Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Ha valaki külföldre szeretne...

Ha valaki külföldre szeretne költözni, minden itt szerzett végzettséget (akár 8 általános, akár érettségi plusz szakma) magával kell vinnie?

Figyelt kérdés

Én gondolkodtam rajta, ha ki is költöznék, akkor nem csak a végzettségeim vinném magammal, hanem mivel meg tetszett 1-2 iskolai tankönyv régről, így talán azokat is megtartanám melléjük emlékbe, de tényleg csak pár db lenne...

Mennyire gyakori, hogy külföldön kérik a végzettséget mondjuk egy felszolgáló, pultos vagy takarítói munkához?

febr. 16. 22:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%
Kérhetik és célszerű egy hiteles fordítást is készíttetni.
febr. 16. 23:25
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az ember bárhova megy, az ilyeneket vinni kell, sosem tudhatod, hogy mikor fog kelleni. Továbbá egy hiteles fordítás sem árt. Ha már az ember elvégzett ezt-azt, nehogy már azokat a kis vékony "könyvecskéket" ne tudja magával vinni költözéskor.
febr. 16. 23:38
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha betanított segédmunkát akarsz csinálni oda nem kell. Lefordíttatni akkor van értelme ha van valami értelmes vêgzettséged.
tegnapelőtt 04:16
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Az általános iskolai bizonyítványod nem kell lefordittatnod de a legmagasabb iskolai vègzettsèg azért legyen lefordítva

Mivel nekem a szakközépiskola a legnagyobb végzettségem az van lefordítva .

A másik dolog,hogy bizonyítványok anyakönyvi kivonatok, útlevél, adóval kapcsolatos dolgok legyenek egy helyen egy dossziéban

tegnapelőtt 04:32
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Középiskolai vegzettseget így nem kérnek, nem is fogadnak el. Felsőfokú esetén sem fordíttatni kell, hanem honosittatni. Felszolgálo, pultos, takarító munkakörhöz nem kell semmiféle végzettség vagy azt igazoló papír.
tegnapelőtt 08:38
 6/12 anonim ***** válasza:
76%
A felsofoku vegzettseg eseten sem feltetlenul szukseges a honosittatas, legalabbis EU-n belul nem (kiveve, ha allami szferaban helyezkednel el). Az egyetemek adnak angol nyelvu betetlapot a diplomahoz, és az eleg szokott lenni. De betanitott munkara valoban nem jellemzo, hogy kernenek barmit is, orulnak, ha van egy epkezlab jelentkezo.
tegnapelőtt 09:28
 7/12 anonim ***** válasza:
0%

6

Dehogy nem kell honosíttatni EU-n belül.

tegnapelőtt 12:54
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

6,7: ez full szakma függő. Én programtervező informatikus vagyok, nem kellett honosíttatni, pedig jó pár helyen dolgoztam kint.

A feleségem óvónő, neki viszont kötelező és iszonyat szívás honosíttatni

tegnapelőtt 13:07
 9/12 anonim ***** válasza:
73%

Van ahol kérik,hivatalos forfító megcsinálja.

De van ahol csak próbanap van, rögtön latják a mozgásodon hogy felszolgáló vagy-e.

tegnapelőtt 13:20
 10/12 anonim ***** válasza:
84%
7-es, nem kell! EU-ban elek, egy helyi multinal dolgozom, es nem kellett. Mint emlitettem allami szferaban kell csak (orvos, pedagogus...stb.), ahogy a 8-as irta. EU-n kivuli mar minden bizonnyal kell (bar elofordulhatnak bilateralis megallapodasok orszagok kozott), ill. ha vki EU-n kivulrol erkezik EU-ba.
tegnapelőtt 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!