Kezdőoldal » Utazás » Európa » Külföldön élök nektek milyen...

Külföldön élök nektek milyen az életetek? Hogy birjátok?

Figyelt kérdés
En 26 éves vagyok, 18 évesen kerültem nyugat németbe, és most van egy kisfiam akivel gyesen vagyok. De az örület kerget! Komolyabb barátaink nincsenek, csak haverok akik allandoan a discoba lognának, mi meg már kinöttük. Barátnöm sincs, se senkim a férjemen kivül. Nagyon nehéz. Másis jár ebben a cipöben?
2010. dec. 12. 22:33
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
"komolyabb barátaink nincsenek". Pedig ez adja az élet sava-borsát. Kellenek a barátok, az ember életében, nekünk döntő szerepük van mindenben. Sokat vagyunk együtt, jóban és rosszban. Külföldön is éltünk pár évet, ott is jó barátságot alakítottunk ki két utcabeli családdal, különben megőrültem volna azt hiszem.
2010. dec. 12. 23:52
 2/21 anonim ***** válasza:

Én Angliában élek.Nekem sincsenek barátaim csak a párom,és a nagy fiam..Sokszor nagyon magányos vagyok,és olyan jó lenne ha lenne egy barátnő akivel mehetnék vásárolgatni,sétálni,uszodába,konditerembe..Olyan jó lenne valaki akivel jókat lehetne nevetni..

Az otthoni barátok sajnos idővel szép lassan elmaradoznak,már nem vagyok érdekes nekik..

Ez az ára a külföldi életnek,sajnos..

2010. dec. 12. 23:55
 3/21 anonim ***** válasza:
Az utolso välaszado, utolso mondata az "i"-re a pont, vagyis: "Ez az ära a külföldi eletnek". :(
2010. dec. 13. 09:37
 4/21 anonim ***** válasza:
Itt is vannak Magyar klubok, miért nem próbálkozol? Meg van az iw..., ott is van fórum ott is sokan keresnek játszótársat a gyereknek meg barátokat. Nézz körül! Írhatsz privit, mi is Nynémetbe lakunk.
2010. dec. 13. 10:18
 5/21 anonim ***** válasza:
47%
Hello! Én 23 éves vagyok, Londonban lakom, van barátnőm, de mellette eljárunk a kollegáimmal(egy irodában dolgozom), pubba, focimeccsekre,stb. Hogy őszínte legyek, itt kint magyar barátaim nincsenek, csak másfajta nemzetiségűek, de igazából nem vágyom magyarok társaságára, mert ha azt akarnám, akkor otthon maradtam volna.
2010. dec. 13. 10:26
 6/21 anonim ***** válasza:

szerintem lehet barátokat találni külföldön, én 4 éve élek afrikában. így a sok európai összetart, mindegy, ki milyen nemzetiségű. lehet haverokat találni, de komoly barátságokat is.

aki meg igaz barát, az nem tűnik el. pláne a mai világban, van internet, telefon, webcam, sms, igazán könnyű a kapcsolatot tartani.

szerintem aki külföldön lakik és nincsenek barátai, járjon el valamilyen klubba, új hobbi, ahol hasonló érdeklődésűekkel találkozhat és úgy talán könnyebb barátokat találni.

2010. dec. 13. 10:39
 7/21 anonim ***** válasza:
Nemetorszägban - attol függetlenül, hogy tele van külföldivel - eleg nehez beilleszkedni. Te mindig csak egy "külföldi" leszel, es ezt soha nem tudod magadrol lemosni.
2010. dec. 13. 10:43
 8/21 anonim ***** válasza:
En Angliaban vagyok, meg csak 4 honapja, de mar van 3 magyar es 2 nemzetisegi baratom. Nagyon orulok nekik igy sokkal konnyebb, de azert faj, hogy tudom otthon elfognak felejteni es kimaradok a sajat csaladom eletebol. Mindennek ara van sajnos, de ezt azelott vegig gondoltam mielott kijottem.
2010. dec. 13. 11:56
 9/21 anonim ***** válasza:

Angliában élek én is.

Tényleg az az ár,hogy magányos lesz az ember..

Nekem voltak itt kint magyar barátok,de sokan hazamentek,akik meg maradtak azok jobb munkalehetőség miatt más városokba költöztek.. Az is igaz,hogy az otthoni barátok is idővel egyre ritkábban tartják a kapcsolatot az emberrel.Hiába van internet,telefon,ha nem élsz nap mint nap kalandokat a barátokkal,később nincs közös téma..Hiába hívom őket ,hogy jöjjenek hozzám nyaralni,azért ez nekik sem megy könnyen..Nem mindenkinek van feleslegese pénze,hogy csak úgy "kiugorjon" Angliába..Én eljártam 1-2 helyre,hogy barátokat szerezzek.Mivel nem külföldieket akartam,hanem magyarokat akikkel lehet magyarul kommunikálni,akikkel lehet olyan dolgokról beszélgetni amit csak egy magyar tudja,hogy miről van szó..Sajnos a tapasztalatom azt mutatja,hogy a "normális" magyarok akikkel összefutok nagyon kedvesek egy pár mondat erejéig..Ők is bizalmatlanok,és inkább a partnerük társaságát igénylik..Sokszor jártam úgy,hogy örültem,hogy végre van egy magyar lány akivel tök jókat dumálok az MSN-en,De a vége mindig az,hogy 1.Van hely nálatok?oda költözhetek?

2.Tudsz valami melót nekem is?

Amikor megírom,hogy én nem szobát bérelek hanem lakást,mert családostul élek kint,így a mi életvitelünkbe nem fér bele egy hosszabb ideig tartó lakó,és amikor megírom,hogy munkát még magamnak sem találtam,és bizony nekem is jól jönne egy full-time meló nos,onnantól kezdve nem foglalkozik velem..Még köszönni sem köszönnek..

Sokszor volt úgy,hogy vásárolgattunk,és odajött hozzánk egy srác/lány hogy hallotta magyarok vagyunk..Jönnek ilyenkor a sablonos kérdések..Mióta vagytok kint?Hol laktok? Van melótok? Amikor jön a válasz,persze az illedelmes viszont kérdezés,már jön is a következő kérdés..Tudsz valami melót?Nagyon lehangoló tud lenni,hogy senki nem a barátságodat,társaságodat hanem csak egy munkalehetőséget lát rajtad..

HA lenne munkám,és valaki nagyon szimpi,és barátnak nevezném akkor persze,hogy segítenék..De amikor én magam is örömmel fogadnék egy munkahelyi segítséget,így nem áll módomban segíteni..De ezt nem hiszik el,és ilyenkor már senki nem töri magát,hogy barátság kialakuljon..

Ma már nem keresem a magyarok társaságát..Elfogadtam,hogy egyedül vagyok,és igyekszem lefoglalni magam...Így mostanában nem is nagyon unatkozom..

köszönöm,hogy megírhattam

38/N

2010. dec. 13. 13:02
 10/21 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Az igazság, hogy bennem is van hiba. Ezt arra értem, hogy szegény körülmények közt éltem magyarban, és nem is érzem valami jol magam az itteni emberek társaságában, mert "lenézik" az embert. Pl: Régi autónk van, és mindenki azt mondja, hogy már rég ki kellett volna dobni, nem hogy azzal járunk. Es az ismeröseink 90%-a a fejünkhöz vágta. Nem hazudok.Ez rosszul esik. Mivel probálunk kis lábon élni és gyüjtögetni, ezért lenéznek. Persze kedvesek, talán nem is tudják, hogy megsértenek, talán csak viccnek szánják, de mi akik magyarok vagyunk, és otthon (en meg partnerem) a fogunkhoz kellett verni a garast, mert nem vehettem meg azt se mindig amit szivesen megettem volna, kicsit rossznéven veszem. De ugyanigy érez az összes keletnémet is aki ideköltözött. Szoval nem egyszerü. A magyarokrol irottak viszont sajnos igazak, hogy nem nagyon keresik egymás társaságát, van olyan aki ha meghalja, hogy magyarul beszél melette az ember, rögtön elkezd németül beszélni, hogy nehogy megszólitsa az ember. Na meg van sok magyar aki a városomba jár egyetemre, és bizony jol megy sora, az se ugrándozik egy takaritonö társaságáért sajnos. Volt mkár vagy 3 magyar személy is akivel kicseréltük a telefonszámot, azóta is hivnak. Szoval ennyit tudtam hozzáfüzni.
2010. dec. 13. 13:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!