Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Első repülés pánikbetegként....

Első repülés pánikbetegként. Mihez hasonlítható a leszállás?

Figyelt kérdés
Nagyon félek a leszállástól. Pánikbeteg vagyok. Tavaly nyáron voltam aquaparkba és az óriás csúszda is szörnyű volt. Egyszer csúsztam le de majdnem el is ajultam pedig le csúszni elég rövid idő ahhoz képest. Alig tudtam közben levegőt venni és a testem teljesen merev lett. Olyan volt mintha zuhannék. Szörnyű volt. Amikor kicsi voltam élveztem ,most pedig el se tudom mondani milyen rossz volt. Soha többé! A másik meg ,voltam augusztus 20.an olyan gépen mint a búcsúkba ,forog meg dobál le fel. Na amikor lefelé “esett” a gép szintén az árulás kerülgetett. Nekem nem adrenalint adnak az ilyenek hanem be pánikikolok és azt érzem hogy mindjárt el ajulok vagy szivrohamot kapok de valamelyik biztos. Ezért felek a repüléstől,illetve a leszállástól. Milyen érzés? Mihez lehet hasonlítani és meddig tart? Eléggé szorongó típus vagyok ,ilyenkor a pulzusom és a vérnyomásom is fel megy. Az orvos azt mondta vegyek be előtte egy frontint. Szerintetek ez segít? Volt valakinek hasonló ? Előre is koszonom a válaszokat!

tegnapelőtt 11:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Hallod... pánikbetegként minek ülsz fel a ringlisre ember? :D

Ha a pörgőforgó cuccot túlélted akkor a repüléssel sem lesz gond.

Sokszor utazómagasságon komolyabban ráz a turbulencia miatt mint leszálláskor.

Ha nincs nagy szél akkor szépen siklik lefelé és nincs semmi komoly erőhatás. Amikor földet ér az érzed és utána van agy nagy fékezés de ez sem vészes.

Ha nagy a szél akkor dülöngél kicsit, de az is kibírható. Ilyenkor kicsit keményebben teszik oda a gépet.

tegnapelőtt 11:43
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Egy normál leszállás során semmi durva nincs. Azt általában meg lehet érezni, amikor a repülőgép elkapja a siklópályát, pár perccel a leszállás előtt általában egy rövid vízszintes repülésből elkezd süllyedni. Ugyanez az érzés felszállás után is tapasztalható, ha egy magasságon megáll a gép vagy csak mérsékli az emelkedés mértékét. Utána viszont ha egyenletesen süllyed a gép, ugyanolyan, mint utazómagasságon repülni, az utolsó másodpercekig. Ott viszont megint inkább minimálisan nehezebbnek érzed magad, nem fogsz esést érezni. A repülés enyhébb, mint a vidámpark meg csúszdák.
tegnapelőtt 12:07
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

A repülőkre kb mindenkit felengednek a csecsemőktől a 100+ évesekig, a mozgássérülteket akik még kapaszkodni, vagy még ülni sem tudnak rendesen. Úgy van kitalálva a polgári repülés hogy gyakorlatilag bárki kibírja az erőhatásokat. Egy forgós dobálós búcsús gép sokkal de sokkal megterhelőbb mint egy átlag repülőút.

A repülőn sokkal nehezebb elviselni az utastársakat mint magát a repülést. Az ordító csecsemő, az ordítva beszélgető alkesz, az ordítva beszélgető csinibaba akinek mindenkivel tudatnia kell hogy hova megy és mit fog csinálni, a büdös, izzadt alak, a futkosó gyerek, stb...

tegnapelőtt 12:19
 4/15 BeefEater ***** válasza:
100%
Körülbelül olyan érzés, mint amikor egy liftben mész lefelé egy magas épületből, amikor meg földet ér a gép az olyan, mintha az autó egy kátyúba menne. Miután az összes kerék földet ért, utána néha intenzív fékezés következik, csak ülj egyenesen, nem fogsz tudni kicsúszni az ülésből.
tegnapelőtt 12:30
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Leszállást nem igazán érezni. Nem meredeken zuhan lefelé, már landolás előtt 20perccel bemondják, hogy megkezdtük az ereszkedést, mindenki üljön le.

Felszállást is akkor érezni, mikor a repülő "elengedi" a kifutót és az orra még feljebb van.

Az pont olyan pár percig, mint amikor az autónak nyomod egy kicsit. A gyorsulást érzed, de nem mint a hullámvasúton.

Rágózz, mert a fül dugul.

tegnapelőtt 13:58
 6/15 anonim ***** válasza:

Olyan, mintha egy liftben ülnél, ami lefelé megy és hirtelen áll meg.

Utána meg olyan, mintha egy lassító buszon ülnél.

tegnapelőtt 14:00
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

A leszállás egyáltalán nem olyan, amilyennek (szerintem) elképzeled, nem hasonlít az általad leírtakra 🙂

Az utasszállítók - bizonyos speckó kivételektől eltekintve - nagyon óvatosan, lassan ereszkednek, én pont, hogy megnyugszom tőle, mert tudom, hogy hamarosan földet érünk, és ott, ahol terveztük 😀

A felszállást jobban utálom, mikor belenyomódok az ülésbe, de az meg szerencsére rövid ideig tart.

Viszont a rágót én is ajánlom, mert füldügulás ellen jól jön (bár sajnos nem mindig használ).

tegnapelőtt 14:33
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Nincs mitől félned, ha az óriáscsúszdát meg a ringlispilt kibírtad, ahhoz képest a fel- és leszállás semmi nem lesz!

Ahogy fentebb is írták, nem olyan komoly erőhatás mint ezek a játékok.

Ettől függetlenül valóban vegyél be egy frontint már a reptéren!! Én klausztrofóbiás vagyok, nekem segíteni szokott, hogy ne pánikoljak.

Jó utat neked!

tegnapelőtt 15:03
 9/15 A kérdező kommentje:
Mindenkinek koszonom! Megnyugtató olvasni ezeket kommenteket☺️ kíváncsian várom milyen lesz , kb 2 hét múlva kiderül
tegnapelőtt 15:11
 10/15 anonim ***** válasza:
Jó utat, kérdező, ha lesz kedved, megírhatnád az élményeidet! :)
tegnapelőtt 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!