Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Elutaznál így Amerikába?...

Elutaznál így Amerikába? Hülyeség lenne?

Figyelt kérdés

Beszélgetek egy amerikai lánnyal egy ideje, hogy gyakoroljam a nyelvet.

Írta hogy örülne ha meglátogatnám (valamikor nyáron) és el is szállásolna arra az időre.

Amitől én félek az a nyelvi nehézségek mert én még élőszóban sose beszélgettem külföldivel, max 1-2 mondatot és külföldön se jártam még, nemhogy angol nyelvterületen. Nem jó a szókincsem, sok kifezezést nem tudok, a kiejtésem se jó. Viszont ilyen szituációba talán hatékonyabban tanulnék ha rá vagyok kényszerülve.

A másik félelmem az a repülés de nem is maga az utazás hanem az hogy át kell szállni és mi van ha a gépem késik és lekésem a következő járatot, illetve honnan tudom hogy merre kell menni egy nagy nemzetközi repülőtéren + a vámtiszt is kérdezősködhet, nem tudom mit szabad felvinnem és mit nem, hogy ne kobozzanak el semmit. Soha nem ültem még repülőn és egy ilyen út 14-16 óra lenne, jó esetben egy londoni átszállással.

A lány nem kamu ember, láttam kamerán keresztül, így se 1000% hogy nem baltás gyilkos de még pont hogy neki lehetnének félelmei ha meglátogatja egy férfi egy idegen országból és beengedné a házába.

2015. dec. 27. 17:13
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
90%
Én élnék a lehetőséggel. A szóbeli kommunikációt is el kell kezdeni valamikor, az utazástól pedig nem kell tartanod, a szükséges információk előre beszerezhetők.
2015. dec. 27. 17:16
 2/17 anonim ***** válasza:
58%
Amúgy hol lehet ilyen lányokkal ismerkedni? :-)
2015. dec. 27. 17:16
 3/17 A kérdező kommentje:

Amikor írogatunk egymásnak akkor is van sok szó amit ki kell szótáraznom, ez élőben szinte lehetetlen :/

Én is szívesen utaznék mert érdekel Amerika és ezt a lányt is szeretném megismerni.

Van még jó pár hónap a nyárig, bármi megtörténhet még addig.

2015. dec. 27. 17:34
 4/17 anonim ***** válasza:
Engem is az érdekelne, hogy hol szedted össze a levelezőtársad :D
2015. dec. 27. 17:34
 5/17 A kérdező kommentje:

interpals.net

Arra készüljetek fel hogy több száz lánynak kell írni mire talán 1-el értelmesen és őszintén el tudsz beszélgetni.

Bár a közelkeletiek rámenősebbek, azok szerintem még maguktól is írnak.

2015. dec. 27. 17:41
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Az élőszóról annyit, hogy a déli államokban (Pl. Alabama, Georgia, stb.) olyan tájszólással beszélnek, hogy még a new yorkiak sem értik...

De azért érdemes belevágni.

2015. dec. 27. 17:58
 7/17 anonim ***** válasza:
Én mennék, de nem egyedül. Olyan ember aki nem is repült, meg még nehezen is beszéli a nyelvet, meg egyéb gondjai is vannak, annak nem jó ötlet egyedül nekivágni a nagy útnak.
2015. dec. 27. 18:29
 8/17 A kérdező kommentje:

Azt tudom hogy tájszólással beszélnek. A lány is délinek vallja magát de ő nem annyira délen lakik.

Nem hiszem hogy bárki is jönne velem mert sok embernek nincs több száz ezer forintja hogy utazzon.

2015. dec. 27. 18:32
 9/17 anonim ***** válasza:
Köszi az oldalt, regisztráltam. :D Rögtön írt is két arab csávó, lehet azért mert egy szőke csaj vagyok? :DD
2015. dec. 27. 21:54
 10/17 anonim ***** válasza:

"Amikor írogatunk egymásnak akkor is van sok szó amit ki kell szótáraznom, ez élőben szinte lehetetlen"

De ha jól értem, akkor beszélgettek is egymással, az is élőszó. Ha bizonytalan vagy, akkor beszéljetek sűrűbben neten, nyárig még szerezhetsz némi rutint. Addig utána tudsz nézni a repülőutaknak, egyéb infóknak. Én belevágnék. (Mondjuk legyen majd nálad egy bankkártya némi extra zsével, mit lehet tudni, nehogy végül egy híd alatt kelljen aludnod. :D)

2015. dec. 28. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!