Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Magyarország szerintetek is...

Magyarország szerintetek is egy nagyon sivár, szürke, jellegtelen hely?

Figyelt kérdés

2019. júl. 18. 19:46
1 2 3 4 5 6 7
 61/63 anonim ***** válasza:
En is egyetertek az 59-el.
2021. márc. 26. 01:27
 62/63 anonim ***** válasza:
100%

én is egyetértek az 59-es válaszolóval, dacára annak, hogy szeretek belföldön utazni. vhogy mintha ez az ország más országok „lebutított változata” lenne.

Vannak szép helyeink, persze, de kb. mindenre lehet találni egy jobb külföldi verziót. Azon meg ne csodálkozzunk, hogy sokan felháborodnak az ilyen véleményeken:

A magyar egy borzasztóan frusztrált, komplexusos nemzet, ezért kellenek sokaknak az ilyen „gyönyörű tájaink vannak” „ itt a legszebbek a nők” meg hasonló önigazolások.

a 40/61 pedig nagyon jó választ írt:

a sok Magyarországot istenítő géniusz mellébeszélésen, kifogáskeresésen kívül képes vmire? Talán ez is sokat elmond erről az országról..

Gyakorlatilag minden mutatóban a legutolsók között vagyunk az EU-ban, mégis amikor ezt megemlíted, jönnek a kifogások.

Nemrég vki itt azt próbálta megmagyarázni, h nincs baj az oktatással, hiszen az angoltanárnak nem feladata megtanítania a diákokat angolul:D

egy másik meg arról világosított fel, h az angolok sem beszélnek idegen nyelvet, ezért nem baj, h a magyarok sem.

szóval..a lényeg az, hogy nem csak tájakat tekintve jellegtelen és elmaradott az ország: az emberek többsége is olyan, mint egy nagyra nőtt sértődött kisgyerek.

2021. márc. 29. 13:42
 63/63 anonim válasza:
100%

Utolsó: engem mégcsak nem is az zavar, hogy mindenre lehet találni jobb külföldi verziót, mert ez más országokra is igaz (pl. a Tátránál is vannak szebb hegységek, de ettől még jó a Tátrában kirándulni). Engem az zavar, hogy szinte minden országnak van legalább egy izgalmas, markáns tájegysége, ami érdekessé teszi, de nekünk nincs ilyen. Szlovákiában pl. ott van az Alacsony- és Magas-Tátra, fenyvesekkel, barlangokkal, jégbarlanggal, szórványtelepülésekkel, vadvilággal, remek túrahelyekkel. Ausztria ugyanez, csak még magasabbak a hegyek. Horvátországban ilyen a tengerpart. Lengyelországnak már kevés a hegye, de nekik megint van tengerpartjuk. És kb. minden országra igaz, hogy vagy hegyvidék, vagy tengerpart, vagy őserdők vannak benne, de ilyen, mint Magyarország, hogy egyik sincs, szerintem kb. a világon nincs még egy (a mikroállamokat meg a sivatagos országokat nem számítva. Viszont a sivatagos országok vagy bazi nagyok, vagy van tengerpartjuk, vagy mindkettő). Talán még Csehország az, ami ilyen "tájszegény", de igazság szerint nem tudom, mert arrafelé nem kirándultam soha. De szerintem ott is izgalmasabbak a hegyek meg az erdők.

Mo.-n igazán egyedül az Alföld lenne elvileg érdekes táj, mert az valahol kuriózum, csak az meg a jellegéből adódóan k**va unalmas. Akkor lenne érdekes, ha meghagyták volna a Tisza holtágait és régi folyásirányát, és még mindig tele lenne ártéri erdőkkel meg mocsarakkal, mint Fehéroroszország. Meg még ami különleges itt, az a Balaton és a Balaton-felvidék, de igazából a Balaton is nagyrészt egy sekély gázoló. De ezeken kívül kb. üres az ország, máshol egy megyényi területen vannak izgalmasabb dolgok, mint itt összesen. Én is szeretek a Pilisben túrázni, de azon is látszik, hogy minden négyzetcentiméterét kivágták meg újratelepítették már. Egyszerűen nem tudsz olyan helyre menni az országban, ahol tényleg el lehetne tévedni, tényleg találkozhatsz igazi vadvilággal, tényleg kihívást találsz a hegyekben, stb. Minden olyan kicsi, lapos, kisszerű, tétnélküli, játék, gagyi.

Egyébként ebből az egészből látszik is, hogy ez eredetileg nem egy ország volt, csak egy országnak egy középső területe. Nincs értelmes nép, ami magától ott húzná meg az országhatárokat, ahol a mieink vannak. A modern Magyarország földrajzilag úgy néz ki, mint valami korridor két ország vagy táj között, nincs egy egysége.

Az 59-es voltam.

2021. márc. 29. 16:27
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!