Költségek amerikába menet és ott?
Kérdezd az ismerősöket. Főleg tömegközlekedés, belépők, programok, stb.
Amúgy ha nem túl jómódúak az ismerőseid, ne csodálkozz, ha elvárják, hogy beszálljatok a kaja, stb. költségekbe, amíg ott vagytok. Tapasztalatból mondom. Engem simán elküldtek, hogy most én vásároljak be a következő napokra...
nagyon durván mondom az árakat: repjegy kb.150-180ezer Ft oda-vissza, egy embernek. online vegyétek, pl.skyscanner, booking, vagy 2fly, ha magyart akartok.
tömegközlekedés NY-ben egy hétre kb.30 dollár az unlimited metro card.
belépők átlagosan 25 dollár. ott a city pass, ami kb.100 dollár és 6 helyre tudsz vele bemenni, vagy a new york pass, ami többféle van, a legdrágább kb.200 dollár, de 7 napig jó, és több mint 70 helyre ingyenes belépést biztosít. a neten bővebben utána tudsz olvasni.
ESTA 14 dollár fejenként.
kaja kb.ugyanannyi mint itthon, picit talán drágább. ajándékok, ruhák, stb. hasonló kategória (nyilván mondjuk a Gucci nem..)
fizetni meg mindenért kell, amiért itthon is fizetnél.. de pl.ott a Staten Islandi komp, ami ingyenes :)
de a kint élő ismerőseid biztos jobban ismerik a várost..
sokan nem tudják, de pl a legtöbb múzeumba nincs fix belépő, annyit adsz amennyit szeretnél. úgymond adományként.
a tömegközlekedés nem olcsó, én 2012ben voltam kint és akkor egy metrójegy 2,75 dollár volt. bár mi manhattanben laktunk és sokat jártunk gyalog, ha ti messzebb lesztek akkor mindenképp több napos bérletet vegyetek.
NY hiresen draga hely, sajnos.
Raadasul nem is olyan huuu de nagy szam, hogy az ember heteket eltoltson ott.
Ha szallasert nem kell fizetnetek az oriasi segitseg. Akkor csak a kaja, kozlekedes, szuvenir.
Nem tudom hol fogtok lakni, de ha beirod a gugli terkepbe a cimet, ahol lakni fogtok, meg pl. beirod, hogy Empire State Bldg. es ranyomsz az utvonaltervezore, akkor megmutatja nemcsak az autos utvonalat, de ha a kis busz ikonra kattintasz, akkor a tomegkozlekedos utvonalat is. Tobb lehetoseget is felajanl (ha van) es mindegyikhez oda irja, hogy mennyibe fog kerulni (1 szemelynek).
Ha messze lesztek Manhattantol es minden nap be akartok bumlizni, akkor megeri napi/heti/havi berletet venni.
Itt talalsz a jegyekrol infot:
Nem tudom mennyire vagytok elengedve, de ha meg otthon szendvicseket csinaltok es viszitek magatokkal napkozben a nagy varosnezesek alatt, akkor olcsobb lesz a kaja, mintha etterembe/gyorskajaldaba mennetek mindig. Sok sarki abc-ben arulnak kesz szendvicseket, muzlis joghurtot, csumolcstalat, stb, es van altalaban muanyag evoeszkoz is kiteve. Ez olcsobb megoldas lehet mint beulni egy pinceres/etlapos helyre.
Valamit tarts szem elott, amit a magyar turistak konnyen elfelejtenek: a feltuntetett arak az adot nem tartalmazzak. Ki van irva valamire, hogy $10, a blokkon pedig $10.40 lesz, akkor ne lepodj meg. Etteremben pedig illik borravalot adni, 15-20%-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!