Mennyire nehéz megélni angliai minimálbérből?
"tegnapelőtt 17:29"
Most mi is a gondod?
Hogyan teszel félre 1000 fontot havonta minimálbérből? Pincében laktok 15-en? Vagy hogyan? Nem vesztek bérletet? Nem jártok szórakozni? Mit esztek? Én csak bevásárlásra 200 fontot költök havonta!
ma 8:01!
Így már érthető a dolog, de felnőtt ember létetekre, hogy tudtok másokkal egy fedél alatt élni? Ugyanazt a fürdőt/WC-t használni? A feleségetekkel nem vágytok saját kis bérelt lakásra? Én 8 hónapig laktam szobában,, jó fej lakótársakkal, de amint a pénztárcám engedte, azonnal elköltöztem egy kis garzonba, mert nem bírtam másokkal lakni, osztozni mindenen. Az nem az én világom.
"azert mert rengeteg magyart ismerek,mindenki nyomorog,nyavalyog,nem jon ki a penzbol,meg hasonlok.es ez megy otthon is(magyarban)"
Már bocs, de nem mindenkinek van olyan mázlija, hogy a testvérével lakhat közösen! Így persze hogy össze spóroltok ketten annyi pénzt! De ha valaki a párjával vagy netán egyedül jön, az biztos hogy nem olyan vidáman él a minimálbérből!
Ha valaki minimálbért keres, akkor kb. így alakulnak a költségei:
- szállás: 380 font/hó
- bevásárlás:(ha normálisan étkezik): 150 font/hó
- szórakozás: 150 font/hó
- közlekedés: cca.115 font/hó
- egyéb: 20 font
Össz kiadás: 795-810 font, azaz ha heti 40 órát dolgozik, akkor megkeres havi cca. 850 fontot, azaz félrerak kb. 40-50 fontot, ami kutyafüle! Tehát, ebből az jön le, hogy a minimálbérért gürizni, sem itt, sem otthon nem éri meg! Annyit meg nem ér az egész, hogy akár testvérekkel, akár másokkal együtt éljek! Ezért papolok az ismerőseimnek annyit arról hogy tanuljanak egy szakmát vagy szerezzenek piacképes diplomát, mert otthon és itt kinn is csak akkor élhetsz jól, ha ezekkel rendelkezel! Mert hogy felnőtt emberként másokkal laksz egy házban, az számomra minden, csak nem normális élet! Itt Angliában pedig a normális élethez kell egy bizonyos szintű fizetés, ami nem a minimálbér!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!