Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Van ilyennek értelme, van...

Van ilyennek értelme, van erre lehetőség? (fizetés helyettesítése oktatásra)

Figyelt kérdés

Amire gondolok tehát egy példával:

Munkáltatóval megegyezünk nettó 200 ezres fizetésben. A cégnek ez minden teherrel együtt közel 365 ezer forintjába kerül.

Van értelme annak, hogy inkább azt mondom, adjanak csak nettó 150-et (ami így kb 280 ezerbe kerül nekik), és így marad kb 85 ezer forintjuk, viszont szeretném akkor, hogy ezt költsék tanfolyamokra, amiből képzettségeket szerezhetek. Így lényegében 50 ezerről mondok le, cserébe megkaphatom a 85 ezer forint értékű képzést, amivel aztán én is és ők is jól járnak.

Ez így működőképes? Lehet ilyet felvetni? Mennyire fizethetik cégek pl a diákhitelemet, mennyire egyéb képzéseket (okj, egyetemi képzések, jogsi, stb..), mennyire vannak ezeknek pluszterheik rájuk nézve? tehát pl egy 100 ezer forintos képzést szeretne állni a munkáltatóm, akkor ez meg van adóztatva bármivel is (vagy a 100 ezer forintos képzés minden esetben 100 ezer, akkor is, ha én fizetem saját zsebből, akkor is, ha a munkáltatóm)?

(Ezt a szektort várhatóan semmilyen koronás járulékcsökkentő intézkedés nem fogja érinteni, tehát számolhatunk kedvezmények nélkül. Ja meg kafetéria is most maradjon ki az egyszerűség kedvéért)

Közben rájöttem, hogy mit kell keresnem googleben:

[link]

Szóval az iskolarendszeren belüli képzéseknél ez nem opció. Mindegy, hogy fizetésben kapom meg az összeget, és én fizetek a képzőhelynek, vagy pedig a munkáltató teszi meg ezt közvetlenül, az adózás ugyanaz.

Iskolarendszeren kívül meg nincs adó egyáltalán akkor?

Honnan tudom, hogy egy képzés iskolarendszeren kívüli vagy belüli? OKJ? Vezetői engedélyeknél?

2020. ápr. 14. 21:57
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!