Kezdőoldal » Utazás » Európa » Van itt olyan magyar aki...

Van itt olyan magyar aki Észak-Angliában él vagy Skóciában?

Figyelt kérdés

Az lenne kérdésem, hogy tudnál mesélni az ottani helyzetről, mert tervezük oda a kiköltözést.

Okoskodók kíméljenek !

2011. júl. 24. 15:21
 1/7 anonim ***** válasza:
Sokkal nehezebb a munkatalálás, ha nincs idekint senkid. Úgy is nehéz, ha van. Londonban hamarabb találsz munkát. Próbáltam mindkettőt, nekem Londonban könnyebb volt, pedig a nyelvtudásom rosszabb volt mint most. Lassan két éve élek Skóciában és még mindig csak fél állásom van, mert a párom miatt helyhez kötött vagyok. Itt a közlekedés nagyon pocsék (Glasgow). Volt olyan munkahely lehetőségem, ami autóval csak 20 percre volt, viszont busszal kellett közlekednem. 1 átszállás és csúcsforgalom miatt volt, h csak oda v vissza utaztam 1,5-2 órát.
2011. júl. 24. 16:12
 2/7 anonim ***** válasza:
Hello! Melyik városba terveztek jönni? Észak-Angliában kevesebb esély a munkavállalásra, mint Dél-Angliába!(Nemcsak Londonra gondolok). Én dolgoztam már Newcastle-ben, de sehol sem éreztem olyan jól magam, mint most Reading-ben. London csak kb. 35-40 perc kocsival. Közel vagyok mindenhez. Jelenleg a szakmámban dolgozom, itt délen könnyebb munkához jutni! Javaslom neked gyertek inkább déli részekre, ne nehezítsd meg a dolgod még jobban, mivel itt amúgy is nehezebb a válság óta. Északon meg még nehezebb.
2011. júl. 24. 16:28
 3/7 anonim ***** válasza:
És idefönt még az idő is pocsék.
2011. júl. 24. 17:40
 4/7 A kérdező kommentje:
köszi a gyors válaszokat ! Mindenféleképpen egy kis faluban szeretnénk letelepedni vagy házat bérelni, de közel egy városhoz. Azért nem délen, mert nagyon sok a külföldi. Épp most fejeztük be a fősulit és már jópár éve gyűjtünk erre a célra, hogy kimegyünk külföldre. Szerintetek egy óvonőnek és egy mérnöknek milyen esélyei vannak ? Ja, és a hideget bírjuk !
2011. júl. 24. 18:24
 5/7 anonim ***** válasza:
Mérnöknek nagyon jó esélyeik vannak, főleg ha nagyon jó nyelvtudással párosul. Óvónőnek nem tudom menyire jók az esélyei, de az egyik ismerősöm egy Liverpool melletti óvodában dolgozik, de azt hogy mennyit keres azt nem tudom, már régen beszéltem vele. Sok sikert nektek! Egy biztos, a kezdet nehéz lesz, de ha már belerázódtatok, akkor nagyságrendekkel jobban lehet élni, mint Magyarországon.
2011. júl. 24. 19:49
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én képesítés nélküli ovónőnek akartam jelentkezni szülésznői végzettséggel. Több helyre is beadtam a jelentkezést, de még csak vissza sem hívtak. Az ovodák itteni végzettséggel rendelkező nőket keresnek (nem tudom, h a párodnak unió által elfogadott-e a szakmája v sem) Egyébként az itteni ovik 6 hetes kortól fogadják a babákat (vagyis éppenhogy az újszülöttkor utántól), de általában 6 hónapostól adják be őket a szülők.

Kis településre csak akkor gyertek, ha van minimum 1 milla alaptőkétek, mert akár mérnök valaki, akár nem, onnan nagyon kemény dolog munkát találni. Főleg Skóciában, ahol az embereknek az akcentusa olyan kemény, amit még az angol meg az ír sem ért meg és emiatt sokakat végig sem hallgatnak, mert ha nem érted meg mit akarnak, akkor nem alkalmaznak. Közel két év után is csak azokat az embereket értem meg, akikkel napi kapcsolatban vagyok v a párom családtagjai. Aberdeenbe látogatva megint nem értem, h mit beszélnek, ha bárki szól hozzám.

2011. júl. 24. 20:01
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors és hasznos válaszokat !
2011. júl. 25. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!