Reálisan gondolkozom szerintetek?
Nagyon szeretnék kijutni Amerikába hogy ott élhessek és dolgozhassak. Azt gondoltam hogy.. (Persze ez csak egy lehetőség) facebookon összejövök egy Amerikai lánnyal és esetleg tudna segíteni a kijutásban és abban hogy munkát találjak ott...
Ennek szerintetek mekkora esélye van??
Am 20 éves vagyok és az angolt felsőfokon beszélem...
A második "hülye" hozzászóló vagyok.
Magam is dolgoztam kint jó ideig és másik 4 embert is segítettem kijutni utána itthonról, amikor volt még vízum kényszer (ketten le is telepedtek ott).
Az aki kicsit is ismeri az ottani viszonyokat azt tudja, hogy az USA gazdasága az illegális melósokra épült és az ő alul fizetett munkája erősíti a gazdaságot.
Itthon ez elképzelhetetlen, de ott normális jelenség ha pl a pincérnek kézzel lábbal magyarázod a rendelést, mert alig beszél angolul.
Kíváncsi lennék a hülyéző kommentelőnek, mennyi saját gyakorlati tapasztalata van-e téren. :)
A "lánnyal megismerkedős" elmélet már csak azért se jó, mert ezekről a dolgok intézéséről az átlag 20 éves amerikai lánynak fogalma sincs (ahogy neked se lenne itthoni viszonylatban).
Amúgy normális és legális munkavállalói vízumot nem egyszerű szerezni, nem csoda hogy jó pár au-pair cég és szervezet és munkát közvetítő szervezet J1 vízummal trükközik.
Hogy az legális-e? Hááát felületesen papíron az, de nem egészen. Mondjuk azt hogy szürke. Mégis nem kevés különböző cég használja kiskapunak.
"A második "hülye" hozzászóló vagyok."
Szeretnék tőled is kérdezni egy két dolgot...
Beszélhetnénk e-mail-ben??
Nem adok meg mailt. :)
Bocs.
Kérdezz itt és válaszolok legalább más kérdezőnek is meglesz.
okés... nekem jó itt is...
1: Te melyik államban éltél??
2: Mi a véleményed Arizonáról??? (Milyen ott élni?)
3: Már az első válaszoló is beszélt róla hogy ott milyenek a lányok.. te egyetértesz vele?? Szerinted milyenek ők??
4: Én igazából szakács - cukrász - pincér szakmával szeretnék kimenni. Erre mit mondasz?? Találnék ott könnyen munkát ezzel a szakmával??
1, Florida.
2, Nem ismerem. Lényeg hogy az idegen forgalom vagy mező gazdaság erős legyen, mert ott van sok meló (na meg az összes nagyvárosban).
3, Van igazság magva. Azért az nyomott hagy egy országon ha nagy a jó lét és szuper hatalom. Ugyan így az is ha szegény az ország. Ez mind befolyásolja a mentalitást.
Azt nem nagyon fogják tudni, hogy mi a retek az a Hungary. Északi részen jobb a helyzet tudás szintre, mint a déli államokban.
4, Ezek nagyon jó szakmák odakintre. Menni fog.
+1 Azért némi pénz mag kell az első hetekre, szóval tartalékolj.
Nagyonszépen köszönöm az eddigi segítséget...
1: Pénzem az talán lesz egy kevés.... De mégis mondanál egy összeget amennyit minimum vigyek magammal???
2: Azon is gondolkodtam hogy jelentkezem egyetemre pénzügy - igazgatás területen de azt gondolom hogy ezzel esélyem sem lenne Amerikában. Szoval te mit ajálannál ha ki akarok menni akkor szakmával vagy diplomával??
3: Van egy ismerösöm aki tudna segíteni a kijutásban ő itt él magyarországon de jár ki töbször egy évben munka ügyei miatt. Szoval ha ő segítene ott egy olcsób lakást szerezni és én a 3 hónapos turistavizummal mennék ki, akkor a 3 hónap alatt kereshetnék valamilyen munkát, és akkor már nem kell viszajönnöm 3 hónap mulva hanem maradhatok ott és dolgozhatok...
Ez a terv így megvalósítható??
Azt elfelejtetted mondani neki, hogy az USA-ba érkezéskor a reptéren megtagadhatják a belépést, ha nem tud a hazájához erős kötődést felmutatni.
Pontosan rögzítik a belépési dátumokat.
Elhagyhatod utána az USA-t? EL, DE VISSZA NINCS!! Mert újrabelépéskor mindent tudni fognak rólad, és az "overstayereket" kitiltják..
Egészségbiztosítás, hivatalos papírokról álmodhatsz..
Még mindig azt mondom, hogy hülye vagy, mert úgy fested le az illegális létet, mintha álom lenne, és semelyik veszélyéről nem is szóltál..
Remélem Arizona mellett mások is bekeményítenek.
Szánalmas vagy.
Másrészt EU-ba kimehetsz bárhova, bármikor, legálisan, HŰHÓ NÉLKÜL...
Figyelj... én egy jobb világban szeretnék élni, ahol vannak lehetőségek nem úgy mint it magyarba... de ha neked jó ez hogy dolgozól mint állat és kapsz 80-at akkor melóz itt... meg építs házat hitelből....
Azzal viszont egyetértek hogy az EU-ba is bárhova mehetek... és hidd el ha amerika nem jön össze akkor megyek az Eu-ba!!
"... Azt elfelejtetted mondani neki, hogy az USA-ba érkezéskor a reptéren megtagadhatják a belépést, ha nem tud a hazájához erős kötődést felmutatni..."
Ez a vízum köteles időben volt, ma már ez nem ennyire erős elég az amit már egyszer a második hsz-ben leírtam.
"...
Elhagyhatod utána az USA-t? EL, DE VISSZA NINCS!! Mert újrabelépéskor mindent tudni fognak rólad, és az "overstayereket" kitiltják.."
Ez így van.
"...Egészségbiztosítás, hivatalos papírokról álmodhatsz..."
Egészség biztosítás mint bárki másnak van pénzért. Hivatalos papírok is lesznek ha J1 vizumal mész ki és kiváltod a SSN.
SSN segítségével már (majdnem)legálisan vállalod a melót. Jogsi, id, bankszámla, kocsi biztosítás, mind meg volt.
Mi kell még?
"...Még mindig azt mondom, hogy hülye vagy, mert úgy fested le az illegális létet, mintha álom lenne, és semelyik veszélyéről nem is szóltál..."
Nem idealizáltam semmit se nem értem miről beszélsz és sok veszély se fenyegetett éppen, se engem se az ismerőseimet.
"...Szánalmas vagy...."
Nem ismersz, szóval vegyél vissza, de te jól láthatóan gyakorlati infók híján vagy.
Hány évet dolgoztál kint te? Erről még nem írtál eddig.
"...Másrészt EU-ba kimehetsz bárhova, bármikor, legálisan, HŰHÓ NÉLKÜL..."
Ez igaz, de hadd döntsön a kérdező, hogy mit akar.
Illegálisként, lenézve, veszélyben USA (jövőbeli szigorítások?, Arizona minta?, jólét mértéke-szolgáltatások illegálisként)
vagy rendes, legális polgárként Németország vagy Anglia, Skandinávia vagy bárhol máshol (jogokkal, mindent kihasználhatsz, "holnap reggel kimehetsz", kibe járás)
Azt gondold meg ha egyszer belépsz az USA-ba, akkor utána onnan ki nincs illegálisként.. nincs látogatások, Kanada, Mexikó, stb utak, rokonokhoz vagy csak Magyarországra visszanézni..
Chipes útlevél, ujjlenyomat, fénykép; belépés-kilépés részletes adatai ott lesznek..
Megéri?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!