Franciaországba eurót vagy frankot vigyek magammal?
Nekem erre is ugyanazt dobja ki: Pénznemek: Euró, Csendes-óceáni valutaközösségi frank
Éveken keresztül dolgoztam egy kereskedelmi cégnél, ahol mindig nyavajogtak, ha valaki euróval fizetett. A pénztárgépeken sokkal bonyolultabb a regisztrálása, és a könyvelőnek is nehezebb tőle a dolga. Ezért gondoltam, hogy ha két pénznem van használatban, akkor talán ők is így vannak: inkább hagyományosan azzal kereskednek, ami a megszokott. De ha nem így van, hát nem.
Kaptam értelmes választ is, nem csak frusztrált butácskát, szóval köszönöm!
Úgy írtad a kérdést, mintha lenne otthon euród meg frankod és nem tudnád melyiket vidd..
Gondolom váltani fogsz pénzt, magyarul frankot semmiképp sem tudnám vinni, mivel nem fogsz kapni a váltóban. Már csak ilyen szempontból is hülyeség a kérdésed.
Jézusom...
Nem akarom elhinni, hogy léteznek ennyire buta emberek. Könyörgöm, 15 éve euró van Franciaországban! A 8 általánost kijártad? Ezt már ott is tanítják. Annyira csodálatos, hogy még be is screenshotolod, hogy bizonyítsd a saját ostobaságodat. Nem tűnt fel, hogy CSENDES-ÓCEÁNI?? Segítek, az az a nagy víz, aminek a szigetein a hula táncosok vannak, ergo a tengerentúli területek pénzneme.
"Két pénznem van". A szárazföldi Franciaországban mégis hogy lenne két pénznem, te sok eszű? Ez kb olyan lenne, mintha Budapesten forint lenne, Debrecenben meg pengő.
"Azzal kereskednek ami a megszokott." 15 év alatt szerintem megszokták már az eurót.
"nem csak frusztrált butácskát"
Jézus ereje. Még te hívsz ezek után valakit butának????:DDDDDD
A legszomorúbb ebben a történetben az, hogy az ilyeneknek van pénze Franciaországba menni.
Mondjuk megnéztem a képet és vicces, hogy a második találatig pont nem jutottál el, miszerint: "A francia frank már régen a múlté, Franciaországban, mint uniós tagországban az euró a fizetőeszköz."
Valamint, az ötödik találat: "2002. január 1-től Franciaország is bevezette az eurót (kivéve Új-Kaledónia, Francia Polinézia és Wallis & Futuna, melyek még a "Pacific franc"-ot vagy CFP-t használják)."
Csak ehhez egy kicsit olvasni is kéne.. És ezek után butázol le minket.
Pont ezt akartam irni mint az elozo ketto.
A uzletekben valoban fek van tuntetve minden ar frankban, de csak azert mert a franciak valamilyen oknal fogva meg mindig atszamolgatnak. Multkor egy kollegam kerdezte meg a munkahelyi bufeben, hogy az ananasz szerintem hany frank (euroban van az ara termeszetesen), mondtam fogalmam sincs mert en mar akkor koltoztem ki, amikor euro volt igy egybol abban szamolok. Anugy meg 15 eve sehol nem fogadnak el frankot, sot amikor koltsegvetest keszitek, muszaj euroban szamolnom. Pedig raadasul en egy indiai oceani szigeten elek, es meg nalunk is euro a penznem.
A csendes-oceani frank csak a felig meddig autonom TOM-okban van, a tobbi sziget (Martinique, Guadeloupe, Réunion) eurot hasznal fizetoeszkozkent, de ugyanigy Guyana, St Pierre et Miquelon es St Martin is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!