Mi az értelme a súlyadónak?
Komolyan nem értem, miért szed be egy község/város pénzt azután, hogy nekem van belsőégésű motoros járművem?
Ez most nem ilyen provokatív kérdés, komoly választ várok, vagy tényleg csak annyi volna, hogy "brühühü, szennyezed vele a környezetünket"?
Nincs is súlyadó! 😁
Teljesítmenyadó lesz az!
Np, valamikor súlyadónak hívták, vagy én emlékszem rosszul, nemtudom.
Akkor teljesítményadó. Az minek az? azért, hogy valamiért lehessen plusz pénzt beszedni?
'Akkor teljesítményadó. Az minek az? azért, hogy valamiért lehessen plusz pénzt beszedni?'
Meglepoen pontos definicio.
Valaha súlyadónak hívták és elvileg az utak karbantartására fordították.
Gyakorlatilag persze ki tudja, hová került a pénz.
Most pedig már nem is a város/község szedi be, hanem közvetlenülna NAV, így a sorsa még bizonytalanabb. (Vagy éppen bizonyosabb.)
Ha van autód, használod a városi úthálózatot. Ennek a fenntartása pénzbe kerül.
Igazságos, ha aki használja az nagyobb mértékben járul hozzá a fenntartás költségeihez, mint akinek nincs autója.
Egyébként mostmár se nem súly- se nem teljesítményadó. Egyszerűen gépjárműadó a neve, és talán eddig ez a legpontosabb megfogalmazás.
Szokd meg: ha autód van, akkor van pénzed, ezért fizess ezernyi adót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!