Mi értelme van a bruttó fizetésnek?
Az álláshirdetésben azért nem nettót adnak meg, mert a nettó fizetésedet egyéb dolgok befolyásolják (hány gyereked van, egyedül neveled őket, friss házas vagy... stb), ennélfogva lehet, hogy mindketten bruttó 300-at keresünk, de a nettónk eltérhet. Ehhez semmi köze a munkáltatónak, hogy te a bruttódból mennyit kapsz meg, ezért használjuk a bruttót.
A munkáltatók szempontjából megint nem egyértelmű a helyzet abból a szempontból, hogy ők pontosan mennyit fizetnek a béred után, mert pl. egy KIVA-s vállalkozás esetén nekik nem kell szochót és szakképzési hozzájárulást fizetniük után, míg főszabály szerint kellene. Ebben az esetben pedig neked semmi közöd ahhoz, hogy a munkáltatód milyen és mennyi közterhet fizet a bruttód után, itt ezért használjuk a bruttót.
Miért írtad ki újra??????
Nincs egy napja, hogy ugyanez a kérdés...
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__adozas-ko..
#1: tökéletesen elmagyaráztad.
De az előző kérdés alatt is okoskodnak egyesek.... Nem akarják megérteni...
Nem kell ehhez excel, a könyvelő pontosan tudja a járulékokat.
Ehhez elég a bruttó bér ismerete, és a jogviszony milyensége.
"Hogy lássa ő is a munkáltatói közterheket. "
Most őszintén. Engem, mint dolgozót hol a tökömben érdekel, hogy mennyibe kerülök a cégnek? Ez az Ő problémája. Vagy őrlődnöm kellene emiatt? Én vállalkozom, vagy Ő? Ez egy vállalkozáshoz hozzá tartozik. Ha mégis kíváncsi vagyok rá, akkor majd megkérdezem, vagy utánajárok.
Ennyi erővel azt miért nem osztják meg a dolgozókkal, hogy évente mennyi osztalékot vesznek fel a cég tulajdonosai?!?!? Mert az sem tartozik rám, mint ahogy a bér járulékos költségei sem kell, hogy érdekeljenek.
Engem az érdekel, hogy a munkámért mennyi bért fizetnek. Ugyanis nekem, mint dolgozónak csak ez érdekes.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!