Kezdőoldal » Utazás » Európa » Milyen lehetőségeim vannak,...

Milyen lehetőségeim vannak, ha le akarok telepedni Izlandon?

Figyelt kérdés

Sziasztok!Izland egy régi nagy álmom!Maga a béke és a nyugalom szigete.Az emberek lazák, barátságosak és befogadóak( bár személyes tapasztalatom még nincs velük kapcsolatban), viszont az vitathatatlan, hogy elképesztően szép hely, tökéletes természeti adottságokkal és mivel nagyon szeretem a természetet így méginkább hamar a szívembe zártam Izlandot.Tudom, hogy egy nagyon kultúrált és letisztult sziget, ahol az ott lakók annyira figyelnek a környezetükre, hogy szinte még egy elejtett zsebkendő sincs az egész szigeten.Hosszasan sorolhatnám, hogy miért szeretnék Izlandon élni, de.....

Hogyan lenne lehetőségem kint élni?Azt tudom, hogy nem része az EU-nak, de ugyanazok a szabályok Izlandon, mint az EU országaiban.

Milyen engedélyek szükségesek a letelepedéshez?Mennyire nehéz munkát találni és miből élnek ott az emberek?Mennyire drága a szállás és az étkezés?Az angol nyelv elég lenne?

UI.:Még nagyon az elején járok a tervezésnek, ezért kérlek ne tartsatok tudatlannak és minden segítséget megköszönök!

2023. nov. 5. 17:20
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Először legalább idénymunkázz egyet. Izland még nyáron is elég nyomasztó tud lenni, ha az ember nem csak körbeautózza a legszebb látnivalókat, télen viszont kimondottan nehéz depresszió nélkül húzni. Egy időben relatíve sokszor jártam ki izlandi ügyfelekhez az év mindenféle szakában és bár az ország gyönyörű, ez nem tart ám ki örökké, amikor melóba sötétben és vízszintesen zuhogó esőben mész és ugyanabban mész haza, aztán ezt ismétled heti 5-6 nap. Rejkjavík az egyetlen említhető város, ahol történik is valami, vidéken én maximum két hét után felvágnám az ereimet.

Nagyon romantikus a sok vulkán meg gejzír, vannak elképesztő tengerpartok, de borzalmas a klíma, az év felét sötétben töltöd, drága a megélhetés és bevándorlóknak általában csak kulimunka jut, sokszor a helyiek fizetésének a feléért.

2023. nov. 7. 09:19
 12/23 anonim válasza:

11

értjük hogy neked depresszív viszont nekem maga a paradicsom lenne!!

2023. nov. 7. 11:53
 13/23 anonim ***** válasza:

Egyszer forgattam Izlandról egy fotós könyvét, aki leírta, hogy mikor odaérkezett 10 napon át egyhuzamban éjjel-nappal esett az eső. Amikor elállt, azonnal elindult fényképezni, mire hazaért, már megint esett.

Ennyit az időjárásról. :-)

2023. nov. 7. 12:34
 14/23 anonim válasza:
én szeretem az esőt
2023. nov. 7. 12:49
 15/23 anonim ***** válasza:

Beszélgess el ez izlandi fiatallal, hogy hogy élnek.... :DDddd látom nem sok ismerősöd van Izlandrol. Aki ott él, az is inkább szetdrogozza magát. 🤷🏻‍♀️ Gyönyörű ország, nyomasztó életekkel és varosokkal. Hétvégi programod az varosod körbe körbe autokazasa lesz. True Story.

Üdv,

Egy csaj, aki 6 évet élt Izlandon

2023. nov. 8. 19:17
 16/23 anonim válasza:
52%

15

gondolom extrovertált vagy, izland inkább a zárkózottabb embereknek való

2023. nov. 8. 19:23
 17/23 anonim ***** válasza:
Az #5 által említett 101 Rejkjavikot én filmen láttam. Ebben volt az, hogy a fiatalember felszed egy lányt, az hozzájuk költözik (ő ui. anyukájával lakik kettesben), majd szép lassan kiderül, hogy anyja és barátnője egymáshoz vonzódnak. Szülei egyébként elváltak, apja egy alkoholista, aki hajléktalanként él. Mit mondjak, kissé depresszív film. Az időjárás is előkerül egy-kétszer benne. Elhangzik egy olyan mondat, hogy Izland olyan, mint Szibéria, csak kisebb.
2023. nov. 8. 20:04
 18/23 anonim válasza:
szibériában -60 fok van télen, izlandon meg kb olyan a tél mint magyarországon... elég nagy túlzás szibériához hasonlítani
2023. nov. 8. 20:29
 19/23 anonim ***** válasza:
Igen, ezen én is meglepődtem. Ráadásul Szibériában alapvetően kevés csapadék esik, Izlandon annál több. Valószínűleg csupán a szereplő így fogalmazta meg az időjárással kapcsolatos kritikáját. :-)
2023. nov. 8. 20:42
 20/23 anonim ***** válasza:
2023. nov. 8. 21:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!