Körülbelül mennyi megtakarításra lenne szükségem, hogy a Kanári- szigeteken élhessek?
Sziasztok! Régóta nagy álmom, hogy a Kanári-szigeteken élhessek és ha jól osztottam szoroztam, akkor körülbelül 3 év folyamatos munka után a jelenlegi munkahelyemen, ahol nettó 350 000 a fizetés/hó 3 évig kellene dolgoznom és a teljes fizetést félretennem.Így 12 és fél millió forinttal, már meglátásom szerint ki tudnék költözni.Hangsúlyozom abban az esetben, ha minden hónapban a teljes fizetést félretenném.Szerencsémre a szüleimmel élek és mivel 25 alatt vagyok így Szja-t sem kell fizetnem.Ennyi megtakarítással szerintetek már le lehetne telepedni?
19/F
Én a Kanári szigeteken lakok. Hát mit ne mondjak, albit találni kb lehetetlen. Sok helyi barátom évek óta nem tud elköltözni a szüleitöl, mert nincs hova. A turizmus miatt albérlet helyett inkább rövidtávra adják ki a házakat, mert sz ír meg brit turista simán kifizet €1000-t 2 hétre...
A dohánytermék és alkohol nevetségesen olcsó, ellenben az élelmiszer drága, mert mindent importálni kell. Emellett a csapvíz ihatstoan, mivel nincs édesvizük, így a tengervizet szürik, de garantált a hasmars, láz, hányás napokig, ha szzal fözöl..
Csótányok mindenhol vannak, jelenleg itt 22:25 van és 31 fok... Esö, mármint igazi szököévente egyszer. A letelepedéshez szükséged NIE megszerzése, ami a legális munkavállaláshoz adóhoz, stb elengedhetetlen, rohadt nehéz. Spanyol bankszámlán kell hogy rendelkezz legalább 15.000 euróval, emellett ugye fizetni a lakhatást, utazádt, ételt, stb... Szóval nem egyszerü azért. A soanyol kell, de turizmusban, angolok lakta helyen az angol is elég lehet, de ott meg szar a fizetés.
#35 a nie-hez nem kell spanyol bankszámla és pénz sem (azt hiszem 12 euró a díja) Annyi a hátulütője, hogy személyesen kell intézni, spanyol telefonszám szükséges
A pénzügyi fedezet akkor kell, ha rezidens akarsz lenni, de nincs munkád, akkor sem 15 ezer euró, hanem 5900 és lenni kell teljes körű biztosítanak.
Na igen. A bankokról nem is beszélve xD
A Tommy Hilfigher nem engedett törzsvásárlóit igényelni, mert nem volt NIE... XD
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!