Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Elutaznál így Amerikába?...

Elutaznál így Amerikába? Hülyeség lenne?

Figyelt kérdés

Beszélgetek egy amerikai lánnyal egy ideje, hogy gyakoroljam a nyelvet.

Írta hogy örülne ha meglátogatnám (valamikor nyáron) és el is szállásolna arra az időre.

Amitől én félek az a nyelvi nehézségek mert én még élőszóban sose beszélgettem külföldivel, max 1-2 mondatot és külföldön se jártam még, nemhogy angol nyelvterületen. Nem jó a szókincsem, sok kifezezést nem tudok, a kiejtésem se jó. Viszont ilyen szituációba talán hatékonyabban tanulnék ha rá vagyok kényszerülve.

A másik félelmem az a repülés de nem is maga az utazás hanem az hogy át kell szállni és mi van ha a gépem késik és lekésem a következő járatot, illetve honnan tudom hogy merre kell menni egy nagy nemzetközi repülőtéren + a vámtiszt is kérdezősködhet, nem tudom mit szabad felvinnem és mit nem, hogy ne kobozzanak el semmit. Soha nem ültem még repülőn és egy ilyen út 14-16 óra lenne, jó esetben egy londoni átszállással.

A lány nem kamu ember, láttam kamerán keresztül, így se 1000% hogy nem baltás gyilkos de még pont hogy neki lehetnének félelmei ha meglátogatja egy férfi egy idegen országból és beengedné a házába.

2015. dec. 27. 17:13
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
régebben talán 2szer beszéltem vele kamerán keresztül de akkor nagyon nem ment úgyhogy csak írogatunk.
2015. dec. 28. 16:46
 12/17 anonim ***** válasza:

Erőltesd az élő beszédet vele. Mond el neki, hogy alig beszéled a nyelvet, és segítsen. Egy türelmes anyanyelvi beszélgetőtárs nagyon sokat jelent nyelvtanulásban. Ha belépsz az ajtaján, már úgyis kénytelen leszel megszólalni, inkább most essetek át a nehezén.

:)

2015. dec. 28. 17:04
 13/17 A kérdező kommentje:
hát úgy lenne a jó ha ő beszélne többet mert nehéz nekem egy beszélgetést elkezdeni idegen nyelven, csak ő meg kicsit szégyenlős és így kínos ez neki.
2015. dec. 28. 17:08
 14/17 anonim ***** válasza:
Szemtől szembe pláne kínos lesz. :)
2015. dec. 28. 18:56
 15/17 anonim ***** válasza:

A közel-keletiek rámenősek? Biztos, hogy KÖZEL-keletiekre gondoltál? Ahol főleg muzulmánok élnek?

Bár, ha amerikai lett belőlük, talán lehet. De furcsa.

Lehet Bécsből is indulni, ha az könnyebb, átszállás nélkül, szerintem. Vagy Prágából.

2015. dec. 28. 20:02
 16/17 anonim ***** válasza:

Hany eves vagy? Csak mert az irasodbol ugy tunik nagyon fiatal, de azt irod, hogy "ferfi".

A lany hany eves?

Persze hogy azt irja, hogy gyere latogass meg, de komolyan is gondolja? Az amerikaiak "NAGY" atlagban eleg hulye nepseg, tudom, mert tizen eve koztuk elek. Fogalma sincs a lanynak, hogy hol van Magyarorszag (persze miattad mar lehet hogy kiguglizta) nem tudja milyen hosszu az ut es milyen elkepesztoen draga, de persze gyere latogass meg.

A lany egyedul el? A szuleivel? Anyuek is tudnak rola es beleegyeztek, hogy a lany egy idegen pasit meghivjon magukhoz es elszallasoljak ingyen?

Nem bantani akarlak, csak nehany kerdest tettem fel amire fontos, hogy tudd a valaszt, mert anelkul iszonyu veszelyes egy ilyen messzi ut egyedul foleg ha gyer a nyelvtudasod.

2015. dec. 28. 21:01
 17/17 A kérdező kommentje:

Ő csak úgy tudna meghívni ha az apja küld ide meghívólevelet tehát tudtuk nélkül nem tudna meghívni engem ugyanis ehhez munkahely is kell, ő meg tanuló.

Mehetnék meghívólevél nélkül is de akkor elég sok pénzt kellene virítani a vámtisztnek mert bizonyítani kell hogy megélek addig az 1-2 hétig.

2016. jan. 13. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!