Lakaskiadasbol szarmazo jovedelmet hogyan kell bevallani es megfizetni az adot utana?
Vagy nem, első...
Kérdeő, magánszemály vagy adóalany kifizető veszi bérbe?
Igen, nem is mondtam, hogy nem létezik ilyen eset. Általában írtam :) Meg azt is, hogy feltételeztem, hogy ezt az infót közzétette volna, ha így lenne.
Egyébként én is így bérelek irodát. Számfejtve van a bérleti díj.
Bocsanat nem értek ezekhez a dolgokhoz. Maganszemelykent adom ki es maganszemely berli. Tehat negyedevente befizetem a 15% adoeloleget a kiadasi dij-10% koltsegatalany utan es az adoev bevallasaban kell feltuntetnem, hogy mi az a felhalmozott negyedevenkenti osszeg az adoszamlan.
Köszi szépen!
Ha cég bérli kötelezően levonja a kifizetésből az SZJA t havonta és átutalta a nav nak, neked a maradékot . Év végén kapsz tőlük egy SZJA bevallást amit be kell dolgoznod az SZJA kimutatásodba. Ott meg tudod majd a ktsg átalányt levonni etc.
Egyébként külön adózó jövedelemnek számít.
Leírta a kérdező, hogy magánszemély a bérlő.
Plusz a cégtől nem kapsz te semmilyen szja bevallást, csak egy összesítő igazolást. Egyébként a havi számfejtésnél is igénybe lehet venni a 10%-os költséghányadot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!