Reálisan gondolkozom szerintetek?
Nagyon szeretnék kijutni Amerikába hogy ott élhessek és dolgozhassak. Azt gondoltam hogy.. (Persze ez csak egy lehetőség) facebookon összejövök egy Amerikai lánnyal és esetleg tudna segíteni a kijutásban és abban hogy munkát találjak ott...
Ennek szerintetek mekkora esélye van??
Am 20 éves vagyok és az angolt felsőfokon beszélem...
A kérdező kommentje:
Nagyonszépen köszönöm az eddigi segítséget...
1: Pénzem az talán lesz egy kevés.... De mégis mondanál egy összeget amennyit minimum vigyek magammal???
2: Azon is gondolkodtam hogy jelentkezem egyetemre pénzügy - igazgatás területen de azt gondolom hogy ezzel esélyem sem lenne Amerikában. Szoval te mit ajálannál ha ki akarok menni akkor szakmával vagy diplomával??
3: Van egy ismerösöm aki tudna segíteni a kijutásban ő itt él magyarországon de jár ki töbször egy évben munka ügyei miatt. Szoval ha ő segítene ott egy olcsób lakást szerezni és én a 3 hónapos turistavizummal mennék ki, akkor a 3 hónap alatt kereshetnék valamilyen munkát, és akkor már nem kell viszajönnöm 3 hónap mulva hanem maradhatok ott és dolgozhatok...
Ez a terv így megvalósítható??
1, Hát ezer dolcsi azért jobb ha van.
Ha szezonba mész a megfelelő helyre gyorsan lesz meló, de nem árt az óvatosság.
2, Szakmával.
Az itthoni diplomának nincs ott nagy megbecsülése.
3, Nem ez nem így van. Munkavállalói vízum a ritka mint a fehér holló. A 3 hónapos turista vízummal nem vállalhatsz munkát hivatalosan még ha kapsz is.
Ha erre rájönnek vagy tovább maradsz mint a 3 hónap akkor úgy lesz ahogy a "véres szájú" előző kommentelő leírta. Haza jössz gond nélkül, de nem engednek vissza.
Ha ebbe belemész akkor vállalnod kell a kezdeti illegális létet, aztán ott idővel megszerzed (talán) az állampolgárságot, de addig nincs hazajövetel.
Kemény döntés ez.
"aztán ott idővel megszerzed (talán) az állampolgárságot"
Csak házasság útján lehet ekkor, más indokra (munka, vízumlottó) nem adnak "waivert".
"... A kérdező kommentje:
Figyelj... én egy jobb világban szeretnék élni, ahol vannak lehetőségek nem úgy mint it magyarba... de ha neked jó ez hogy dolgozól mint állat és kapsz 80-at akkor melóz itt... meg építs házat hitelből....
Azzal viszont egyetértek hogy az EU-ba is bárhova mehetek... és hidd el ha amerika nem jön össze akkor megyek az Eu-ba!!..."
"...Hát nem egészen van így, de éppen a véres szájú is nagyon téved..."
Ezek a külföldi melók 99%-ban arról szólnak hogy helyi viszonylatban áron alul megcsinálod, amit a helyi el se vállal már.
És ez tök mindegy hogy az EU vagy az USA. Ha valaki azt hiszi kimegy Németbe dolgozni szak vagy segéd munkásnak és nem lesz lenézett másodrendű polgár az rózsaszín álom ködben él (szerintem ilyen szempontból az USA-ban jobban elfogadnak, csak a No legális, de nem emberibb).
"de ha neked jobb ebben az országban"
Kb 3-szor emlegetem az EU TÖBBI TAGÁLLAMÁT!!
Mivel te a jólétre hajtasz csak (az írásod alapján), azt megkaphatod Németországban, Angliában vagy ahol akarod.
Ebben az országban tényleg nem, igazad van ebben.. De légyszíves olvasd végig a hozzászólást, mert rossz helyen kötsz bele a dolgokba.
mégegyszer: EU-ban, Nyugaton egyszerűbb, ha tényleg csak a jólétre hajtasz
"...Csak házasság útján lehet ekkor,..."
Az a szó az USA-ban, hogy "csak" nem létezik. :)
Egyik kitelepülő ismerősöm ügyvéddel és sok ezer dollárral oldotta meg a kérdést.
Az is számít ha ott születik gyereked (automatikusan állampolgár lesz a gerköc) ha valaki letelepedni akar annak ez is opció idővel.
Tehát a lényeg az hogy ha ott akarok dolgozni akkor már eleve hivatalosan úgy menjek ki hogy munkavállalás miatt és ne turistaként???
Mi van akkor ha a 3 hónap alatt összeházasodok valakivel... persze csak papiron...??
Én azt mondom akkor, hogy: először menjen ki legálisan min 6 hónapos vízummal (lehet látogatói is), és kóstoljon bele.
Nem kell rögtön minden hidat felégetni, én nem a 90 napos ESTA-val mennék, mert azt kevésnek találnám..
Min 6-12 hónap ottlét után már reálisabb lenne a döntéshozás.
"3 hónap alatt összeházasodok valakivel... persze csak papiron"
Erre nagyon rákaptak a bevándorlásiak, nem lehetetlen, de a papír mellett még sokféle bizonyíték fog kelleni..
Akkor menj bele, ha nagyon megbízol valakiben, és együtt tudtok működni, jól elrendezitek a dolgokat.
Na összefoglalom:
1, Legideálisabb a munka vállaló vízum lehetne, de én nem igen tudom módját, annak normális megszerzést nem is halottam nagyon ilyenről (amit a legtöbb ember megtudna szerezni), nem osztogatják.
2, Ki mehetsz turista vízummal is, feketén melózva, de ha vissza jössz és tovább voltál mint 3 hónap akkor nincs vissza út, szóval ha komolyan gondolod ennél az opciónál, akkor maradsz amíg kinem fehéríted magad.
3, Köztes megoldás a J1 vízum valami szervezettel, amivel 6-12 hónapot kint lehetsz.
A hivatalos papírok zömét is betudod szerezni és könnyebben találsz melót is, de még mindig illegális leszel némileg és a vízum lejárta után életbe lép a 2. pont.
Ha valaki tud több lehetőséget az írja meg, én nem tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!