Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Tudnátok segíteni?

Ekitvd kérdése:

Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Március végén szeretnék Magyarországra utazni vonattal Romániából. Azomban hiába kérdeztem az állomáson nem mondták hogy kell e teszt vagy egyáltalán átmehetek gondnelkul?! Jó volna tudni mi vár majd rám. Előre is köszönöm a választ.

2021. márc. 1. 15:17
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:

Kérdező, légy szíves és linkeld már be azt a rendeletet, amely kimondja, hogy jöhetsz, csak negatív PCR-teszt kell vagy karanténba kell vonulnod. Hátha mi is tanulunk, és a legközelebbi idetévedő külföldinek korrekt felvilágosítással tudunk szolgálni.

Tájékoztatásodul ez az érvényes rendelkezés:

[link]

A MAGYARORSZÁGRA TÖRTÉNŐ BEUTAZÁS SZABÁLYAI

Megjelent: 2020. november 24.

Módosítás: 2020. november 24.

A vírus külföldről történő behurcolásának veszélye miatt július 15-én bizonyos országokat érintően beutazási korlátozások léptek életbe, majd szeptember 1-jei hatályba lépéssel tovább szigorodtak a Magyarországra történő beutazás szabályai. Főszabály szerint külföldi állampolgár nem léphet be Magyarországra, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig hatósági házi karanténba kell vonulniuk, amelyet csak önköltségükre elvégzett 2 db negatív PCR-laboreredmény esetén lehet feloldani. Az önköltségre végzett PCR-tesztek árát a kormány hatósági árassá tette.

A szomszédos államok polgárai és az ott élő magyar állampolgárok Magyarország területére legfeljebb 24 órára az államhatártól számított 30 kilométeres távolságon belülre beléphetnek, de ezt a sávot nem hagyhatják el. Szintén beléphetnek az ebben a 30 kilométeres sávban élő magyarok is, ha 24 óránál kevesebbet tartózkodtak a szomszédos állam határától számított 30 kilométeres sávban. Az üzleti céllal érkezők bármely állam területéről beléphetnek Magyarországra.

A külföldiek tranzitáthaladása belépéskor egészségügyi vizsgálatot követően engedélyezett, ha fertőzés gyanúja nem merül fel, a belépő rendelkezik a schengeni határellenőrzési kódexben előírt beutazási feltételekkel, igazolja utazásának célját, célországát, és a célországhoz utazás útvonalán fekvő szomszédos államba a belépése biztosított. A tranzitforgalom csak meghatározott útvonalon lehetséges, csak bizonyos pihenőkön megállva, és legfeljebb 24 óráig.

2021. márc. 3. 17:42
 32/61 anonim ***** válasza:

30: Nem akarod megérteni ezt a mondatot????

5. § Nem magyar állampolgár személyforgalomban Magyarország területére - törvényben vagy kormányrendeletben meghatározott kivétellel - NEM léphet be."

2021. márc. 3. 18:25
 33/61 A kérdező kommentje:

A magyar állampolgárok mindig szabadon, külön engedély nélkül beléphetnek Magyarországra. A szabad belépés azonban nem jelenti azt, hogy karanténba sem kell menniük: jelenleg ez – kevés kivételtől eltekintve – kötelező a külföldről hazatérőknek.

Ahogy fent írtuk, vannak olyanok, akik a magyar állampolgárokkal egy tekintet alá esnek, noha nem magyar állampolgárok. A továbbiakban az egyszerűség kedvéért csak magyar állampolgárokról írunk, de ez mindig a velük egy tekintet alá esőkre is vonatkozik.

Egyes országokból a magyar állampolgárok enyhébb karanténszabályok mellett léphetnek be Magyarországra, erről lásd az „Enyhébb belépési és karanténszabályok” részt!

2021. márc. 3. 18:29
 34/61 anonim ***** válasza:

" magyar állampolgárokkal egy megítélés alá esik, vagyis az országba való belépés szempontjából magyar állampolgárként kell kezelni azt is, aki:

magyar állampolgár családtagja;

Magyarországon állandó tartózkodásra jogosult, valamint az ő családtagjaik;

aki az idegenrendészeti hatóság által kiadott, 90 napot meghaladó tartózkodásra jogosító engedéllyel rendelkezik."

Ebből igaz rád bármelyik is, kérdező?

2021. márc. 3. 18:33
 35/61 anonim ***** válasza:

Mit értesz "velük egy tekintet alá esőknek"...???

Dobnál hozzá egy törvényi hivatkozást...???

Vagy valami urbanus legenda, ami ott terjed nálatok? :)))))

Tegnap még azt írtad, hogy nem vagy magyar állampolgár. Mára hirtelen az lettél, vagy mijjaf.c?

2021. márc. 3. 18:33
 36/61 A kérdező kommentje:
Figyeljetek. Irhatjatok és folytathatjatok ezt de csak az időtöket pazaroljátok. Tudom mit írnak, de attól kezdve hogy tudom mi folyik le a határon nem érdekel,tudom hány olyan ismerősöm lépett be az országba aki csak,, kiruccani,, akart és nyugodtan átmentdek. És tudok olyat is aki magyar állampolgár és 2 korona tesztje volt és karantént ki kellet ülje. Kérlek szépen ne jöjjetek nekem a szabályokkal, mert hiába van az úgy leirva nem úgy tartják be se a határ ellenőrök se az emberek. S igen én is közéjük tartozok onnan fogva hogy ennyire bezarnak.
2021. márc. 3. 18:34
 37/61 anonim ***** válasza:

34: Hát ez az!

Csak barátja neki, akihez jönne, ergo nem lehet a "családtagja".

Azt hiszi, hogy jogászkodással előrébb lesz..... De sajnos a határon nem azt fogják megkérdezni, hogy _ő_ hogyan értelmezi a rendeletet, hanem kőkeményen be fogják tartani. Azaz: nem fogják beengedni.

2021. márc. 3. 18:35
 38/61 anonim ***** válasza:
36: és akkor mijjaf.cé írtad ki a kérdést, ha minden olyan kiválóan tudsz...???????
2021. márc. 3. 18:35
 39/61 anonim ***** válasza:
Akkor mi a francnak kérdezel? Ha biztos vagy abban, hogy román állampolgárként bármiféle megindokolható ok nélkül nyugodtan bejöhetsz, akkor hajrá. Csak aztán ugyanilyen bátran viselni, amikor visszafordítanak.
2021. márc. 3. 18:37
 40/61 A kérdező kommentje:
Mert nem gondoltam volna hogy egy ilyen kis köcsögök írnak vissza aki tuti még ki se lépett az országból ergo nem tudja mi folyik ott.
2021. márc. 3. 18:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!