett adatokat szolgáltatniuk a munkáltatóknak. Ha valamiért nincs adat, vagy eltér attól, amivel Te rendelkezel a cégtől hivatalos igazolással, akkor az igazolás a mérvadó.

"Na olvasgass kicsit:"

Ugye nem bánod, hogy nem olvasom el őket, mert nem érdekel.

Tudod én nem a médiában megjelent, még véletlenül sem hivatalos forrásból végzem a munkám, hanem a jogszabályokból. A média csak arra jó, hogy szalagcím legyen valamiből, és kattogtasd az egeredet, meg lájkold a sokszor agyament információkat tartalmazó írásokat, amikben egy hozzá nem értő észre sem veszi a félrevezetést.

2023. febr. 2. 03:45
 14/31 NTBS ***** válasza:
Mindig előbb kapok bérjegyzéket.
2023. febr. 3. 16:22
 15/31 anonim válasza:
A bérjegyzék az a bérlista másnéven?
2023. márc. 8. 07:53
 16/31 anonim ***** válasza:

#13 Milyen média? Mert felhoztam neki pár cikket amit én sem hittem el ameddig nem lettem én is járulékcsalás áldozata?

Jelenleg itt tartok munkaügyileg!

https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-ker..

Ez a magyar valóság! És még a Fiumei úton nem is jártam (nyugdíj központ)...

Lehet ott mégnagyobb hiányosságok lesznek.

MÁR HÁTRÁNY ÉR MUNKAVÁLLALÓKÉNT:

- ha a munkáltató nem fizet be járulékot, és eltűnik, mert nincs segély.

- kamu stróman ügyvezető adószámláján szerepelhet adósság, kb senit se érdekel, sose hajtják be egy csövesen vagy még az se kizárt, hogy már halott az illető akié a cég vagy az öregek otthonába fekszik egy ágyba...

2023. márc. 8. 14:13
 17/31 anonim ***** válasza:
Ettől az évtől megfogadtam, hogy havonta ellenőrzöm a járulékbefizetést, és nem dolgozok olyan cégnek ahol az ügyvezetővel nincs mód kezetfogni se..
2023. márc. 8. 14:15
 18/31 anonim ***** válasza:

"Ettől az évtől megfogadtam, hogy havonta ellenőrzöm a járulékbefizetést"

Bocsi, de Te ezt nem tudod ellenőrizni, ugyanis a járulék a munkáltató adószámláján van felkönyvelve kötelezettségként, amire neked rálátásod nincs.

2023. márc. 9. 04:30
 19/31 anonim ***** válasza:

Dehogynem tudom!

Beballagok a NAVHOZ aztán lekérdeztetem minden hónapba vagy kéthavonta...

Ez van, itt tartunk!

Minden hónap X edik napja NAV NAP...

[link]

2023. márc. 9. 13:26
 20/31 anonim ***** válasza:

Az járulékbevallásnak, és a befizetésnek is van havi határideje, a bevallásnak azt hiszem minden hónap 12 Gondoloma befizetés meg 8 napon belül vagy max 14 nap..

Szóval tudnom kell ellenőriztetni a NAV nál, hogy megtörtént vagy sem...

2023. márc. 9. 13:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!