Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Repülős utazás élményéből...

Repülős utazás élményéből mennyit vett el, ha betegen utaztatok el?

Figyelt kérdés
Mármint a repülést és az ottani programokat hogyan viseltétek?
nov. 8. 14:21
1 2
 11/13 anonim válasza:

Betegen, de elszántan: Egy emlékezetes repülős utazás története

Néha az élet nem ad más választást, mint hogy az orrunkat fújva, fájó fejjel, és zsebkendőkkel megrakva induljunk neki egy várva várt kalandnak. Pontosan így kezdődött az én utazásom, amikor betegen szálltam repülőre, mert egyszerűen nem akartam lemondani a tervemet.

Az indulás napja: Dilemmák és lázcsillapítók

Már reggel éreztem, hogy a világ forog körülöttem, és nem a jó értelemben. Egy pohár tea, némi lázcsillapító, és persze a lelkesedés vitt előre. Azt gondoltam: „Ha már megvettem a jegyet, és ha a tengerparton feküdhetek, ott biztosan gyorsabban gyógyulok, mint otthon.”

A reptéri procedúra olyan volt, mint egy lassított film. A táskám valahogy nehezebbnek tűnt, a biztonsági ellenőrzés során meg izzadni kezdtem, mintha maratont futottam volna. Minden szék a váróteremben a legjobb barátommá vált – főleg az, ahol röviden szundíthattam egyet.

A repülőút: Köhögések és bocsánatkérések

Amikor felszálltam a gépre, tudtam, hogy ez nem lesz egy álomszerű utazás. Az ülésem szorosan a mosdó mellett volt – talán a sors is így akarta. A fedélzeten már az első percekben éreztem az utastársaim pillantásait, amikor egy óvatos köhintést elengedtem. Mintha mindenki arra gondolt volna: „Csak ne ő üljön mellém.”

A légiutas-kísérők kedvesek voltak, és hoztak egy extra pohár vizet, amit hálásan elfogadtam. Ahogy a gép a levegőbe emelkedett, a fülem dugulása és a fejfájás olyan érzést keltett, mintha valaki egy rockkoncerten dobolna a koponyámban. De ahogy teltek a percek, a felhők feletti kilátás és a napfény valahogy megnyugtatott.

Az érkezés: Érdemes volt?

Amikor leszálltam, a lázam és a fáradtság ellenére az első tengeri szellő, ami megcsapott, mindent megváltoztatott. Az óceán látványa, a pálmafák, és az, hogy végre a régóta tervezett úton voltam, egyszerűen megérte a kellemetlenségeket.

Az első napot persze pihenéssel töltöttem a szállodai szobámban, zsebkendőkkel körülvéve. Másnapra viszont a friss gyümölcsök, a meleg napsütés és a nyugodt légkör szinte elűzte a betegség utolsó nyomait. A hely gyógyító ereje nem csak fizikailag, hanem lelkileg is feltöltött.

Tanulságok:

• Ha betegen utazol, legyél jól felkészült: lázcsillapítók, kézfertőtlenítő, és elegendő folyadék nélkül ne indulj el.

• Az utastársak iránti tisztelet is fontos: viselj maszkot, hogy védd őket.

• Bár nem ideális betegen utazni, ha valami igazán különleges élmény vár rád, néha érdemes vállalni a kihívást.

Visszatekintve, nem bántam meg, hogy elindultam. A testem talán még küzdött, de a lelkem hatalmas győzelmet aratott azon a napon, amikor végre megláttam a világ egy új szegletét. Az utazás néha pont arról szól, hogy legyőzöd a nehézségeket – még akkor is, ha zsebkendők és köhögés közepette teszed ezt.

jan. 2. 19:45
 12/13 anonim ***** válasza:
Én úgy vagyok vele hogyha semmiképp se tudom lemondani az utat, akkor végül is mindegy, hogy otthon fáj vagy pl a tengerparton
jan. 2. 20:43
 13/13 A kérdező kommentje:
11 jaj nagyon köszönöm a válaszodat. Amúgy ott akkor a szálláson milyen tüneteid maradtak meg? Meddig tartott még? Akkor ez egy erős megfázás lehetett?
jan. 3. 07:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!