Bérjegyzéken szereplő kifizetett összeg eltér a ténylegesen kapott összegtől, mit lehet tenni?
Diákmunka, órabérben dolgoztam. Kiutaltak 270-et, később szóltak hogy elszámolták, utaljak vissza 40-et belőle. Nem problémáztam, visszanéztem hogy mennyit kerestem volna, tényleg annyival többet utaltak. Pár nappal később jött a bérpapír, azon az eredetileg kifizetett 270 áll.
Ilyenkor jogosan kérem számon hogy a bérpapíron szereplő összeget kapjam? Vagy újracsinálhatják a bérpapírt azon az alapon hogy elszámolták?
Szólj nekik, hogy javítsák a bérjegyzéket. Ennyi.
Nyilván nem kérhetsz olyan pénzt, amiért nem dolgoztál meg.
Minddiák. Rendszeresen próbálták elsikkasztani a túlórákat, volt aki panaszkodott és többé nem osztották be/kirúgták, volt akinek azzal az indokkal nem fizettek túlóra pótlékot hogy ő már eleget keres így is és hasonlóak.
Tudom jön a kérdés miért dolgozok itt: fizu az jó :D
"Pár nappal később jött a bérpapír, azon az eredetileg kifizetett 270 áll."
Valószínűleg időben elkerülték egymást az események. Előbb indították a rossz adatokat tartalmazó bérpapírt, mint ahogy visszakérték volna a többletutalást Tőled.
Jelezd, hogy nem javították a tényekhez a bérpapírt. Még az is előfordulhat, hogy már készítik a módosítottat. :)
A "jelzés" lehetőleg olyan legyen, ami utólag ellenőrizhető. E-mail vagy hasonlók...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!