Kezdőoldal » Utazás » Európa » Külföldön élök nektek milyen...

Külföldön élök nektek milyen az életetek? Hogy birjátok?

Figyelt kérdés
En 26 éves vagyok, 18 évesen kerültem nyugat németbe, és most van egy kisfiam akivel gyesen vagyok. De az örület kerget! Komolyabb barátaink nincsenek, csak haverok akik allandoan a discoba lognának, mi meg már kinöttük. Barátnöm sincs, se senkim a férjemen kivül. Nagyon nehéz. Másis jár ebben a cipöben?
2010. dec. 12. 22:33
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Én is Angliában élek, már 5 éve és szerintem az, hogy az embernek vannak e barátai csak saját magán múlik. Nem kell ilyen árat fizetni azért, hogy külföldön élj. Nekem vannak barátaim és az otthoniak közül is megmaradtak az igaz barátok. Az életük viszont nekik is átalakult. Ha otthon maradtam volna sem lógnánk már annyit együtt, mert gyerekeik lettek és más ütemben zajlik az életük.

Persze kell tenni is azért, hogy legyenek barátok. Mi a legtöbbet a neten találtuk, iwiw, egyéb fórumok. Aztán jöttek ismik ismijei.. szal valahogy kialakult a kör. Szerencsére vannak olyanok is, akik otthonról jöttek "utánunk" és így ők is megmaradtak.

Amúgy nagyon utcán nem ismerkedünk... valahogy úgy nem sikerült jó barátságokat kialakítani. Segítség kérőkbe szerencsére nem botlottunk csak olyanokban, akik felszínesek voltak.

Szóval én nem érzem, hogy olyan nagyon gáz lenne a helyzet. 33N

2010. dec. 13. 14:11
 12/21 anonim ***** válasza:
en nem tudom...mar egy par eve Olaszorszagban elek,es senki nem nez le. pedig nem szegeny emberek tarsasagaban szoktam lenni altalaban........ha ugy ereznem hogy leneznek,biztos oda koltoznek ahol jobban erzem magam. bar szerintem Magyarorszag az elsok kozott all olyan szempontbol hogy az emberek csak azt nezik milye van a masiknak.sajnalom hogy igy erzel,esetleg meg kene probalkozni ismerkedni a te szinteden levo emberekkel.
2010. dec. 13. 17:44
 13/21 anonim ***** válasza:

" esetleg meg kene probalkozni ismerkedni a te szinteden levo emberekkel."

És még erre mondják,hogy nem nézzek le senkit....

2010. dec. 13. 18:20
 14/21 anonim ***** válasza:
en nem ugy ertettem.!!!!!!!! a kedves kerdezo erzi magat kissebbrendunek mint az ismerosei....igy hat nyilvanvaloan olyan emberek tarsasagat kell keresnie akik mellett nem erzi magat feszelyezve es kellokeppen el tudja magat engedni.vagy en nem tudom. ha en nem szeretek discoba jarni,mas erdekel akkor nyilvanvaloan nem baratkozom 17 eves discos emberekkel.inkabb mas tarsasagra vagyom. vagy tudjam is en..... es nyilvan ha milliardos vagyok milliardosokkal baratkozok(egyszeruen fogalmazok)mert persze en jol elek de vannak szegeny ismeroseim is es milliardosak is. ha valakinek ferrarija van az nem azt jelenti hogy lenezi a masikat...en nem ertem az embereket. termeszetesen vannak olyanok is akik nem erzik magukat jol egy nagyon gazdag ember tarsasagaban,ez talan azert van mert az elet megviselte,vagy irigy,vagy fene se tudja. na mindegy ugysem tudom rendesen megfogalmazni.szep estet!
2010. dec. 13. 18:27
 15/21 anonim ***** válasza:

"De a vége mindig az,hogy 1.Van hely nálatok?oda költözhetek?

2.Tudsz valami melót nekem is? "

Na ez jellemző a Magyar emberre. Így igaz. Elfordul ha ráköszönök. Már én sem nagyon keresem a társaságukat, maradnak akik vannak.

2010. dec. 13. 20:05
 16/21 A kérdező kommentje:
18:27! Azt hiszem érted mire gondolok. Pont erröl van szo, hogy az én korombeli emberek, még anyucinál apucinál élnek, az igazi életröl semmit nem tudnak. Tanulnak és szorakoznak, meg igazábol akiket ismerek komoly párkapcsolata sincs. Hogy barátkozzam ilyen emberekkel? Ugy értem hol értene meg engem? Es velem egyszintü emberek meg pont nincsenek. Illetve még nem találtam rájuk, se németre se magyarra. Barátnöm nekem is van otthon, de itt kinn nem sokra megyek vele. De anyagilag ö se ugy áll, hogy feldobja magát a repcsire, 3 gyerekkel, és meglátogat. Meg én is csak fél évbe egyszer megyek, ugyhogy ez van. Igazébol nem sirni akarok, csak kiváncsi vagyok rá, hogy más hogy éli meg a kinti életet. Köszönöm a válaszokat! Kedvesek vagytok.
2010. dec. 13. 20:52
 17/21 anonim ***** válasza:

Én még igazából csak fél éve vagyok kint, de sokkal kevésbé érzem magányosnak magam, mint otthon. Sok nálam alig idősebb munkatársam van, és én szeretek velük beszélgetni, időnként sörözünk vagy ebédelünk együtt, meg volt hogy ottragadtunk fél éjszakára a munkahelyen, mert dumáltunk.

Nem értem, miért kell ahhoz magyarokat keresni, hogy ne legyél egyedül... jó, nem mindenkinek megy egyforma könnyen a nyelv, én sem vagyok nagy zseni, de egy idő után csak megtanulja az ember!

Meg én mondjuk nem egyedül bérelek lakást, és a lakótársammal is tök jóban vagyok, én vele is nagyon szeretek beszélgetni.

Ha nincs olyan programod, amin ismerkedhetnél új emberekkel, akkor szerintem találj ki magadnak egy olyan hobbit, ami tetszik is, és erre is alkalmas. Ha csak akár futni kezdesz járni minden nap ugyanabba a parkba, előbb-utóbb lesznek emberek, akiket naponta látsz, megszólítjátok egymást egy idő után, ki tudja, hátha szimpatikus, elmentek együtt valami minimaratonra vagy hasonlóra, mire túlélitek, már megosztottátok egymással a fél életeteket... nem olyan reménytelen ez!

2010. dec. 13. 23:32
 18/21 anonim ***** válasza:
az az igazsäg, hog ynem ertitek igazän a kerdezöt. Akik itt välaszolgatnak, hogy ilyen jo, meg olyan jo..nektek meg BULI nem otthon elni a szülökkel. Akiknek itt mär kint csalädja van, sajät lakäsa, az mär mäshogy lätja a helyzetet. Van aki nem arra vägy, hogy estenkent elmehessen a kollegäkkal sörözni, hanem pl. hogy hetvegenkent 2-3 csaläddal együtt prpgramokat szervezzenek a gyerekekkel, vagy epp az anyukäk talälkozgasssanak delelöttönkent egymässal. Ezt egy nemet anyuka egyetlen magyar kismamäval sem fogja megtenni. Ezt garantälom!!!
2010. dec. 14. 07:28
 19/21 A kérdező kommentje:
Elöttem szolo, igazad van! 3-4 évig nekem is buli volt. Még megtanultam a nyelvet, kerestem állásokat, elrendeztem minden elrendeznivalot stb. De már 2-3 éve beállt a családi élet, és kicsit uncsi. Gyerekkel nem nagyon tudok mostmár menni, igaz eddig se tettem. Es talán ez a gond. Megprobálok kitalálni magamnak valami okosságot. Köszönöm a választokat! Es ha van kedvetek ´rhattok még érdekelnek a vélemények, történetek.
2010. dec. 14. 16:43
 20/21 anonim ***** válasza:
Velem szóba állnak az anyukák, igaz ez egy kicsit nehéz nekik mert csak minimálisan beszélek németül.
2010. dec. 14. 20:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!