Nem gondoljátok, hogy a görög tengerpart egy kicsit túl van reprezentálva a magyarok körében?
Én a magam részéről - bár tudom, hogy nem ez az átlag a magyarok között -, nem nyaralni megyek Görögországba, hanem hazatérek. Görögország nem csak egy strand, hanem 4000 évnyi történelem egy helyen. Nekem ez a kultúra a szívem közepe. A gyerekkoromat egyszerre jelentették a magyar népmesék, és a görög mítoszok.
Tervezem, hogy létrehozzak egy magánkiállítást ókori görög vértezetek pontos másolataiból, amihez a tárlatvezetés szövegét is összeállítottam már.
Nekem tehát az a nyarankénti 2 hét többről szól.
Amikor az Égei-tengerben vagyok, tudom, hogy azok a sós habok mosnak, amik Odüsszeuszt is.
Amíg pedig nem vagyok ott, olíva olajjal, kalamata bogyóval, oregánóval, durbinccsal, fetával, úzóval és mazsolaborral hozom magamhoz közelebb a második otthonomat, várva az újbóli visszatérést.
Végigjártam Európát, tíz országban voltam, de ezt az élményt egyik hely sem tudja megadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!