Finnország, mert nagyon jó az oktatási rendszerük, az emberek kissé zárkózottabbak, de ha jobban megismernek akkor kinyílnak, valamint Szlovákia Pozsony ahol nagyon sok nyitottságot tapasztalok és nyomát sem látom a médiában korábban harsogott " magyarellenességnek". Sokkal inkább egy befogadó, polgári város.
2020. júl. 12. 12:14
22/59 anonim válasza:
A finn oktatást a lazasága miatt dícsérik annyian viszont ez ahogy észrevettem az oktatás rovására megy
Nem mondom,hogy a román oktatásban nincsenek hibák de egy átlag románnak nagyobb a lexikális tudása és simán életképesebb mint egy finn
2020. júl. 12. 16:39
23/59 anonim válasza:
Finnország Európán belül az egyik jóléti állam és ennek a jólétnek az alapja a jó oktatási rendszer. A finn oktatási rendszer többször volt a világelső és most is a világ élvonalában van. Ez sem román, sem a magyar oktatási rendszerről sem mondható el. [link]
2020. júl. 12. 18:52
24/59 anonim válasza:
Nem azt mondtam,hogy nem jóleti állam
Azt mondtam,hogy az oktatási rendszerük lehet,hogy engedékeny és a gyerek jobban érzi magát viszont nem hatékony tudás átadására
Egy román,cseh vagy horvát simán többet tud mint egy finn
2020. júl. 12. 20:20
25/59 anonim válasza:
A finn jólét a kedvező adórendszernek és innovációs rendszernek köszönhető illetve a kevés lélekszámnak és az alacsony korrupciónak
Romániában és Csehországban nyílván nem tudna ilyen rendszer kiépülni soha ugyanis sokkal nagyobb a korrupció és nincs is ilyen jellegű törekvés
De ennek legkevesebb köze van az oktatáshoz
2020. júl. 12. 20:26
26/59 anonim válasza:
Én korábban Finnországban éltem és három gyerekem ott járt iskolába. Talán egy kicsit több rálátásom van, mint Romániából nézve. A finn oktatási rendszerben a gyerekek szabadabbak, jobban fejlődik a kreativitásuk, nagyon jól szerepelnek a nemzetközi versenyeken, több nyelvet megtanulnak és a tudás alapú társadalom az egyik alapja a gazdasági jóllétnek. A tudást a gyerekek pedig nem stresszes iskolákba szerzik meg, hanem olyan iskolákban ahol önálló gondolkodásuk és kreativitásuk is fejlődik. A jól működő társadalom és a jól működő gazdaság alapja a jó oktatás.
2020. júl. 12. 22:09
27/59 anonim válasza:
26 ennyi erővel nekem meg nagyobb rálátásom van a román oktatásra
A legtöbb afrikai országban mindenki beszél 4-5 nyelven mégse mondanám,hogy szuper az oktatásuk mivel a nyelvtudásnak nem sok köze van az oktatáshoz.
Az utolsó mondatot szerintem te sem hiszed el.
Kína gazdasága azért elég jól működik ha világszinten top2 mégis az oktatásuk pont arra a módszerre épül ami szerinted rossz.
Franciaország társadalmát is sokan dícsérik és Csehországét és szinte ugyanaz az oktatási szisztémájuk mint a románoknak
A gazdaság,a társadalom és az oktatás 3 teljesen különböző dolog.
2020. júl. 12. 22:36
28/59 A kérdező kommentje:
Én is úgy gondolom, hogy mindenki annak az országnak a belső viszonyait ismeri jobban ahol jelenleg él illetve ahol korábban élt.
2020. júl. 12. 22:36
29/59 anonim válasza:
"A gazdaság,a társadalom és az oktatás 3 teljesen különböző dolog". Hát én meghagylak ebben a hitedben. Végül is én éltem Finnországban, az én gyerekeim jártak ott az iskolába és nyertek nemzetközi tanulmányi versenyeket,tanultak meg négy nyelvet gyakorlatilag tökéletesen és a finn alapszintű és középszintű oktatási rendszernek köszönhetően jutottak be a világ legjobb egyetemeibe és aztán jutottak nagyon jól fizető állásokhoz. De úgy látom, te Romániából nézve " mindent jobban tudsz". Majd unalmas óráimba elkezdek írogatni Romániáról ahol soha nem éltem.
2020. júl. 12. 22:50
30/59 anonim válasza:
Az afrikai országokban és Kína legtöbb régióban " nagyon magas az életszínvonal". Nyomorban élnek. 4-5 nyelvet beszélnek? Legfeljebb törzsi nyelveket beszélnek ilyen számban. Tömegesen jönnek Európába a nyomor elől. A volt francia gyarmatokon franciát, a volt angol gyarmatokon meg angolt beszélnek valamelyest. Addig ami az én gyerekeim Finnországba tökéletesen megtanultak angolul, franciául, németül és svédül. Természetesen beszélnek finnül( hiszen ott nőttek fel) és magyarul is. Persze Romániából nézve jobban " látod" Finnországot és azzal töltöd itt az idődet, hogy a finneket fikázod. Romániából.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!