Mi értelme a Kisvállalati adónak (KIVA), hogyha a kisvállalatok nem használják?
Figyelt kérdés
osztottam-szoroztam és tényleg nem éri meg. Csak akkor éri meg ha sosem veszel fel osztalékot hanem visszapörgeted. Meg ha nullszaldós vagy.
Vagy esetleg ha szinte csak bérköltség van, osztalék nélkül, de ha nincs osztalék nincs mibe visszafektetni a hasznot, ez ellentmondásos így.
2022. febr. 14. 14:40
1/5 A kérdező kommentje:
ráadásul csökken a szocho és eltűnik a szakképzési hozzájárulás, így még versenyképtelenebb lett a kiva.
2022. febr. 14. 14:41
2/5 anonim válasza:
Egyelore tenyleg nem sokkal olcsobb, de folyamat viszik le a kiva ado merteket, meg kicsit lennebb megy es maris jo lesz az.
3/5 A kérdező kommentje:
ha leviszik jobban persze hogy megéri majd de jelen formában senkinek sem éri meg, akit ismerek kisvállalkozók mindenki taos
2022. febr. 14. 14:45
4/5 anonim válasza:
Az előnye jelenlég a nyereségadóban és az iparűzési adóban van leginkább. Hidd el, vannak cégek, akiknek simán jó ez, nekem több ügyfelem is van, akik kivások.
5/5 anonim válasza:
Nálunk minden partner cég KIVA-s. Elég sokat fogtunk nekik hogy nem szochot fizetnek meg szakképzésit, hanem csak KIVA-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!