Kezdőoldal » Utazás » Európa » Londom? Mit vigyek majd magammal?

Londom? Mit vigyek majd magammal?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Hamarosan(áprilisban XD)

Fogunk menni az osztállyal 7napra Londonba.Nekem ez életem első külföldje amúgy.

Ezt kértem ballagásra,szülire.,karira is.

A programok színesek,izgalmasak,klasszak lesznek.

Mobil homeokba fogunk lakni.

Na az első az hogy költőpénznek 40ezer forint van feltüntetve a lapon amit kaptunk az utazassal kapcsolatban.

Szerintetek ennyi pénz elég?(megyünk az Oxford streetre is)

Illetve milyen ruhanemüket vigyek?

Kb.mennyibe kerül egy Big Bent vagy egy telefon fülkét ábrázoló kulcstartó?

Milyen souvenirek vannak?

Milyen különleges,finom londoni édességet(vagyis inkabb Angol)ajànlatok?(Olyat ami pl.Mo.-n nincsen)

Teát ha veszek akkor milyet?

Miket érdemes vinni?

Primarkba milyen árba vannak a dolgok?(táska,zokni,nyaklánc,óra)

Előre is köszönöm a válaszokat!

15Lány

2017. jan. 29. 12:48
 1/10 A kérdező kommentje:
Mármint London,nem Londom😂
2017. jan. 29. 12:49
 2/10 anonim válasza:
100%
Szerintem vigyel több pénzt magaddal, hogy ne kerülj kellemetlen szituációba. London drága hely!
2017. jan. 29. 13:34
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem 40 ezer semmi, főleg ha beszabadultok a Primarkba :-) London drága. Ha teljes ellátásotok van, akkor is kevés.

Áprilisban ott még változékonyabb az idő, mint nálunk, legalább 2-3 váltócipőd legyen, ami bírja az esőt. Ernyő, esőkabát a szokásos dolgokon felül.

Minden sarkon van legalább két szuvenírbot, nehéz lesz ellenállni a csábításnak, 3-6 font között van a kacatok ára, bár lehet több is, én pár éve voltam utoljára.

A kaja pocsék, finom londoni édesség szerintem nincs...

A Primark olcsó, de az összes proli, bevándorló ott vásárol, óriási a tömeg, veszekszenek, nagy a rumli, kb. mint nálunk egy lepukkant turkáló, úgy néz ki. Egyszer mentem be, bár vettem volna ezt-azt, de a próbafülkék előtti kilométeres sor elborzasztott... Vele szemben van a Next, Monsoon, sokkal színvonalasabbak, de jóval drágábbak is.

2017. jan. 29. 13:39
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Az előttem írók jól leírták a lényeget,nem írhattam volna jobban én sem!

Még annyi,hogy,amikor mi voltunk kb 8-9 éve,akkor vagy 3* ettünk étteremben,mert annyira drága ott minden étterem,ezért nagyon sokszor a mcdonaldsban ettem!Erre készülj... Pedig szülővel mentem,volt nálunk azért pénz.

Szoknyát ne vigyél,mert én augusztus elején vittem,egyszer fel is vettem,de át is cseréltem olyan hűvös ott az idő!Pólót se vigyél túl sokat,pulcsit annál inkább!Hidd el,tudom mit beszélek. :)

21/L

2017. jan. 29. 13:46
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

A ruhák miatt indulás előtt mindenképpen nézd majd meg az időjárás-előrejelzést, de legjobb, ha mindenfélével készülsz. Áprilisban voltam már ott pólóban, de kabátban is. Legjobb, ha úgy viszel ruhákat, hogy rétegesen tudj öltözni, mert egy napon belül is sokat változhat az idő. Esőkabát mindenképpen legyen nálad, mert gyakran elered az eső.

Londonban bármennyi pénzt el lehet költeni. :) 40 ezer nekem elég kevésnek tűnik... Mindenhol vannak ajándékboltok, hatalmas a választék, ceruza, füzet, ékszer, öngyújtó, táska, bögre, sál, póló, pulóver, rengeteg dolog. Az Oxford Streeten ezek kicsit drágábbak, de ha mennétek pl. Camden Town-ba is, ott olcsóbban megkaphatod. 2-3-4 fontért már lehet venni ezt-azt, és gyakran, ha hármat vagy ötöt veszel, akkor olcsóbb. Ha neked nem kell annyi, biztos össze tudtok állni egy-két osztálytársaddal.

A Primarkban nagyon alacsonyak az árak, egyszer 25 fontból annyi cuccot vettem, hogy még egy táska is kellett, hogy haza tudjam cipelni. Arra emlékszem, hogy a nagy strandtáska 4 font volt, az jó is, de a termékek nagy része silány minőségű.

Édességben nekem a Cadbury csoki a mindenem, teában meg Twinings, szerintem ez a legfinomabb, de itthon is lehez kapni.

Megéri még az 1 fontos boltokban vásárolni, több ilyen lánc is van (pl. Poundland).

2017. jan. 29. 13:52
 6/10 A kérdező kommentje:

Jajj nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat❤Még nyugodtan jöhetnek :)

Mondjuk a családom végül úgy döntött,hogy 75ezret vihetek magammal,persze úgy hogy nekem is bele kell adnom :)

Őszintén szólva

Szeretnék venni:

4kulcstartót(1nekem,1a tesómnak,illetve 2-őt az otthon maradó barátnőimnek)

Szeretnék venni a Primarkba:2táskát,egy Londonos pizsit,ékszert,órát

Vannak a Youtoubon Primark vlogos videók és ott az egész választék egy álomnak tűník.De persze azért furcsálltam néha hogy egy nagy szép táska csak 6font ....nyilván azért a minőseg nem az egekbe kezdődik de azért annyiért nekem megéri :)

2017. jan. 29. 22:38
 7/10 A kérdező kommentje:
Illetve megyünk a Natural History Museumba is(bocsi ha rosszul írtam)ott is valami souvenirt vennék(igen csakis a souvenir😂😂).
2017. jan. 29. 22:40
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Tegnap voltam a Primarkba, "szép nagy táska" 35 font volt, nem 6... Szerintem 75ezerrel simán el leszel, ha kapsz kaját.
2017. jan. 29. 23:13
 9/10 anonim ***** válasza:
A www.nhmshop.com.uk-n már előre megnézheted a múzeum ajándékboltjának árait. :)
2017. jan. 30. 17:44
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi :) megy a zöld kéz :)
2017. jan. 30. 23:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!