Van itt olyan magyar aki Észak-Angliában él vagy Skóciában?
Az lenne kérdésem, hogy tudnál mesélni az ottani helyzetről, mert tervezük oda a kiköltözést.
Okoskodók kíméljenek !
Én képesítés nélküli ovónőnek akartam jelentkezni szülésznői végzettséggel. Több helyre is beadtam a jelentkezést, de még csak vissza sem hívtak. Az ovodák itteni végzettséggel rendelkező nőket keresnek (nem tudom, h a párodnak unió által elfogadott-e a szakmája v sem) Egyébként az itteni ovik 6 hetes kortól fogadják a babákat (vagyis éppenhogy az újszülöttkor utántól), de általában 6 hónapostól adják be őket a szülők.
Kis településre csak akkor gyertek, ha van minimum 1 milla alaptőkétek, mert akár mérnök valaki, akár nem, onnan nagyon kemény dolog munkát találni. Főleg Skóciában, ahol az embereknek az akcentusa olyan kemény, amit még az angol meg az ír sem ért meg és emiatt sokakat végig sem hallgatnak, mert ha nem érted meg mit akarnak, akkor nem alkalmaznak. Közel két év után is csak azokat az embereket értem meg, akikkel napi kapcsolatban vagyok v a párom családtagjai. Aberdeenbe látogatva megint nem értem, h mit beszélnek, ha bárki szól hozzám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!