Első repülés pánikbetegként. Mihez hasonlítható a leszállás?

Hallod... pánikbetegként minek ülsz fel a ringlisre ember? :D
Ha a pörgőforgó cuccot túlélted akkor a repüléssel sem lesz gond.
Sokszor utazómagasságon komolyabban ráz a turbulencia miatt mint leszálláskor.
Ha nincs nagy szél akkor szépen siklik lefelé és nincs semmi komoly erőhatás. Amikor földet ér az érzed és utána van agy nagy fékezés de ez sem vészes.
Ha nagy a szél akkor dülöngél kicsit, de az is kibírható. Ilyenkor kicsit keményebben teszik oda a gépet.

A repülőkre kb mindenkit felengednek a csecsemőktől a 100+ évesekig, a mozgássérülteket akik még kapaszkodni, vagy még ülni sem tudnak rendesen. Úgy van kitalálva a polgári repülés hogy gyakorlatilag bárki kibírja az erőhatásokat. Egy forgós dobálós búcsús gép sokkal de sokkal megterhelőbb mint egy átlag repülőút.
A repülőn sokkal nehezebb elviselni az utastársakat mint magát a repülést. Az ordító csecsemő, az ordítva beszélgető alkesz, az ordítva beszélgető csinibaba akinek mindenkivel tudatnia kell hogy hova megy és mit fog csinálni, a büdös, izzadt alak, a futkosó gyerek, stb...

Leszállást nem igazán érezni. Nem meredeken zuhan lefelé, már landolás előtt 20perccel bemondják, hogy megkezdtük az ereszkedést, mindenki üljön le.
Felszállást is akkor érezni, mikor a repülő "elengedi" a kifutót és az orra még feljebb van.
Az pont olyan pár percig, mint amikor az autónak nyomod egy kicsit. A gyorsulást érzed, de nem mint a hullámvasúton.
Rágózz, mert a fül dugul.

Olyan, mintha egy liftben ülnél, ami lefelé megy és hirtelen áll meg.
Utána meg olyan, mintha egy lassító buszon ülnél.

A leszállás egyáltalán nem olyan, amilyennek (szerintem) elképzeled, nem hasonlít az általad leírtakra 🙂
Az utasszállítók - bizonyos speckó kivételektől eltekintve - nagyon óvatosan, lassan ereszkednek, én pont, hogy megnyugszom tőle, mert tudom, hogy hamarosan földet érünk, és ott, ahol terveztük 😀
A felszállást jobban utálom, mikor belenyomódok az ülésbe, de az meg szerencsére rövid ideig tart.
Viszont a rágót én is ajánlom, mert füldügulás ellen jól jön (bár sajnos nem mindig használ).

Nincs mitől félned, ha az óriáscsúszdát meg a ringlispilt kibírtad, ahhoz képest a fel- és leszállás semmi nem lesz!
Ahogy fentebb is írták, nem olyan komoly erőhatás mint ezek a játékok.
Ettől függetlenül valóban vegyél be egy frontint már a reptéren!! Én klausztrofóbiás vagyok, nekem segíteni szokott, hogy ne pánikoljak.
Jó utat neked!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!