Kezdőoldal » Utazás » Európa » Milyen lehetőségeim vannak,...

Milyen lehetőségeim vannak, ha le akarok telepedni Izlandon?

Figyelt kérdés

Sziasztok!Izland egy régi nagy álmom!Maga a béke és a nyugalom szigete.Az emberek lazák, barátságosak és befogadóak( bár személyes tapasztalatom még nincs velük kapcsolatban), viszont az vitathatatlan, hogy elképesztően szép hely, tökéletes természeti adottságokkal és mivel nagyon szeretem a természetet így méginkább hamar a szívembe zártam Izlandot.Tudom, hogy egy nagyon kultúrált és letisztult sziget, ahol az ott lakók annyira figyelnek a környezetükre, hogy szinte még egy elejtett zsebkendő sincs az egész szigeten.Hosszasan sorolhatnám, hogy miért szeretnék Izlandon élni, de.....

Hogyan lenne lehetőségem kint élni?Azt tudom, hogy nem része az EU-nak, de ugyanazok a szabályok Izlandon, mint az EU országaiban.

Milyen engedélyek szükségesek a letelepedéshez?Mennyire nehéz munkát találni és miből élnek ott az emberek?Mennyire drága a szállás és az étkezés?Az angol nyelv elég lenne?

UI.:Még nagyon az elején járok a tervezésnek, ezért kérlek ne tartsatok tudatlannak és minden segítséget megköszönök!

2023. nov. 5. 17:20
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
Én teljes mértékben zárkózott ember vagyok, kifejezetten nem szeretem az embereket(végülis igen mondhatni asszociális vagyok), ugyanakkor imádom a békét, a csendet és a nyugalmat.Ezért Izland.
2023. nov. 8. 22:04
 22/23 anonim ***** válasza:

Ez elfogadható érv, és még az is lehet, hogy Izlandot pont neked találták ki, de azért érdemes lenne meghallgatnod olyanokat akik expatként több éves kinntartózkodás után elmondják, hogy mik azok a finom árnyalatok, amik bizony megnehezíthetik az ottani boldogulást.

Milyen nyelveken beszélsz? Tele van a net olyan angol nyelvű videókkal, ahol nem csak expatok, de helyiek is elmondják mire számíthat egy gyöttment. Hajlandó lennél-e megtanulni az izlandi nyelvet? Milyen képességeid, tudásod van amivel olyan munkát találnál, amire azt mondják, jól van, gyere ÉS fedezni is tudod az ottlét igen magas költségeit? Introvertáltságod a személyes lelki jóllétedet biztosíthatja ugyan de nem fordul ez majd ellened, ha az izlandiak azt gondolják te nem adsz hozzá semmi pluszt az országukhoz és fagyöngynek tekintve akár akadályoznak az életviteledben? Nem gondolod, hogy ezeket át kéne gondolni és megnézni az álmaidban létező vágyakon túl mi is a realitás? Mi lenne ha előbb csak kinéznél pár napra, mondjuk januárban, aztán megpróbálnál pár hónapot kint tölteni valami farmon segédmunkával?

Csak, hogy ne tűnjön úgy a problémád, mintha egy naív, éretlen fiatal mesét olvasna magának lefekvés előtt. Mert ne haragudj, de nem ott kezdődik a dolog, hogy milyen engedélyek szükségesek...

2023. nov. 8. 22:45
 23/23 anonim ***** válasza:
16: nem vagyok extrovertált, de azért az a színvonal ami volt Izlandon, köszi, inkább nem.
2023. nov. 9. 17:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!