Kezdőoldal » Utazás » Európa » Románia mennyire biztonságos...

Románia mennyire biztonságos magyarként? Nagyon ellenségesek a helyiek?

Figyelt kérdés
2020. márc. 31. 19:28
 1/10 D. Brasco ***** válasza:
98%
Ha nem vesszen trianon meg nagy magyarországos puloverben indulsz neki.......meg tudsz normalisan viselkedni,senki nem fog ellensegeskedni veled.Ha elkezdesz hőzöngeni stb nyilván annak megfelelő reakciokra keszulj.......de mondjuk ez a vilagon barhol igy van
2020. márc. 31. 19:43
 2/10 anonim ***** válasza:
96%
Én voltam többször. Volt, hogy eltévedtem olyan helyen, ami nem magyarlakta rész, nagyon kedvesen útbaigazítottak. Volt, hogy nem volt közös nyelv, mert a bácsi, aki segített csak románul beszélt, de elmutogattunk. Szóval nem éreztem semmi rosszat. Mondjuk máshol se. Velem általában kedvesek az emberek.
2020. márc. 31. 20:21
 3/10 anonim válasza:
96%

Hello. Nagyváradon lakom, a munkahelyemen rajtam kívül még kettő magyar van, a többi 20 román. Néha kérdezgetnek szavakat, hogy mit hogy mondunk magyarul; vagy reggel próbálnak magyarul köszönni. Nincsenek problémák.

Az edző teremben eléggé vegyesen vagyunk, sok román töri a magyar nyelvet, és próbálnak is magyarul beszélni. De például az edzők mind magyarok, és a recepciós is. Sokszor fura is, ha valaki románul beszél.

De például üzletben szólítottak már meg, hogy ne beszéljek magyarul. Nem szabad velük foglalkozni. Ez az anyanyelvem, ha az angol lenne, akkor angolul beszélnék.

2020. márc. 31. 20:47
 4/10 anonim ***** válasza:
82%

Nem fognak bántani, ha direkt nem produkálod őket. A legtöbb ember nem is volt ellenséges, mikor mondtam, hogy magyar vagyok. Azonban volt pár eset mikor nagyon bunkók voltak velünk: a strandon voltam, kérdezte a fagyis csaj, hogy honnan jöttem, mondtam, hogy Magyarországról. Aztán láttam az arcán a gyűlöletet, erre megkérdeztem, hogy utáljátok a magyarokat igaz? Erre igent mondott.

Plusz még több ilyen eset is volt, de ha alapból nem vagy bunkó velük, akkor ők sem lesznek.

2020. márc. 31. 21:20
 5/10 anonim ***** válasza:
94%
Teljes mértékben, amennyiben ezen felül normális is vagy. Az ellenségesség csak a mélymagyarok fantáziájában és a helyi mélyrománok hagymázos álmaiban létezik. A többi 99% mindenütt azt gondolja, ezek más nyelven beszélnek. Ennyi.
2020. márc. 31. 23:24
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan: mint minden országban, így Romániában is vannak a saját népüket finoman szólva túlértékelő és/vagy egy vagy több más népet lenéző emberek. De ez nem tömeges jelensèg, így elèg kicsi az esélye annak, hogy a magyarságod miatt bàrmilyen negatív élményben lenne részed Romániában bárhol. Nyilván egy nacionalista tüntetés, focimeccs rizikósabb, ahogyan mondjuk egyes szimbólumaink is válthatnak ki hevesebb reakciókat, de ezek jól megjósolható esetek.
2020. ápr. 1. 09:48
 7/10 anonim ***** válasza:
96%

Ilyen csúnya vérengző emberekkel fogsz találkozni:

https://www.youtube.com/watch?v=e6r5cvStl8Q&t=1s

(Mielőtt a videó megnézése nélkül pontoztok, a videó alapján egyébként kiderül, hogy csak ironizáltam.)

2020. ápr. 1. 17:24
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Én 20 évet laktam Mv.helyen, 10-et Bukarestben, 10-et Brassóban. Sehol nem kezdtek ki velem, és sehol nem voltam hátrányban amiatt, hogy magyar vagyok.
2020. ápr. 3. 09:36
 9/10 anonim ***** válasza:

Szlovákiaban majdnem megvertek minket, mert magyarul beszéltünk. Jó, egy másik túra alkalmával meg a magyar falura öntött mesterséges tavon meg tök jófej volt a kapitány a hajótúrán.

Romániában nem... Erdély északi részén nagyon sokan értenek magyarul, sokszor segítenek is. Székelyföld megy egyértelműen magyar...

Délen, az etnikai viszonyok miatt, annyira nem beszélnek magyarul, de egyébként ott sincs gáz. Normálisak az emberek.

Ahol vigyáznod érdemes, azok a román többségű nagyvárosok. Az ottani prolik nem feltétlenül ismerik a magyarokat, nem éltek velük egy légkörben, de utálkozni tudnak.

2020. ápr. 7. 13:57
 10/10 anonim válasza:
100%

Osztom az utolsó válaszoló véleményét.

Egy ismerősünk hosszabb ideig volt kénytelen Bukarestben lakni munka miatt. Nagyon gyakran vagy tojással, vagy szeméttel volt megdobálva az autója, mivel magyar rendszám volt rajta. Majd mikor megunta, kért egy román rendszámú autót, azután azzal már nem volt gond. Nem tudták,hogy ő jár vele, nem is érte inzultus.

2020. ápr. 21. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!