Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Körülbelül mennyi megtakarítás...

Körülbelül mennyi megtakarításra lenne szükségem, hogy a Kanári- szigeteken élhessek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Régóta nagy álmom, hogy a Kanári-szigeteken élhessek és ha jól osztottam szoroztam, akkor körülbelül 3 év folyamatos munka után a jelenlegi munkahelyemen, ahol nettó 350 000 a fizetés/hó 3 évig kellene dolgoznom és a teljes fizetést félretennem.Így 12 és fél millió forinttal, már meglátásom szerint ki tudnék költözni.Hangsúlyozom abban az esetben, ha minden hónapban a teljes fizetést félretenném.Szerencsémre a szüleimmel élek és mivel 25 alatt vagyok így Szja-t sem kell fizetnem.Ennyi megtakarítással szerintetek már le lehetne telepedni?

19/F

2023. aug. 2. 14:35
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
100%

Először tényleg menj el oda, és nézd meg magadnak! Nem, nem voltál még ott. A múltkor még valamelyik trópusi szigeten akartál lakni, csak elmondták neked, hogy kb lehetetlen bevándorolni. Akkor ajánlotta neked valaki a Kanári-szigeteket.

Szóval lehet élőben már nem is jönne be.

2023. aug. 2. 18:54
 12/42 anonim ***** válasza:
100%
Ha komolyan gondolod, akkor minimális megtakarítással érdemes belevágni. A forint árfolyama percenként romlik, lehet, hogy a 12 millió annyit fog érni 3 év múlva, mint most 3 millió. 1-másfél millióval már simán bele lehet vágni egy külföldre költözésbe, én is ezt teszem most. Munkád legyen előre, szállást ráérsz keresni, először kiveszel valami olcsó airBNB-t, aztán ha van fix munkahelyed, helyismereted, akkor bérelsz valamit és a kinti béredből fizeted. Legyen egy-két hónapnyi tartalékod, a többit meg úgyis meg kell oldani hosszú távon.
2023. aug. 3. 07:48
 13/42 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm mindenkinek!Akkor nem várok 3 évet, viszont a nyelvtanulásra rá kell állnom, ha egy év múlva kimegyek.
2023. aug. 3. 12:40
 14/42 anonim ***** válasza:
100%
Hajrá!
2023. aug. 3. 12:46
 15/42 anonim ***** válasza:
Es mindegyik szigeten berelt autoval jol bejarni azokat a helyeket, ahol nem turizmus van, hanem a mindennapi elet.
2023. aug. 3. 13:54
 16/42 A kérdező kommentje:
Tudnátok esetleg mondani néhány szálláskeresési oldalt?Booking.com-ot ismerem.
2023. aug. 3. 14:01
 17/42 anonim ***** válasza:
100%
Airbnb
2023. aug. 3. 17:29
 18/42 anonim ***** válasza:
Flatio
2023. aug. 3. 18:12
 19/42 A kérdező kommentje:
Megnéztem több oldalt is és egy átlagos apartman 8-10 000/éjszaka.Tudom ez még így is nagyon jó ár a többi szigethez képest.Az egy hónapba 300-330 ezer.Ezt mégis hogyan tudnám megfizetni?
2023. aug. 5. 10:28
 20/42 anonim ***** válasza:

Nekem nagy álmom volt, hogy nyugdíjas koromban majd Spanyolországban fogok élni

De jött a covid és a munkahelyem átállt a home office rá

Én meg Írországból átköltöztem Tenerifere

Egy két szobás lakást bérlek puertito de guimarban 650 euróért

Dublinban ugyanannyiért talán egy szobát sem kapsz

Szóval próbálj olyan állást szerezni, ahol lehet távolról dolgozni

(Én nem beszélek spanyolul, de amúgy is jóval kevesebbet lehet Tenerifen keresni)

2023. aug. 6. 17:43
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!