Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » 12 éves unokaöcsémmel utazok...

12 éves unokaöcsémmel utazok Pestről, Olaszországba. Fognak bármilyen szülői nyilatkozatot kérni tőlem? Mi a tapasztalat?

Figyelt kérdés

okt. 28. 06:58
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Az a helyzet, hogy mivel jogilag szükség van rá, így a tapasztalatokkal nem sokra mész... vagy jobb lesz attól, ha azt írja itt valaki, hogy tőlük nem kértek, téged meg pont visszafordítanak?

Azt tudom, hogy én a kisfiammal utaztam többször repülővel külföldre, és egyszer sem kérték apuka hozzájáruló nyilatkozatát, de azért mindig vittem magammal, mert nem akartam ilyen apróság miatt bukni az utazást.

Lehet nálatok sem derülne ki, hogy nem te vagy a szülője (bár ugye egy szülővel sem utazhatna elvileg), viszont ha más a vezetéknevetek, az már lehet gyanúok, hogy kérjenek valami papírt.

Mivel utaztok?

okt. 28. 08:03
 2/6 anonim ***** válasza:
76%

#wizzair tagből ítélve repülővel mentek.

Valószínűleg nem is fognak ellenőrizni az érkezéskor, de sosem lehet tudni.

okt. 28. 08:05
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Papírozzátok le! Anélkül egy lépést se!

Adott esetben egy igazoltatásnál a rendőr is kérheti hogy igazold hogy miért van nálad a gyerek, vagy baleset esetén a kórházi ellátásnál is kell. Nem éri meg spórolni ezen a nyilatkozaton.

okt. 28. 08:24
 4/6 A kérdező kommentje:
Írunk mindenképp nyilatkozatot. Ki is van nyomtatva, repülővel megyünk, wizzair. Ez a nyilatkozat gondolom elég lesz akkor. Köszönöm
okt. 28. 08:38
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Pár éve én utaztam az akkor 14 éves unokaöcsémmel külföldre, szintén repülővel. Írtunk nyilatkozatot a szüleivel, kötöttünk a gyerekre (is) utasbiztosítást, hogy még véletlenül se tudjanak belekötni semmibe.

Egyébként végül nem kértek semmilyen papírt a reptereken és máshol sem, de nyugodtabbak voltunk így: a szülők és én is.

okt. 28. 09:25
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem is a repülő a gond, oda lassan bárkit/bármit felvihetsz , olyan a színvonal, hanem az hogy Olaszországban engem a legutóbbi utazásom alkalmával négyszer igazoltattak a csendőrök. És ott elég gyorsan egy cellában találod magad ha nincs papír.
okt. 28. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!