Bécs aug.ban biztonságos?
Sajnos idén lekellett mondanunk a megszokott úticélokról a a vírus miatt. Azonban mi úgy határoztunk, hogy ettől függetlenül elakarunk menni Bécsbe 1 napra nézelődni és vásárolni. Szerintetek ez még biztonságos lenne?
Köszönöm
Nincs egy ilyen éles határ, hogy veszélyes/biztonságos. Az a kérdés, hogy nektek belefér-e a kockázat. Ha nem lesztek zárt térben másokkal, szabad térben is csak nem zsúfolt helyen, nem piszkáljátok az arcotokat, legalább sebészmaszkot viseltek és evés stb. előtt kezet mostok vagy fertőtlenítetek, akkor szerintem kicsi kockázat. Ha tömegbe mentek, az nagyobb. Ha zárt helyre mentek, az is nagyobb. Ha zárt helyen mentek tömegbe, az sokkal-sokkal nagyobb.
Ezek a kockázatok egymáshoz képest exponenciális méretűek, tehát a zárt tér mondjuk tízszer olyan veszélyes, mint a nyílt, a zárt zsúfolt tér meg tízszer olyan veszélyes, mint a sima zárt tér. (A tíz a saját illusztrációs célú becslésem, a lényeg az, hogy a különböző "veszélyes" dolgok nagyon eltérő mértékben veszélyesek.)
De ha azt a néhány kritikus dolgot elkerülitek, akkor nem "szedtek össze" nagy kockázatot. Az "ingyenes", komoly lemondással nem járó óvintézkedéseket pedig mindenképp érdemes megtenni, tehát folyamatosan maszkot hordani és szükség esetén kezet mosni/fertőtleníteni.
Nem tudom, hogy mivel mennétek, de épp nemrég láttam, hogy Eurocity vonatból csak 1 megy Bécsbe naponta és kora délután jön vissza:
" Ausztria: A Budapest-Bécs közötti EuroCity-k közül egyelőre csak a mindkét fővárosból 8:40-kor és 14:40-kor indulók, valamint a Budapestről 18:40-kor induló jár, étkezőkocsi nélkül."
Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy a vonaton VÉGIG maszkban kell lenni - nem tudom, ilyen körülmények között érdemes-e utazni?
el akarunk menni: 3 szó. általános iskola 4. osztályos anyag.
Bár mostanában az általános iskola 2. osztályát végzettek is megértik, miért nem jó BÉcsbe menni.
maradj már a buta valagadon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!