Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Körülbelül mennyi megtakarítás...

Körülbelül mennyi megtakarításra lenne szükségem, hogy a Kanári- szigeteken élhessek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Régóta nagy álmom, hogy a Kanári-szigeteken élhessek és ha jól osztottam szoroztam, akkor körülbelül 3 év folyamatos munka után a jelenlegi munkahelyemen, ahol nettó 350 000 a fizetés/hó 3 évig kellene dolgoznom és a teljes fizetést félretennem.Így 12 és fél millió forinttal, már meglátásom szerint ki tudnék költözni.Hangsúlyozom abban az esetben, ha minden hónapban a teljes fizetést félretenném.Szerencsémre a szüleimmel élek és mivel 25 alatt vagyok így Szja-t sem kell fizetnem.Ennyi megtakarítással szerintetek már le lehetne telepedni?

19/F

2023. aug. 2. 14:35
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:
De basszus ez megy itthon is ám úgyhogy már hozzászoktam, de abban biztos vagyok, hogy az ott élő emberek sokkal barátságosabbak, mint a magyarok.A közlekedés szempontjából azt hallottam, hogy a legcélszerűbb autót bérelni(legalábbis addig, amíg nem veszek majd, de az odébb lesz).Itthon is szivatnak a munkahelyemen orrba szájba szóval ez sem lenne kint újdonság.De mégegyszer leírom biztos vagyok benne, hogy kint más az emberek hozzáállása a dolgokhoz mint itthon.
2023. aug. 7. 10:29
 32/42 anonim ***** válasza:
100%
Sosem jártál még külföldön, de biztos vagy mindenben.
2023. aug. 7. 12:27
 33/42 A kérdező kommentje:
Jártam külföldön nem is egyszer és nem is egy országban és igen abban teljesen biztos vagyok, hogy nem csak a Kanári-szigeteken, de még Romániában is sokkal pozitívabb emberek élnek mint itthon és sokkal élhetőbbek a körülmények is.Vagy te véletlennek tartod, hogy ennyi fiatal akarja minél előbb elhagyni ezt az országot?
2023. aug. 7. 13:10
 34/42 anonim ***** válasza:
100%
Én is el akarok menni, de nem egy olyan országba minden áron, ahol még életemben nem jártam, és hírhedten magas a munkanélküliségi ráta.
2023. aug. 7. 15:01
 35/42 anonim ***** válasza:
59%

Én a Kanári szigeteken lakok. Hát mit ne mondjak, albit találni kb lehetetlen. Sok helyi barátom évek óta nem tud elköltözni a szüleitöl, mert nincs hova. A turizmus miatt albérlet helyett inkább rövidtávra adják ki a házakat, mert sz ír meg brit turista simán kifizet €1000-t 2 hétre...

A dohánytermék és alkohol nevetségesen olcsó, ellenben az élelmiszer drága, mert mindent importálni kell. Emellett a csapvíz ihatstoan, mivel nincs édesvizük, így a tengervizet szürik, de garantált a hasmars, láz, hányás napokig, ha szzal fözöl..

Csótányok mindenhol vannak, jelenleg itt 22:25 van és 31 fok... Esö, mármint igazi szököévente egyszer. A letelepedéshez szükséged NIE megszerzése, ami a legális munkavállaláshoz adóhoz, stb elengedhetetlen, rohadt nehéz. Spanyol bankszámlán kell hogy rendelkezz legalább 15.000 euróval, emellett ugye fizetni a lakhatást, utazádt, ételt, stb... Szóval nem egyszerü azért. A soanyol kell, de turizmusban, angolok lakta helyen az angol is elég lehet, de ott meg szar a fizetés.

2023. okt. 8. 23:28
 36/42 anonim ***** válasza:

#35 a nie-hez nem kell spanyol bankszámla és pénz sem (azt hiszem 12 euró a díja) Annyi a hátulütője, hogy személyesen kell intézni, spanyol telefonszám szükséges

A pénzügyi fedezet akkor kell, ha rezidens akarsz lenni, de nincs munkád, akkor sem 15 ezer euró, hanem 5900 és lenni kell teljes körű biztosítanak.

2023. okt. 8. 23:34
 37/42 anonim ***** válasza:
Igen, de ha kiszámolod mi KELL még, kb ennyi pénz nem árt, mert nsgyon valószínü, hogy hostelben vsgy airbnb-ben lesz jó ideig, amíg talál albit, az meg eszi a pénzt. Nekem a residencia, empadronamiento marha egyszerüen ment, de sokba is került, mire addig eljutottam. Nekem csak spanyol bankszámlát mondtak, lehet szigetenként eltér, nem tudom.
2023. okt. 8. 23:41
 38/42 anonim ***** válasza:
100%
Nekem csak ahhoz kellett a nie, hogy tudjak online rendelni. Borzalmasan bürokratikus hely, egy egyszerű internetes vásárlást sem tudsz elintézni, ha nem regisztráltál előtte nie-t
2023. okt. 8. 23:49
 39/42 anonim ***** válasza:

Na igen. A bankokról nem is beszélve xD

A Tommy Hilfigher nem engedett törzsvásárlóit igényelni, mert nem volt NIE... XD

2023. okt. 9. 03:32
 40/42 anonim ***** válasza:
HAVING SUFFICIENT ECONOMIC FUNDS. This is the main and most important requirement. You will need to demonstrate the possession of over 27.000€ in a bank account (income from a pension can also count towards this capital criteria) in order to accredit that you can sustain yourself in Lanzarote. PRIVATE HEALTH CONTRACT.
2023. okt. 9. 13:56
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!