Ekitvd kérdése:
Tudnátok segíteni?
Kérdező, Románia nem tagja a schengeni övezetnek, tehát nincs olyan, hogy ellenőrzés nélkül átjössz. És mivel te vonattal jönnél, ott egészen biztosan számíthatsz ellenőrzésre. Elhiszem, hogy nem nem vagy boldog, amiért nem találkozhatsz a pároddal, nem is vagy egyedül, mindenki belefáradt már a helyzetbe, de tényleg értelmét látod annak, hogy eljössz a határig, majd itt leszállítanak és mehetsz haza az első visszafelé tartó vonattal?
2021. márc. 2. 17:36
22/61 A kérdező kommentje:
De hát ha van tesztem akkor miért szállítanának le? 100 és 101 olyan személyt tudok mondani akit átengedtek így vagy úgy de nem fordították vissza.
22: Könyörgöm, miért nem olvasod el az ide belinkelt hivatalos rendeletet????? 9-es kommentem.
Külföldi állampolgár NEM léphet be, teszttel SEM!
Kivéve a felsorolt különleges eseteket. Az "aki a párjával szeretne találkozni" nem tartozik az "egyéb méltányolható okok" közé!
2021. márc. 3. 09:40
24/61 A kérdező kommentje:
Te meg miért érted meg hogy be kell engedjenek az országba vagy karantennel vagy nélküle.
24: Konkrétan hol olvastad, hogy be KELL engedjenek...???
Neked vannak a hivatalos kormányzati információnál hivatalosabb értesülési forrásaid? :-DDD
2021. márc. 3. 10:23
Mióta itt vergődsz, már rég írhattál volna a pasidnak, hogy menjen ő, mert te nem mehetsz.
2021. márc. 3. 10:25
[link]
408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelet
a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól
A jogszabály mai napon ( 2021.03.03. ) hatályos állapota.
"3. A magyar állampolgársággal nem rendelkezők Magyarországra történő belépésének szabályai
5. § Nem magyar állampolgár személyforgalomban Magyarország területére - törvényben vagy kormányrendeletben meghatározott kivétellel - NEM léphet be."
2021. márc. 3. 10:27
Kérdező, magyar állampolgár vagy? Nem. Állandó lakcímmel rendelkező idegen állampolgár vagy? Nem. Rendelkezel hivatalos papírral arról, hogy üzleti úton vagy, kiküldetésben jársz Magyarországon? Nem. Akkor nem léphetsz az országba. Járvány van.
2021. márc. 3. 10:29
28: két napja próbálom vele megértetni....
Ő jobban tudja, mint a hivatalos rendelkezés... Hát akkor csak jöjjön..... Aztán már teszik is fel a visszafelé tartó vonatra...
Nem értem, miért nem képes felfogni a hivatalos rendelet szövegét!!!
2021. márc. 3. 10:34
30/61 A kérdező kommentje:
Bazdmeg. Mi a jó eget nem értetek meg? Az országba be engednek ha van tesztem ha nincs lehet karanténba zárnak de beengednek. Nézd át szépen a szabályzatot mert nincs egyetlen egy olyan mondat sem ahol megtiltja hogy bárki is akinek nincs magyar állampolgárságia ne tudjon be menni. Ott van le írva feketén fehéren hogy aki nem magyar állampolgár és nincs különösebb oka a be utazásra az bemehet karantennel. És nem egy olyan van aki így ment be az országba a családból is s a közvetlen környezetéből is.
Kapcsolódó kérdések: