Magyarország szerintetek is egy nagyon sivár, szürke, jellegtelen hely?
Erről eszembe jutott egy vicc, de sajnos nevetni nem tudok rajta! 🙄
Lucifer revíziót tart a pokolban, megfelelően gondoskodnak-e az ördögök a rájuk bízottakról.
Az első kondér alatt vígan lobog a tűz, a kondér mellett egy tábla:
NE MÁSSZ KI! Lucifer kérdésére az ördög így felel:
- Ezek itt a németek. Tüchtig nép, betartják a szabályokat.
A következő kondér is mintaszerű, ám tábla helyett itt egy géppisztolyos őr áll.
- Ezek itt az oroszok. Ha valamelyik megpróbál kimászni,
az őr a géppisztollyal visszakényszeríti.
A harmadik kondérnál is minden stimmel, de Lucifer felvonja szemöldökét:
- Nem látom az őrséget, és tábla sincs.
- Ide nem is kell, ezek a magyarok. Ha egy megpróbál kimászni a többi visszahúzza.
Kedves #35 Valaszoló!
Akkor úgy fogalmazok! A Föld eme része, Közép-Kelet-Európa nem bövölködik olyan kiemelkedő természeti adottságokban, szépségekben mint Nyugat-Európa, hogy ne menjünk messzebbre,elég ide Ausztriába kimenni.Alpok 😍 Én sem vagyok híve az országosdinak, amiket az emberek egy vonnallal behúztak a térképen, sokszor véres haborúk árán.Nézz meg egy domborzati terképen Mo-ot :( :(
Nyílván sok embernek széppé teszi a tájat a gyerekkori, családi, baráti élményei, de en probalom relisan, érzelem mentesen látni a különbséget Mo és Eu többi resze között, pont ezért, hogy ne ezek a dolgok befolyásoljanak. Az is igaz, amit leírtál, es a pelda is jó a fiaddal kapcsolatban, mivel ott él, ott született, neki természetes a csodaszép hegyi környezett és észre sem veszi,lehet, hogy nekem is ezért nem tetszik mondjuk a Balcsi, mert soszor láttam, igaz, amikor legelöször láttam, akkor sem valtotta ki bennem azt azt az érzést, amit a tenger látványa.. , Persze, mehetek bárhova nyaralni elvileg, de nem ugyanaz egy, két hetet eltölteni, mint amikor ott élsz kinn, én a tenger mellé vágyodom elsősorban , masodsorban a hegyekbe, milyen klassz lenne ha a meló után nem a büdös belvárosból kerekeznék haza, hanem a tenger melletti, palmafakkal szegélyezett csodás tengerparton, vagy egy aranyos kis hegyi faluból az erdős utón :D Igen, jogosan merül fel a kérdés, hogy miért vagyok még itt MO-on, tervben van a költözés, de egyéb okok miatt még nem tudok,de el fog jönni az a pillanat :)
Kedves rewqrewqrewq!
Töketes meglátás, minden szavaddal egyetertek! Igen, a Gellért-hegyi panorama magáert beszél :) A növenyzet is része az adott tájnak, és ezek a fák sajna nem javítanak a tajék megítélésében😟
rewqrewqrewq,
Köszönöm igyekszem eszak felé venni az írányt :)
Kedves Boond!
Sajnos az Eu nagyvárosai mindenhol koszosak, ez egy nagyvárosi mellékhatás, de van egy nagy előnyük, hogy amelyik orszagban vanak, léteznek mas városok, más helyek, kisebb városkák, ahova el lehet költözni, nos Magyarországon nincsen egyetlen város sem, ahova szivesen leköltöznék Budapestről. Németországban sorolni tudnam azokat a helyeket, ahova szívesen mennék, mert egy nagyon szép orszag, ott vannak a gyönyörű hegyeik, számos hegyi települesei, vagy az Eszaki - tengeri részek, hangatos jelletegzetes német városkaik, pl Nürnberg, csakhogy egyet emlitsek :)
"de en probalom relisan, érzelem mentesen látni a különbséget Mo és Eu többi resze között, pont ezért, hogy ne ezek a dolgok befolyásoljanak."
Ez hidd el nem fog menni hacsak nem te vagy a legújabb mesterséges intelligencia a gyakorin ;)
Az ember szerves része az érzelem, mindent átsző, az immunrendszertől kezdve az emésztésen át az agyi tevékenység minden aspektusáig.
Tanulás és emlékezés is csak érzelmek által létezik. Érzelem nélkül nem formálódnak emlékek és emlékezni se tudsz semmire amihez nem fűződik érzelem. Próbálj csak visszaemlékezni hogy mi volt rajtad 35 napja. Hacsak nem minden nap ugyanazt hordod, gyanítom nem fog menni, és akkor sem emlékeznél, csak kikövetkeztetnéd. De hogy az esküvődön mi volt rajtad, arra sanszos hogy fogsz emlékezni, vagy ha mentő tépte le a véres ruhádat, azt is fogod tudni évtizedek múlva is.
Az ember nem tud semmit érzelemmentesen csinálni, legfeljebb nem jut el a tudatáig a megélt érzelem. Elég rossz is lenne ha minden egyes megtett lépéskor éreznéd az érzelmeket amiket akkor éreztél amikor még járni tanultál, de attól még a felszín alatt azok folyamatosan ott vannak és befolyásolnak minden lépésnél. A gyerekkori esések és botladozások rossz emlékei szabályozzák minden mozdulatodat, azok tartanak egyensúlyban, hiába nem férsz hozzá tudatosan azokhoz az emlékekhez.
Szóval nem tudod érzelemmentesen látni a tájat sem, az hogy mit veszel észre belőle és amit észreveszel az milyen érzelmet idéz, annak az összessége az a "tetszik/nem tetszik" értékítéleted.
Mindennemű "objektivitás" legfeljebb önbecsapás. Emberi lény még soha nem látta az objektív világot, hiszen szubjektív érzékszervei vannak.
Nyugodj meg, amit te objektívnek hiszel az senkinek se pont olyan rajtad kívül.
12-es vagyok.
Kérdező, most voltam Hollókőn, hadd ne részletezzem, mennyire túlértékelt hely az is.
Szűk 1 óra alatt végigjártuk, gyakorlatilag pár utca az egész.
"de en probalom relisan, érzelem mentesen látni a különbséget Mo és Eu többi resze között"
ez az, amire sztem a magyar emberek többsége képtelen.
Azért, mert magyarok, kötelezően szereti és agyon dicsérnek mindent, ami magyar.
Ezzel megint csak nem azt akarom mondani, hogy nincsenek szép helyek ebben az országban, de bárhol léped át az országhatárt, viszonylag hamar sokkal szebb helyeket láthatsz, mint bármelyik magyar hely.
Kedves 12-es!
Ugye,hogy mennyire? Akármerre indulsz el Mo-ról csak szebb,érdekesebb,izgalmasabb helyeket lát az ember.Hollókőn jártam egyszer és teljesen egyet értek veled, sajnos nagyobb a füstje mint a lángja. Lángolásban Budapest "tengerpartja" tudja csak überelni.😁
Szerintem sokan nem merik beismerni még maguknak sem,hogy egy rendkívül sivár országban élnek.Minnél többet mondogatják,hogy Magyarország egy csodaszép ország,akkor azt el is hiszik .Vagy úgy gondolják,hogy hazaárulók lesznek,ha bevallják.Engem többször küldtek el melegebb éghajlatra, sőt még a magyarsàgomat is kètsègbe vontàk kedves jelzőkkel...Keringet a neten egy régi fotó ifjúsàgi összejövetel szerűség volt rajta a 70 es évek környékéről.Ugy osztotta meg az illető,hogy: " a vilàg legszebb helyén,a Vàrban" .😃😃😃 Most nem azt akarom mondani,hogy nem szèp a Budai Vàr...Èrted....
Hidd el hogy a hiba benned van. Engem is lehazaárulóztak, eszem ágában nincs Magyarországon lakni, elsősorban a kilátástalanság, az emberek egymáshoz való hozzáállása, a politikai helyzet és még sorolhatnám mi miatt nem mennék oda lakni. De attól még nagyon sok szép hely van ott! A legszebb országokban is találsz csúnya helyeket pl Svájcban amikor úgy jól szétnéztem, Aargau kantont egy az egyben egy sivár unalmas helynek tartottam. És a többi részén is vannak gáz vagy unalmas helyek. De mellette marha sok gyönyörű is. Ebben Mo. sem különb.
"Ugy osztotta meg az illető,hogy: " a vilàg legszebb helyén,a Vàrban""
Ezzel mi a bajod? Ez az ő szubjektív élménye. Lehet az ő világában, mindabból amit ő látott, az a legszebb. Pláne ha ott lett pl szerelmes akkor meg egy putri is lehetne, az lenne neki a legszebb.
Kedves 49 -es,
Hidd el,a hiba nem bennem van hanem az orszàgban, amiket felsoroltàl àllja a helyét de természetföldrajzi szempontból is a béka feneke alatt van kicsiny orszàgunk..szó szerint egy fenék alatt van.A Medence fenekén 😁,de szerencsére vannak olyan emberek akik ugyanúgy làtjàk,mint én...A Vàras képmegosztó meg irhatta volna akkor úgy,hogy SZÀMOMRA a vilàg legszebb helye! Van némi különbség,ugye? Svàjcot és Magyarorszàgot emliteni nem lehet egy lapon...Ha meg neked ennyire tetszik kicsiny orszàgunk, gyere ide nyaralni vàr a Balcsi és a fennséges Velencei tó .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!