Kezdőoldal » Utazás » Európa » Melyik európai országban a...

Melyik európai országban a legjobb élni? Ki mit tapasztalt?

Figyelt kérdés
Munka, oktatási rendszer, vállalkozás, egészségügy és egyéb fontos szempontok.

#Európa #Európai Unió #Élet Európában #Költözés Európába #A legjobb európai ország #A legjobb európai város
2020. jún. 26. 14:57
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
0%

4 nyelv az alap rengeteg afrikai országban pedig a többségük még középiskolába sem jut el...

De ha szerinted ez a 3 összefügg akkor miért mutatja az ellentétét a legtöbb ország?

Vagy szerinted Kína nem jó gazdaság?

Mi számít jó egyetemnek?

Jó egyetemekre minden európai országból sokan járnak,ahogy jól fizető állások is kb minden országban vannak.

Egyáltalán mi számít jó fizetésnek?

Folyamatosan ellentmondasz magadnak de oké

2020. júl. 12. 23:02
 32/59 anonim ***** válasza:
76%

30-as most is ellentmondasz magadnak

Amiket leírtál Afrika nagyrészére az igaz és pont ezzel igazolod,hogy a nyelvtudásnak nem sok köze az oktatási rendszerhez.

Afrikában 4-5 nyelven szinte mindenki tud.

Alapból sokan úgy nőnek fel,hogy van 3-4 anyanyelvük.

Kína pedig a világ top3 gazdasága mégis elvileg olyan az oktatási rendszerük ami ellentéte a finnek

2020. júl. 12. 23:06
 33/59 A kérdező kommentje:
Kedves Romániában élő! Én tettem fel a fenti kérdést, hogy "Melyik európai országban a legjobb élni? Ki mit tapasztalt?" Te a helyett, hogy Romániáról a saját lakóhelyedről írnál ide hozod Afrikát és Kínát amelyek ugye nem európai országok, területek, megpróbálsz ócsárolni egy másik európai országot és felesleges vitát provokálsz. Talán olvasd el a kérdésemet és remélem, hogy rendelkezel minimális szövegértési ismerettel, hogy felfogd. Szívesén veszem, ha Romániáról írsz, de annak amit itt művelsz semmi értelme.
2020. júl. 12. 23:51
 34/59 anonim ***** válasza:
96%
Franciaországban élek és nem akartam igazából hozzászólni, de úgy látom, hogy a szőrőstalpún kívül mindenki más megértette a kérdést, csak egyedül Ő nem. Egyébként Franciaországot sokszor elárasztották a román koldusok.
2020. júl. 13. 00:02
 35/59 anonim ***** válasza:
0%
Azért én inkább élnék Kolozsváron mint Marseillesben
2020. júl. 13. 00:05
 36/59 A kérdező kommentje:
Akkor talán írd le milyen az élet a te szemszögedből Kolozsváron a helyett, hogy provokatív vitákat gerjesztesz.
2020. júl. 13. 00:40
 37/59 anonim ***** válasza:
0%

Nyugodt és kultúrálisan rendkívül gazdag

Mivel 3 kultúra keveredése a város így rendkívül sokszínű,mindenki beszél több nyelven illetve a város is gyönyörű,nincs annyira lelakva mint a legtöbb európai nagyváros

Igaz van külvárosi paneltömb de az fele olyan durva sincs mint sok nyugat vagy közép-európai városban

Az iskolák között sok a nemzetközileg is elismert illetve Európa 2.legfontosabb IT befektetési városa Tallin után ,folyamatos a fejlődés és egyre komolyabb cégek jönnek ide

2020. júl. 13. 00:47
 38/59 anonim ***** válasza:
100%
Kolozsváron korábban voltak komolyabb magyar-román etnikai ellentétek( nem politikai vonalra akarom terelni a dolgot), de turistaként én is tapasztaltam, hogy sokan nem szerették a magyar szót hallani a városban. Legalább 15 éve jártam ott, azóta változhatott a helyzet.
2020. júl. 14. 00:27
 39/59 anonim ***** válasza:
0%
A finn szulonek irnam, megkerdezhetem, milyen nyelveken beszelnek a gyerekeidilyen vegzettsegeik vannak, milyen versenyeket nyertek nemzetkozi szinten ? Csak mert en pl. konkretumok ismereteben tudnam eldonteni, a sajat ertekitelem szerint mi szamit nagy dolognak es mi nem. En sosem vonzodtam Erdelyhez es Romaniahoz, de tobb neprajzos, roman szakos ismerosom jart ki oda hosszu evekig egyetem alatt nyelvjarasgyujtesekre, Erasmusra..stb. Ok is meseltek tobbszor, hogy eros a roman kozoktatas. Ezzel szemben Finnorszagrol lattam egy dokumentumfilmet nemreg, arrol beszeltek a diakok, hogy naluk a koyepiskolaban nincs hazi feladat. Sok fejlett gazdasagu orszag van liberalis szemlelettel,ahol keves anyagot adnak le az iskolaban, ami szerintem egyenes ut a felanalfabetak nevelesehez. A szegenyseg bizony noveli az emberekben a talalekonysagot, rengeteg tudos, feltalalo kuzdotte fel magat a semmibol. Romaniaban nagyon hires volt pl. Karolyi Bela tornaiskolaja, ami nem a liberalizmusa miatt lett sikeres, de epp ezaltal lett annyi sikeres olimpikon tornaszuk... Igen, a csorosag sokszor nagyobb osztonzo erot ad a tanulashoz, sikeresseghez, mint a jolet. Ebben tok igaza van a romanokat dicsero kommentelonek. Nem kell az egekbe magasztalni a felanalfabetakat kinevelo liberalis, kenyelmes orszagokat a poroszos rendszeruekkel szemben. Meg igy is rengeteg a muveletlen, tajekozatlan ember nalunk, csak meg tobb lenne poroszos oktatas nelkul.
2020. szept. 13. 02:34
 40/59 anonim ***** válasza:
77%
Romániában egyáltalán nincs " poroszos" oktatási rendszer. A finn oktatási rendszer a világ egyik legjobbja, de a romániai is a jobb mint a magyarországi.
2020. szept. 13. 16:10
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!