Lakaskiadasbol szarmazo jovedelmet hogyan kell bevallani es megfizetni az adot utana?
mégis csak jó lenne egy segítség, elkezdtem olvasni a 10es mellékletet (01.29én változott) és ezt olvastam:
A bérbeadó levonhatja a lakás bérbeadásából származó bevételéből az általa más
településen bérbevett lakás ugyanazon évben igazoltan megfizetett bérleti díját. A bevétel
ilyen címen azonban csak akkor csökkenthető, ha a bérbeadás, illetve a bérbevétel
időtartama meghaladja a 90 napot, és a bérbevett lakással összefüggésben a magánszemély
más tevékenységből származó bevételével szemben nem számol el költséget, vagy az igazoltan
megfizetett bérleti díjat számára még részben sem térítik meg.
Én bérlek egy lakást abban a városban, ahol kiadom a most vásároltat... mivel 70e Ft-tal drágábban bérlem, mint ahogy kiadom, így nem is kell jövedelemadót fizetnem? De akkor mi lesz a költségelszámolással?
A bérbadó is fizeti az általam bérelt lakás után az SZJA-t.
ha elektronikusan kapom a kozuzemi szamlat, akkor azt egy esetleges nav ellenorzeskor is eleg elektronikusan bemutatnom?
40 éves 10 emeletes panelhaz eseten is 2% az elszamolhato eves ÉCS?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!