Azt olvastam, hogy a wizzair tervez közvetlen járatot Indiába. Örültök neki? Igénybe fogjátok venni?
Kb 1 év telt el mióta kiirtam ezt a kérdést és már most eléggé biztosnak tűnik. Azért nem biztos, hogy utaznék vele 😃

És ezzel úgy tűnik, hogy a #7 hozzászólásban nem lett igazam.
> Amelyik fapdos kipróbálta a hosszútávú repülést az nagyjából mind belebukott és szerintem a Wizznek nincsenek szuicid hajlamai
Kíváncsi vagyok, hogy ebből mi lesz, vagy hogy fent tud-e maradni a járat tartósan.

Ugyan miért lenne kilátástalan?
A Wizzair (néhány támogatott járat kivételével) teljes mértékben piaci alapon működik. Az Európa-Amerika útvonalakra felesleges belépnie, mert teljesen telített, ellenben az India felé bőven vannak lehetőségek.

Nem, nem azért nem léphet be az amerikai piacra. Látszik, hogy meglehetősen tájekozatlan vagy mind az amerikai piac, mind a fapados üzleti modellt illetően. A dolog nem úgy működik, hogy te elgondolod, hogy SZERINTED miért ne működne.
Ha mégis megcsinálják, annak (geo)politikai meggondolások, alkuk és állami szerepvállalás fog a hátterében állni. Mert szigorúan a Wizz üzleti modellje alapján abba ez nem férne bele. Az meg, hogy megérné-e felpuhítani a modellt, kérdéses. Még senkinek sem sikerült Európában.

Ezt kinek mondod? Hol állítottam, hogy lesz Wizzair fapad az USA-ba?
Pont azt mondom, hogy nem lesz. De nem csak azért, amiért Indiába sem biztos, hanem az amerikai piacra egyéb problémakat is le kéne küzdeni. Nem a fotelből huszárkodom én sem, hadd ne kelljen részleteznem.
Totál félreértettél valamit.
De szívesen meghallgatom, hogy szerinted miért NEM TUD a Wizz belépni az USA piacra. Mert ha sok éves ágazati gyakorlatod van, akkor azt mondanád amit én...

Tehát ahogy mondtam, az üzletpolitikából következően nem lenne a Wizznek indiai járata. "Szijjártó bejelentette, hogy Budapest–Mumbai járatot indít a Wizz Air"
Vagyis geopolitikai és kormánystratégiai meggondolások alapján kényszerülhet a Wizz ebbe az utcába. Miért Szijjártó jelentette be? Mi köze neki a Wizzairhez? Miért nem Váradi jelentette be?
Azért ha tényleg beindul, én nem fogok ellene drukkolni
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!