Miért vannak ennyire oda Amerikáért az emberek?
Furcsállom kissé, hogy minden második ember már ott szeretne élni, vagy valami.
Úgy értem elég szétnézni Európában és milliószor jobb helyeket lehet találni mint mondjuk a USA-ben. De mégis Amerikába mennének az emberek. Miért? Mert az van a tévében meg a filmekben? Olyan mint a reklámok, agymosás meg minden? Vagy más oka is van?
mégiscsak az a szuperhatalom.
de én nem ezt tapasztalom a környezetemben.
egyetlen ismerősöm sem élne ott szívesen, és én sem. bár még sosem jártam ott.
"elég szétnézni Európában és milliószor jobb helyeket lehet találni mint mondjuk a USA-ben."
ez így azért bátor kijelentés volt. hiszen mind mások vagyunk, mindenkinek mást jelent a "jó hely"
van akinek tényleg jobban bejön Európa, míg másoknak az USA.
Én nem voltam még az Amerikában, de nem is életcélom hogy eljussak oda. Persze egyszer elmennék körülnézni, de ennyi, nem hiszem hogy szeretnék olyan messzire elköltözni. Ott sem jobb az élet (főleg idegenként), ha nincs az embernek hatalmas mázlija! Ugyanúgy megnézném Afrika jó helyeit és Ausztráliáét is, szóval nem tartom nagy dolognak...
Nekem pl ha egyszer összegyűlne egy ilyen utazásra elegendő pénzem, akkor először is Kínát, Koreát vagy Japánt látogatnám meg, mert az a kultúra sokkal jobban érdekel.
Én amúgy azt látom a környezetemben, hogy abszolút a filmek, és a néha tv műsorokban hallható sikersztorik után mennek az emberek. 20 éves vagyok, a barátaim nagyja is annyi, még sem képesek még mindig felfogni, hogy ez nem úgy működik (pláne nem az USA-ban), hogy csak kirepül, letelepszik és dől a pénz az ölébe. Sajna nagyon sok ellenpéldáról hallottam, közvetlen ismerősökön keresztül, akik lassan de biztosan "elsüllyedtek" és arra is hónapokig spóroltak hogy 5 év után végre hazatudjanak jönni, és itthon elölről kezdeni mindent a nulláról! Ha egyszer majd külföldön szeretnék élni, én maradnék Európán belül. Az EU már mégis csak több lehetőséget kínál, és ha baj van, vagy nem jön be a "szerencsém" még mindig hazajöhetek, nem tart semeddig, a kontinensen belül már a repülőjegyeknek is lassan nevetséges áraik vannak, nem kell azon görcsölnöm hogy fogok hazakerülni.
Kedves 7:33-as. Több ilyen gondolkodású 20 évesre lenne szükség! Gratulálok!
A kérdésre válaszolva, kb az a véleményem, amit a többség írt. Az emberek a hollywoodi filmekből tájékozódnak és ennyi a max elképzelés, nem több, és ebbe sajnos bele lehet bukni. Én is külföldön élek, és jól is jártam azzal, hogy Londonba költöztem, de a kemény munkát amivel járt elérni azt, amim most van, senki sem látja. Csak, hogy nekem könnyű... mint ahogy Amerikában is könnyű.
Hát nem volt könnyű. De értelmesen csak kevesen képesek gondolkodni, pedig könnyű csak akkor lesz, ha a realitástól nem szakad el az, aki külföldről álmodik.
Szerintem azért, mert ahogy több 100 éven át mindég oda mentünk amely ország éppen a csúcson volt. Most ezt a szerepet az USA tölti be. Igaz a főszerep nem feltétlenül egyenlő a magas kultúrával stb. de van akit ez nem zavar (vagy nem érdekel). Szívesen elücsörögnek egész nap a Twitteren, iPhone-on az iMAx-ban és még sorolhatnám. És mivel ez felettébb jellemző a tizen-huszon évesekre ezért akarnak kimenni.
Azt, már csak egy kellemes tulajdonágnak !!hiszik, hogy dől a pénz.
19/f
Hát gondolom,mert sok a nagyváros,ahol kell a munkaerő
én jövőre megyek ki apummal,ott fogok gimibe járni New Yorkba,sokszor voltam ott.Apum is abba az iskolába járt,most ott él a nagynéném,így sokat voltam már ott.New York gyönyörű,de nem csak a Manhattani része,hanem meg kell nézni pl.Brooklyn,Queens is szép,csak veszélyes.Mi Manhattani részén fogunk éni,de másikokba is el akarok jutni.
Miamiban régebben nyáron mindig ott voltunk pár hétig.
Máshol még nem voltam,de szévesen megnézném nem csak a nagyvárosokat,hanem csak mikor mész pl.Texasban az uton és nincs semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!