Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Miért vannak ennyire oda...

Miért vannak ennyire oda Amerikáért az emberek?

Figyelt kérdés

Furcsállom kissé, hogy minden második ember már ott szeretne élni, vagy valami.

Úgy értem elég szétnézni Európában és milliószor jobb helyeket lehet találni mint mondjuk a USA-ben. De mégis Amerikába mennének az emberek. Miért? Mert az van a tévében meg a filmekben? Olyan mint a reklámok, agymosás meg minden? Vagy más oka is van?

2010. ápr. 22. 22:09
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Ugyan nem én írtam azt a választ, amire reagáltál, de azért hozzászólnék. Itt megint az jön be, hogy kinek mi a szép... Lehet, hogy az USA-ban is vannak szép helyek, de Európán belül is vannak gyönyörűek. Még azt is megkockáztatom, hogy Magyarországon is! Relatív hogy kinek mi a szép. Lehet neked az USA minden szempontból jobban tetszik, lehet másnak nem.

Hogy miért akarnak sokan oda menni? Talán, mert a médiából csak az folyik, hogy ott milyen jó. Nagyhatalom, ők diktálnak, mindenki úgy gondolja ott jobb lesz az élete. Az ismerőseim nagy része kiment, egyszobás lakásban élnek 10 éve, és takarítanak mindketten egy hotelben. Nem mondom hogy nincs kivétel, és nincs olyan aki jól él miután kiköltözött, normális munkával, csak ilyenkor úgy megfordul a fejemben, hogy most valakinek tényleg az az életcélja, hogy egy egyszobás kis lakásban szinte nyomorogjon, és mások mocskát takarítsa egy életen keresztül?? Családot alapítani persze képtelenek, mivel magyar párként mentek ki (nem odaházasodott valakikről van szó), nagyobb lakásra nem telik, még egy főre nem telik. Mindezt csak azért, mert így "elmondhatja", hogy az USA-ban él. Le lehet pontozni... én nem nézem le azokat akiknek ez a vágyuk, mindenki megérdemel egy esélyt, menjen ki, próbálkozzon, max ha nem jön össze valahogy hazajön, avagy hazatoloncolják, de hülyeség a média után menni. Hülyeség azt mondani, hogy látom ott milyen jól élnek az emberek, kimegyek és én is azonnal gazdag leszek, mert mindenki tudja hogy nem így van. Már a rendszerváltáskor rengetegen kitelepedtek ez tény, sőt azelőtt kb 30 évvel is. Lehet jól is tették, de manapság igenis hatalmas szerepe van abban szerintem a médiának, hogy ennyire Amerika lett az isten a tinik/fiatalok szemében. Azt nem tudják elmondani, hogy miért... csak a pénz és az életszínvonal.

2010. ápr. 24. 21:16
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Én szívesen mennék ki Amerikába lakni! Én is voltam oda kint! Mikor elindultunk akkor azt mondta , hogy én soha többet be nem teszem a lábam az USA-ba. Ha olyan rossz akkor kérdem én miért megy ki annyi magyar és legfőképpen miért ragadnak kint? Ha rossz akkor hazajönnének! Én mondjuk Texasban voltam és az is tetszett pedig ott nem volt sok minden és , ha még egy nagyvárosba is eljutnék na akkor biztos , hogy nem jönnék haza! Az a szép benne , hogy az ás mint itt. ott nincsenek olyan utak mint itthon, ott minden sokkal olcsóbb. Talán ezért maradnak kint oylan sokan.(persze azért rossz is pl: nem tudsz bicóval járni suliba és ahol én voltam ott csak is autóval tudsz közlekedni, ott nincs oylan , hogy leugrasz a közértbe egy liter tejért , de azért én szeretem)
2010. ápr. 25. 15:16
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem véletlen ,hogy oda akarnak mennek az emberek!!

Jobb az életszínvonal,az emberek kedvesek, segítőkészek! Több a lehetőség! Nincs nyomorgás! Ott hetente van fizetés? Nálunk mikor lesz fizetés? aki teheti az innen Mo-ról csak elmegy!!

2010. ápr. 30. 10:52
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

en itt elek az allamokban, mindig is itt akartam es nem csalodtam benne. imadom europat, muzeumkent es nyaralohelykent, de az eletemet csak itt tudom elkepzelni 22 evesen!

eleg tevesen gondolod, hogy ez egy uj trend, hogy huu most mindenki az usaba akar menni, a folyamatos bevandorlas evszazadok ota tart. es persze, mint valaki mondta, hogy ja, mert amerika jelenleg az egyetlen szuperhatalom es o diktal stb...kepzeld szerintem ez is fontos, ezt a dolgot nem kell kiforgatni!

el sem hiszed mennyire jo egy olyan orszagban elni, egy olyan haromszazmillios kozossegnek a resze lenni egyenjogu amerikaikent, amit lehet hogy paran nem szeretnek irigysegbol, vagy a hard power kisse elnagyolt hasznalata, esetleg egyeb ostobasagok miatt, de ha valakire radorrent az egyesult allamok, az akkor kussol. hatalom van mogottunk, ero. jo erzes, hogy a vilag magasan a legjobb es legnagyobb hadseregevel rendelkezik ez a kontinensnyi orszag, hogy mindenki tudja, hogy hol van es mi tortenik itt. szeretem minden hibaja ellenere magyarorszagot is nagyon, de unalmas hogy senki nem tudja hol van, meg a hungry hungarian stb. poénok...ha viszont azt mondom kulfoldon, hogy amerikai vagyok, hidd el hogy senki nem kerdez vissza, hogy az meg mi.

2010. máj. 1. 12:06
 15/21 anonim ***** válasza:

En egyetertek veled kerdezo.

Mi Kanadaba elunk 2 eve es meg kb 2 evig maradunk itt majd koltozunk vissza Magyarorszagra.

Se a ferjem se en nem szeretjuk itt csak penz gyujtes celjabol jottunk ki,hogy hazra gyujtsunk.

Ez a cel kicsit meghiusult ugyanis varatlanul teherbeesetem es igy en itthon babazok mig a ferjem dolgozik.Igy csak egyikonk keres es nehezebb felretenni.

De azert alakul a dolog.Most tartunk ott,hogy munkavallalasi papirunk van es kitudtuk fizetni az osszes magyarorszagi tartozasunkat tehat a jovo honaptol mar egy kulon bank szamlara az epitkezesre fog menni a penz.

Nagyon orulok neki mert mi nagyon vagyunk haza,nem erezzuk itt jol magunkat,sose vagytunk ide csak itt volt munka lehetoseg a ferjemnek.De pl. Amerikaba nem vagyok egyaltalan,nem vonz.Mar itt Kanadaba is annyira "mu" minden semmi termeszetesseg nincs.Komolyan egy normalis kenyeret nem tudsz venni...:(

A kerdesedre pedig a valasz;Mindenki azt hiszi,hogy Amerikaba kolbaszbol van a kerites es minden olyan mint a filmekbe.Pedig itt is meg kell kuzdeni mindenert.Mi 1 evig egy kis szobat bereltunk egy idos neninel.Nagyon keves penzunk volt.Most 2 ev utan mar nem kell 3-szor atszamolnom,hogy mire is koltok szerencsere a fiunknak is meg van mindene sot meg tobb is.O amugy kanadai allampolgar lett es lehet,hogy ez egyszer majd elonyere valik meg.

A masik meg a keves munka hely,keves fizetes ami most kis Hazankba uralkodik.Mindenkinek vannak almai amihez ugye penz kell es ezert sokan ugy gondoljak,hogy majd Amerikaba megvalosul.Csak arra nem gondolnak,hogy ott ujbol kell kezdeni az eletet.

Azert orulok,hogy van valaki aki igy gondolkodik mint te kedves kerdezo.En is mindig igy gondoltam de miota itt elek meg jobban igy gondolom mert magamtol biztos nem jottem volna ide.

Amugy igen Europaba is vannak nagyon jo helyek nekem a kedvenc Eszak-Ir orszag:)

2010. jún. 6. 04:18
 16/21 anonim válasza:

utolsó: hiába mondod, hogy milyen rossz ott, az azért már valami, hogy két év alatt ennyire össze tudtátok szedni magatokat, hogy már nem kell nézni, mit veszel meg, és a fiadnak is megvan mindene. Magyarországon a büdös életbe nem lehetne ezt elérni, hogy két év alatt, ráadásul egy fizetéssel, ott tartson az ember, hogy ki tudja fizetni a tartozásait, és még félre is tudjon tenni egy kicsit.

szóval hiába írják itt sokan, hogy nincs kolbászból a kerítés, de az az igazság, hogy MAGYARORSZÁGHOZ KÉPEST igen.

na ez az oka annak, hogy odavágynak az emberek.

2010. jún. 6. 12:14
 17/21 anonim ***** válasza:
Utolso elottinek mondanam, hogy ez szerintem egyeni izles kerdese. Mert azert megis ebbol fizetitek ki a tartozasaitokat, nem a magyarorszagi letetekbol, szoval olyan rossz anyagilag nem lehet. Normalis kenyeret venni nem lehet? En epp Magyarorszagrol gondolom ezt. Megveszed es 2 nap mulva mar olyan szaraz, hogy ehetetlen. En az USA-ban elek, elotte Nemetorszagban eltem...azert tudom mondani, hogy ez csak arrol szol, hogy te egyenileg nem szereted Kanadat, mert en meg Nemetorszagot nem szerettem, de ez mind egyeni preferencia...az orszag nem rossz, szoval ezert kellene odairni, hogy te mas okok miatt egyszeruen nem tudsz beilleszkedni, nem vagysz oda, nem pedig elbol leszolni. Mert ahol az ember nem akar elni, itt nem fog tudni beilleszkedni es akkor persze, hogy nem fog neki tetszeni.
2010. jún. 6. 15:21
 18/21 anonim ***** válasza:

igen, én is egyetértek azzal, hogy nem kéne leszólni a külföldi országokat.

én az Egyesült Királyságban élek, azon belül Skóciában, és egy örök életre hálás leszek, hogy itt dolgozhatok, pénzt gyűjthetek, fejlődik a nyelvtudásom, és nagyon kedvesek, befogadóak velem.

pofám nem lenne ezek után bármiért is leszólni, becsmérelni őket.

sőt, az is lehet, hogy végleg ideköltözöm.

2010. jún. 6. 21:32
 19/21 anonim ***** válasza:

Az utanam iro ket valaszolonak irnam,hogy en NEM szoltam le kulfoldod es mas orszagot,de szerintem ha figyelmesen elolvastatok a valaszomat akkor ezt eszre lehet venni.

Az utannam valaszolonak irnam,hogy azert 1 evig olyan korulmenyek kozt eltunk amit az ellensegemnek sem kivanok,errol ennyit es szerintem abba is igazam volt,hogy Amerikaba is nehez a kezdet tehat MINDEN KEZDET NEHEZ!!!

Csak sokan ezt nem tudjak es amikor latjak,hogy itt is nehez akkor mennek haza mert "nem jott be" holott nem adtak maguknak eleg idot.Ez a tapasztalatom.Nem az amerikai filmek utan kell elkepzelni Amerikat.

Az egyeni izlesre pedig annyit irnek,hogy itt tartjuk sok magyarral a kapcsolatot es keves ember szajabol hallottam azt,hogy :Igen,szeretek itt elni.Tehat ugy tunik nem velem vagy a ferjemmel

van a baj.

Persze ez Kanada ertekebol semmit nem von le,hiszen mennyi ember el itt es foleg azoknak jo ez az orszag ahol szegenyseg vagy faji es vallasi megkulonboztetes van.Kanada elfogado orszag.En nem Kanadat nem szeretem,en itt elni nem szeretek.

Gondoljatok milyen azert,hogy a ferjem egy kis erdelyi falucskabol en meg egy kis magyarorszagi falubol(500 lelkes) jottunk ki es ezek utan milyen Torontoba lakni.A ferjemet ide koti a munkaja.

Hianyoznak a szulok,nagyszulok,testverek,baratok es ugy erzem oket nem potolja semmi...:(

2010. jún. 7. 00:12
 20/21 anonim ***** válasza:
De kedves utolso, latod, hogy ez altalanositas, mert en meg szeretek az USA-ban elni es meg sok magyart ismerek, aki igy erez. Szerintem a valos ok az, hogy sok ember nem is hogy nem tud, de nem is akar beilleszkedni es eros honvagyuk van. Ilyen korulmenyek kozott nem erzik jol magukat es szerintem veled is ez van. Te egyszeruen nem azert jottel, hogy kanadai legyel, hanem a penzert, igy neked ez egy ideiglenes dolog, ezert nem tudod megszokni. Minden kezdet nehez, valoban. Elolrol kell kezdeni, de ha bevallalod azt a par athidalo evet, utana sokkal konnyebb, mint Magyarorszagon. Nekem mar az nagyon sokat szamit, hogy normalisan allnak az emberhez, a kozhangulat nem olyan rossz, az emberek nem olyan pesszimistak. En Magyarorszagon depresszios voltam, itt egybol elmult, mert ugy erzem, hogy emberkent allnak hozzam. Szoval nem hiszem, hogy mindenkinek rossz. Szerintem neked honvagyad van, amitol nem tudsz megszabadulni es azert nem tudod igazan jol erezni magad (ez abbol is latszik, hogy irtad, hogy Mo-n jobbnak talalod a kenyeret meg ilyen aprosagok).
2010. jún. 7. 15:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!