Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Lakaskiadasbol szarmazo...

Lakaskiadasbol szarmazo jovedelmet hogyan kell bevallani es megfizetni az adot utana?

Figyelt kérdés
2021. febr. 1. 11:18
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!
2021. febr. 2. 15:22
 22/32 A kérdező kommentje:

mégis csak jó lenne egy segítség, elkezdtem olvasni a 10es mellékletet (01.29én változott) és ezt olvastam:

A bérbeadó levonhatja a lakás bérbeadásából származó bevételéből az általa más

településen bérbevett lakás ugyanazon évben igazoltan megfizetett bérleti díját. A bevétel

ilyen címen azonban csak akkor csökkenthető, ha a bérbeadás, illetve a bérbevétel

időtartama meghaladja a 90 napot, és a bérbevett lakással összefüggésben a magánszemély

más tevékenységből származó bevételével szemben nem számol el költséget, vagy az igazoltan

megfizetett bérleti díjat számára még részben sem térítik meg.

Én bérlek egy lakást abban a városban, ahol kiadom a most vásároltat... mivel 70e Ft-tal drágábban bérlem, mint ahogy kiadom, így nem is kell jövedelemadót fizetnem? De akkor mi lesz a költségelszámolással?

A bérbadó is fizeti az általam bérelt lakás után az SZJA-t.

2021. febr. 2. 15:43
 23/32 anonim ***** válasza:
Ez nálad nem játszik, csak akkor ha másik városban bérelnél.
2021. febr. 2. 15:45
 24/32 A kérdező kommentje:
na... ennyit értek hozzá, jól félre is olvastam...
2021. febr. 2. 15:48
 25/32 xswerdy ***** válasza:
amúgy a költségek levonása után ami maradna, abból vonhatnád le még a más településen megfizetett bérleti díjat. De sajnos csak más település esetén él ez a kedvezmény.
2021. febr. 3. 07:46
 26/32 A kérdező kommentje:
ha van adószámom is magányszemélyként, akkor köteles vagyok úgy elszámolni a lakáskiadás utáni adót? Különbözik a nem adószámos magánszemély kötelezettségétől egyáltalán?
2021. febr. 3. 10:30
 27/32 anonim ***** válasza:
Nem igazán van különbség. Felesleges az adószám, ha csak simán lakást adsz bérbe magánszemélynek.
2021. febr. 3. 10:33
 28/32 A kérdező kommentje:
köszönöm! Még 10 éve igényeltem adószámot, amikor cégnek adtam ki egy lakást és számlát kellett kiállítanom. Így van adószámom.
2021. febr. 3. 10:37
 29/32 xswerdy ***** válasza:
ha a bérlőd számlát kér, akkor kell adószám. De az adó mértéke ugyan annyi, akár van adószámod, akár nincs.
2021. febr. 3. 13:17
 30/32 A kérdező kommentje:

ha elektronikusan kapom a kozuzemi szamlat, akkor azt egy esetleges nav ellenorzeskor is eleg elektronikusan bemutatnom?

40 éves 10 emeletes panelhaz eseten is 2% az elszamolhato eves ÉCS?

2021. febr. 11. 17:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!