Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Körülbelül mennyi megtakarítás...

Körülbelül mennyi megtakarításra lenne szükségem, hogy a Kanári- szigeteken élhessek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Régóta nagy álmom, hogy a Kanári-szigeteken élhessek és ha jól osztottam szoroztam, akkor körülbelül 3 év folyamatos munka után a jelenlegi munkahelyemen, ahol nettó 350 000 a fizetés/hó 3 évig kellene dolgoznom és a teljes fizetést félretennem.Így 12 és fél millió forinttal, már meglátásom szerint ki tudnék költözni.Hangsúlyozom abban az esetben, ha minden hónapban a teljes fizetést félretenném.Szerencsémre a szüleimmel élek és mivel 25 alatt vagyok így Szja-t sem kell fizetnem.Ennyi megtakarítással szerintetek már le lehetne telepedni?

19/F

2023. aug. 2. 14:35
1 2 3 4 5
 21/42 A kérdező kommentje:
De ha ennyibe kerül Tenerifen egy hónapba a szállás, akkor gondolom a bérezés is magas ugye?
2023. aug. 6. 18:38
 22/42 anonim ***** válasza:
Santa Cruz de Tenerifén egy átlagos külvárosi egyszobás lakás 695 euró ez nagyjából 270 ezer forint jelenlegi euró árfolyamon, míg az átlagkereset 1275 euró, tehát 496 ezer.
2023. aug. 6. 20:50
 23/42 A kérdező kommentje:
Köszönöm így már tisztábban látok és bocsánat amiért ilyen alap dolgokat kérdezek, de még nagyon a tervezgetés elején vagyok.Tegnap már neki álltam a nyelvtanulásnak így egy óra tanulás után azt mondom, hogy elég könnyű a spanyol nyelv, de aztán lehet, hogy később lesznek vele gondjaim remélem, hogy nem.Jövő nyár elejére tervezem a kiutazást szóval még van időm, de januártól már a munkát és szállást is elkezdek majd keresni.Na meg természetesen folyamatosan dolgozok.
2023. aug. 6. 20:58
 24/42 anonim ***** válasza:
59%
Most három év múlva akarsz kiköltözni, vagy januárban? Nem mindegy :)
2023. aug. 6. 21:02
 25/42 A kérdező kommentje:
Január? Jövő nyár elejét írtam.Igen,mert beláttam, hogy nem sok értelme van várni és hogy nem feltétlenül kell több tízmillió forint ahhoz, hogy be tudjam indítani ott az életemet.
2023. aug. 6. 21:11
 26/42 anonim ***** válasza:
Pardon, valóban félreolvastam. Nem gondolod amúgy, hogy előbb látnod kéne a helyet legalább turistaként, mielőtt még az egész életedet elképzelnéd ott?
2023. aug. 6. 21:24
 27/42 A kérdező kommentje:
Jogos a kérdés!Én mindig is egy tengerparti városban akartam leélni az életemet.Amikor kisebb voltam még csak elképzelni is alig mertem, hogy milyen lenne, de most már fiatal/felnőtt fejjel reálisabban átlátva a helyzetet tudom, hogy sikerülhet.Tudom, hogy nem ez az egyetlen lehetőség itt Európán belül, viszont ahogy egyre több mindent tudok meg a Kanári-szigetekről(azon belül is leginkább Teneriferől)és folyamatosan összehasonlítom más európai tengerparti városokkal meggyőződésem róla, hogy minden szempontból a Kanári-szigetek érné meg a legjobban bár ez egyénfüggő.Ha ne adj isten nem jönne be valamiért, amit igen nehezen tudok elképzelni(főleg Magyarország után :D) még akkor is lesz bőven lehetőségem váltani.
2023. aug. 6. 22:16
 28/42 anonim ***** válasza:
Oké, csak tök más turistaként odamenni, meg ott is élni.
2023. aug. 6. 22:42
 29/42 A kérdező kommentje:
Persze ezzel tisztában vagyok, de 10 ből 9 ember azt mondja, hogy a hely gyönyörű viszonylag olcsó is és rengeteg lehetőség van a szórakozásra, kikapcsolódásra.Rokonok is voltak már ott igaz csak 2 hetet, de azt mondták, hogy bármikor szívesen visszamennének és mennek is majd.Viszont azt nem egészen értem, hogy miért más az itt élés mint a turistáskodás?
2023. aug. 6. 22:47
 30/42 anonim ***** válasza:
66%

"miért más az itt élés mint a turistáskodás?"

Ezt ugye te sem gondolod komolyan...

Lehet nem kapsz állást

Lehet a spanyol bürokrácia megkeseríti az életedet

Lehet csak olyan albérletre lesz pénzed, ami kb összedől

Lehet olyan lármás a spanyol szomszédság (ami mondjuk nekik természetes), hogy aludni se tudsz

Lehet nem tudod megszokni az ottani közlekedési kultúrát

Lehet nem fogadnak be maguk közé az ottaniak

Fel lehetne sorolni kismillió pontot.

Turistaként odamész egy hétre, egy tengerparti hotelbe, és elslattyogsz a strandra, meg étterembe. Ha ott kell élned, akkor ott kell dolgoznod, adóznod, ügyet intézned, közlekedned, kapcsolatokat kiépítened, gyereket nevelned stb stb

2023. aug. 6. 22:58
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!