A Ryanair mennyire veszi komolyan az ingyenesen felvihető táska méretét? Centizgetnek, vagy annyira nem érdekli őket?
Jövő héten repülök velük Olaszországba, és ez olvasható a honlapukon. Ha jól értelmezem a dimenziók (magasság x szélesség x mélység) formában vannak megadva, de javítsatok ki ha nem. Az én táskám egy pár centivel szélesebb.
Ezt találtam a honlapjukon:
Minden utasunk 1 darab kézipoggyászt vihet a fedélzetre, melynek a szemközti szék alá kell férnie (40cm x 20cm x 25 cm), (a szülőkkel egy ülőhelyen utazó gyermekekre nem vonatkozik). A kis kézipoggyász méretét csaknem megkétszereztük 35 x 20 x 20 cm-ről (14 000 cm³) 42 x 20 x 30 cm-re (25 200 cm³), így nagyobbak lehetnek, mint az eddig megengedett kis táska méretei.
Ha lathatoan nagyobb a taskad, akkor megkerhetnek, hogy tedd be a keretbe. Ha bele tudod tuszakolni, akkor nincs gond, ha nem, akkor fizetni kell
En mindig nagyobb hatizsakkal utazom (nem sokkal, de a meret nem megfelelo), de soha nem kertek meg, hogy tegyem be a keretbe. A wizzair kerte egyszer Londonban, de bele tudtam gyurni a keretukbe
Szúrópróbaszerűen ellenőrzik.
Ha feltűnően nagyobb, akkor kivesznek a sorból.
Halálosan komolyan veszik. Mint ahogyan a bankod is halálosan komolyan veszi a törleszőrészlet pontos befizetését, a telefontársaságod a lebeszélhető időt.
Ilyen a világ.
Nem tudom, miért kell itt suttyó magyarkodnod. Elfogadtad a feltételeket, tartsd is be!
köszönöm a gyors, konstruktív válaszokat mindenkinek. :)
#4, jó hogy te meg nem a k*anyámba küldtél el egy szerintem értelmes kérdés alatt..
Nem centiznek én most voltam.
Ha 40 helyett 43 vagy 46 senkit nem érdekel. Ha egy 55 centiset akarsz felvinni na azért szólnak.
Egy hete utaztam az említett légitársasággal.
Sem az oda, sem a visszaút alkalmával nem találkoztam az évekkel ezelőtt használt méretsablonnal.
Az, hogy itt páran beírják, hogy őket nem ellenőrizték, nem jelenti azt, hogy téged sem fognak.
Ha ellenőriznek és nem megy be az ellenőrző keretbe, akkor fizetsz vagy kidobod a bőröndödet.
Kb. 25-30 ezer Ft a kézi feladás díja, szóval gondold át, hogy megéri-e szórakozni ezzel.
Nem centizgetnek csak ha tényleg jóval nagyobb a táska mérik le.
Súlyt is nagyon ritkán nézik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!