Kezdőoldal » Utazás » Európa » Melyik európai országban a...

Melyik európai országban a legjobb élni? Ki mit tapasztalt?

Figyelt kérdés
Munka, oktatási rendszer, vállalkozás, egészségügy és egyéb fontos szempontok.

#Európa #Európai Unió #Élet Európában #Költözés Európába #A legjobb európai ország #A legjobb európai város
2020. jún. 26. 14:57
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:
0%
Ezeket a kijelenteseket mire alapozod ? Marmint azt pl., hogy a romaniai jobb, mint a magyar ? Szemely szerint en tenyleg orszagos szinten a top 10-ben levo kozepiskolaba jartam, ugyhogy tudom, hogy vannak kivalo iskolak az orszagban. Az emberek viszont altalaban nem mutatnak érdeklodest a tanulas, muvelodes iranyaba. Én amugy sehol nem irtam, de meg csak nem is gondoltam, hogy Romaniaban poroszos rendszer van. A finnekre pedig azt irtam, hogy en is hallottam a vilaghirnevukrol, csak nem tudom, mi igaz belole. Neked van sajat tapasztalatod is ezekerol vagy csak ugy ide irtal valamit ?
2020. szept. 13. 21:10
 42/59 anonim ***** válasza:
0%
"Ezeket a kijelentéseket mire alapozod ? " Annak a kommentelőnek válaszoltam aki dicsőítette a poroszos oktatási rendszert. Vannak személyes tapasztalataim.
2020. szept. 14. 09:56
 43/59 anonim ***** válasza:
0%

Én "dicsőÍtettem". Mondjuk a dicsőítés abból állt, hogy felvetettem, ha a diákok terheinek csökkentése a liberalizmus eszméi nevében teret hódít, sokkal tájékozatlanabb, félanalfabéta generációkat fognak kinevelni. Illetve hogy gazdaságilag elmaradottabb országok gyakran tudnak komoly sikereket elérni a gazdagabbakkal szemben. Magyarország általában benn van a legtöbb érmet szerző 10 országban az olimpiákon, világklasszis sportolóink vannak, pedig se tengerünk, se óceánunk, se felszereltségünk, se dollármillióink nincsenek, alig vagyunk 9-10 millióan.. másik példa : Károlyi Béla ,akit a románoknál emlegettem, világklasszis tornászok edzője volt, végül az USA megszerezte magának.. a magyar diákoknak nagyon jó eredményei vannak matematika diákolimpiákon, Pelikán József szokta tartani nekik a felkészítőket. Az ó gyerekkori cimborája Lovász László Wolf-díjas matematikusunk... Ez csak pár kiragadott példa az élsportból és a matematikából, nagyon sok tehetséges diákunk ér el nemzetközi sikereket mát középiskolás korában... Minden évben közzé teszik a legjobb középiskolák rangsorát, én olyanba jártam, ami szerepel ni szokott ezen a listán , nagyon jó volt a képzés és nagyon szerettem oda járni..

Vannak nagyon erős egyetemi képzések. Rengeteg norvég diák tanul nálunk orvosi egyetemen a képzés magas színvonala és a számukra olcsóbb tandíj miatt. Ismeret egy magyar rákkutatót, aki minden hónapban két hetet tölt Svédországban meghívott kutatóként... Mi a gond a magyar oktatással ? Mert ha a diákot nem érdekli az iskola, arról nem az oktatási rendszer tehet. A román rendszerről is több emberről hallottam, hogy alapos, széles látókörű tudást ad a gyerek kezébe -már annak, aki él vele... Természetesen nem létezik általános igazság, viszont biztosan nem igaz, hogy a fejlett gazdaságú országok és a liberalista szemléletú oktatáspolitika jobbak lennének a "poroszostól" és a kevésbé fejlett gazdaságú országokétól.. emiatt degradálónak érzem ezt a leminősitést a "poroszos" oktatási rendszerről. Megkérdezhetem, mik a személyes tapasztalataid ? Miben hibázott az oktatási rendszer a te esetedben ?

2020. szept. 14. 16:57
 44/59 anonim ***** válasza:
0%
"Melyik európai országban a legjobb élni? Ki mit tapasztalt?" kérdés úgy látom leszűkült az oktatási rendszerre. A román és a finn oktatási rendszer kapcsán vannak tapasztalataim. A romániai oktatás már régen nem " poroszos" és a román tannyelvű iskolákban például nagyon jó az idegennyelv oktatás ( az ottani magyar tannyelvű iskolák színvonaláról inkább nem nyilatkozom, mert szóra sem érdemesek). Román nyelvből képtelenek elsőre leérettségizni a diákok. Nem véletlen , hogy egyre több magyar szülő nagyon helyesen román tannyelvű iskolába íratja a gyerekét. A finn iskolákban nem terhelik le a gyerekeket és mégis jobb teljesítményt nyújtanak nemzetközi összehasonlításban is. Több idegennyelvet beszélnek nagyon jól és ösztönzik őket a saját gondolkodásra ami az életre nevelés alapja, mivel nem szolgalelkű társadalmat akarnak. Magyarország közoktatása összességében pedig egy nagy nulla. Vannak elit gimnáziumok ahol tényleg vannak eredmények és jutnak ki nemzetközi tanulmányi versenyekre diákok. Azonban összességében egy nagy nulla. A szemléletben megpróbálnak a Horhy rendszer iskolarendszeréhez visszatérni ami már a legalja. Ezt nem a tanári szakma, hanem főleg a politika erőlteti.
2020. szept. 14. 18:45
 45/59 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem nem a magyar közoktatás "a nagy nulla", sokszor inkább azok nyilatkoznak róla így, akik sosem szerettek tanulni . Nekem legalábbis az általános iskolai szotálytársaim 97 %-a magasról tett rá. Igazán hazafias választ adtál :) Biztos vagyok benne, hogy valótlanság, hogy a magyar közoktatás nullszinten van a románhoz és a finnhez képest, különben nem lennének ilyen eredményeink a kutatás-fejleszésben, a műszaki os orvosi képzésben. A Horthy- rendszerbeli oktatással mi a gond szerinted ? Nagypapám lassan 100éves lenne, ha még élne, vele annak idején gyerekkoromban simán el lehetett cseverészni a történelemről, pl. a kuruc-labanc világrór, a francia forradalomról.

A finn rendszerről egyébként nekem nincs saját tapasztalatom, csupám a dokumentumfilm, amit láttam, viszont némileg fennakadtam azon, hogy nincs náluk középiskolában házi feladat (vagy abban az iskolában nincs, nem tudom).

2020. szept. 14. 19:28
 46/59 anonim ***** válasza:
0%
45 vagyok.Kiegésziteném magam : van ismerősöm , aki magyar iskolába járt Szlovákiában és Kárpátalján, ők nálunk járnak egyetemre. Arról nincs információm, hogy mennyire színvonalas náluk a oktatás, a kárpátaljai sráctól annyit tudok, hogy ők tanulnak magyar itodalmat és nyelvtant is és ukrán irodalmat és nyelvtant is. Illetbe minden határontúli ismerősöm beszél természetesen azon a nyelven is és magyarul is. Nem kéne ennyire fintorogni rájuk, ha nem lenne magyar iskola , sokkal gyorsabban tűnnének el a határontúli magyarok, őket támogatni kell a fennmaradáshoz, nem a gyökereik elvesztéséhez szurkolni. Ha nme jó az oktatás (mármint ha ez egyáltalán igaz), annak niylván finanszírozási okai lehetnek és hogy nehéz pedagógust találniuk, ebben támogatni kellne őket, a saját kormányuk feltételezem, nem nagyon segíti őket. A nyelvtanulás kapcsán : én felsőfokú nyelvvizsgáig jutottam el két idegennyelvből is a középiskola végére, az egyetemen is ingyen tanultam további 4 idegennyelven . Nagyon hatékony ,flott volt a nylevoktatás. Amikor először jártam Anlgliában, bementem egy nyelviskolába, ami tele volt dél-amerikaiakkal, nem sokáig maradtam, lassan haladtak az anyaggal.. A volt középiskolai angoltanárom meghívott oktató volt egy romániai egyetemen, minden héten menit ki órát tartani, ő pl azt mesélte, azzal a nyelvtan anyaggal kell kezdenie az ottani elsős egyetemistákkal, ami mi 9-10- osztályban vettünk. Nyilván ez nem általánosíthaqtó példa, csak leíirtam neked, hogy miért nem olyan sz-r a magyar idegennyelv oktatás, mint amilyennek lefestetted. Mondom, aki nem szeret tanulni, általában annak a legnagyobb a hangja a fújolásban.
2020. szept. 14. 19:43
 47/59 anonim ***** válasza:
0%
" Nem kéne ennyire fintorogni rájuk, ha nem lenne magyar iskola , sokkal gyorsabban tűnnének el a határon túli magyarok, őket támogatni kell a fennmaradáshoz, nem a gyökereik elvesztéséhez szurkolni." Támogatni kell Őket azt vitatom , már 30 éve özönlik hozzájuk a pénz a magyar költségvetésből. A romániai magyar iskolák szakmai színvonala a rossz és ezért íratják sokan magyar szülök román tannyelvű iskolákba a gyerekeiket még a magyar többségű városokban is. Az ottani magyar szülök és magyar diákok egy jelentős része lázadozik az ottani magyar iskolák színvonala ellen és ezért jár sok magyar gyerek román tannyelvű iskolába. Bár részben erdélyi magyar gyökereim vannak én nem siránkozom az ottani magyarokért. Az okosabbja a színvonalasabb román iskolába íratja a gyerekét. Ott több nyelvet megtanul és nem tömik ostoba magyar legendákkal a gyerek fejét. Magyarul megtanul otthon hiszen családon belül magyarul beszélnek.
2020. szept. 14. 20:29
 48/59 anonim ***** válasza:
29%
"Mondom, aki nem szeret tanulni, általában annak a legnagyobb a hangja a fújolásban." Kitűnő érettségim van és két diplomám,tehát csak szerettem tanulni. A " fújolás" az kritika és nagyon sokan már nem Magyarországon tanulnak és nem azért mert nem szeretnek tanulni, hanem azért mert szülőnek és diáknak is elege van a sok hülyeségből.
2020. szept. 14. 20:33
 49/59 anonim ***** válasza:
19%
Én csak azt nem értem, hogy ha a magyar oktatás annyira rossz, akkor hogy lehet az, hogy a kivándorolt magyarok sikeresek, a külföldi cégek kapkodnak a magyar mérnökök, szakemberek után, a nyugati államok a magyar orvosok után stb. Szerintem ezt a "sz@r magyar oktatás" lózungot csak azok mondják, akik lusták voltak tanulni.
2020. nov. 1. 16:37
 50/59 anonim ***** válasza:
100%
Egyik ismerősöm élt Olaszországban, Ausztriában és Skóciában is, de számára eddig Skócia a legjobb.
2020. nov. 28. 17:27
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!