Kezdőoldal » Utazás » Európa » Skóciában, kb hány fontból...

Skóciában, kb hány fontból lehet megélni /hó?

Figyelt kérdés
kaja, rezsik, utazás stb
2011. aug. 27. 02:19
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Helló!

Én Londonban élek, és Anglia más részein és Skóciában is kb. 25-35%-kal alacsonyabbak az árak a londoniaknál! A kaját azt lehet megoldani legkönnyebben, az a legkisebb költség, ha magadnak főzöl akkor kb. 20-25 font/fő/hét. Ha szobát bérelsz(az elején úgysem adnak ki nagyon mást), abban az árban benne van a rezsi is. Skóciában olyan 60-80 font/hét a single szoba kb. Utazás pedig attól függ, hogy hol laksz és milyen messze van a munkahelyed, illetve mivel mész dolgozni. Ha van tömegközlekedés akkor csak a bérletet kell számolni(ami Skóciában nem tudom mennyi.) Viszont azt vettem észre, hogy vidéken jobb ha van autód, mert sok helyen a tömegközlekedés nem éppen sűrű. Nekem Londonban nincs szükségem autóra, mert ahol lakom, egymás mellett 3 féle busznak van megállója, ott van 5 percre a metróállomás, és 10 percre a london overground.

8 hónapja vagyok kint, az első 6 hónapban alap munkával kezdtem(konyhai kisegítő voltam) 850-900 Fontot kerestem nettóban. Nekem az alábbiak voltam a költségeim:

Szállás egy single szobában(rezsivel, nettel): 375 font/hó

Tömegközlekedés: 120 font/hó

Bevásárlás(nem csak élelmiszer): 80-100 font/hó

Szórakozás: 50-100 font/hó(leginkább egy focimeccset néztem meg, vagy elmentünk pubba az ismerősökkel.)

Ajánlom a gumtree.com oldalt, ott megtudod nézni, hogy milyen árban vannak Skócia városaiban a szoba árak.

Illetve itt megtudod nézni, hogy milyenek a boltok árai:

[link]

2011. aug. 27. 10:39
 2/4 A kérdező kommentje:
köszi szépen!:)
2011. aug. 27. 12:01
 3/4 anonim ***** válasza:
A válaszadónak: angol nyelv ismereted van vagy volt?
2011. aug. 28. 10:32
 4/4 anonim ***** válasza:

10:32!

Amikor kijöttem akkor is volt jó nyelvtudásom, de mivel nem volt elég a tartalékom arra, hogy hónapokat várjak egy szakmabeli munkára,(mert egy jobb munkához itt is idő kell) ezért elvállaltam az első adandó munkát. Nem bántam meg, mert most már egész jól keresek.

2011. aug. 28. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!